Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 januari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Canberra en Perth dwingen derde duel af in Australische Play-Offs
English

THORNLIE, Perth, Western Australia / NEWMARKET, Brisbane, Queensland (Australië) - Canberra Cavalry en Perth Heat hebben een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen in de best-of-three Semi-Finals van de Brut Australian Baseball League door zaterdag (26 januari) tot winst te komen. In de openers op donderdag liep Canberra een forse 18-1 nederlaag op tegen titelverdediger Brisbane Bandits, terwijl Perth tegen een 7-0 shutout aanliep tegen Sydney Blue Sox. Op zaterdag won Canberra met 8-6 en kwam Perth tot een 3-1 overwinning. De derde wedstrijd wordt zondag gespeeld. De winnaars plaatsen zich voor de best-of-three Australian Baseball League Championship Series.

...Tim Kennelly sloeg 1-uit-4 voor Perth...
...Op de foto slaat hij voor Australië tijdens...
...de World Baseball Classic 2013...
...in Taichung (Taiwan)...
(© Foto: Henk Seppen)
In Perth Harley-Davidson Ballpark in Thornlie opende Perth Heat de score met twee punten in de vijfde inning. De thuisploeg stond met 3-0 voor toen Sydney Blue Sox hun enige punt scoorde in de achtste inning. Sydney sloeg slechts vier honkslagen. Eén daarvan werd geslagen door Dwayne Kemp, die weer de tweede honkman was voor Sydney en 1-uit-4 sloeg.

Sydney kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Conor Lourey. Trent D'Antonio begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag. Dwayne Kemp kreeg vervolgens drie slag, maar hierna kwamen de honken vol te staan na vier wijd en geraakt werper. De inning eindigde toen ook veteraan Jack Murphy met drie slag werd uitgeschakeld.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de derde inning kreeg Sydney weer een scoringskans in de vijfde. Met één uit kreeg D'Antonio vier wijd en stal het tweede honk. Volgende slagman Jacob Younis kwam via een fout op het honk en dat werd gevolgd door een werperswissel. De inning eindigde even later toen Kemp in een dubbelspel sloeg.

Even later opende Perth de score in hun vijfde slagbeurt op starter Josh Guyer. Alex Hall begon met vier wijd en scoorde toen Carl Chester volgde met een homerun.

Perth voegde een punt toe in de zesde inning toen Tim Kennelly begon met een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van volgende slagman Pete Kozma.

Met een 3-0 achterstand scoorde Sydney hun enige punt in de 1e8. Lead-off hitter Jacob Younis kwam na een fout op het honk en bereikte het derde honk na een honkslag van Dwayne Kemp, die zelf het tweede honk kon bereiken op de aangooi richting derde honk. Hierna scoorde Younis op een opofferingsslag van Gift Ngoepe. Dat resulteerde in een dubbelspel, want Kemp werd ook uitgeschakeld bij het tweede honk.

In de 1e9 kreeg Sydney nog lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar de wedstrijd eindigde met een strikeout.

In OneHub Stadium powered by Optus in Newmarket brak Brisbane Bandits een 3-3 stand in de 2e7, maar Canberra Cavalry antwoordde met een 5-run rally in de achtste inning. In het duel van zaterdag werden totaal acht homeruns geslagen (zeven door Brisbane). Vandaag werden er vijf vierhonkers genoteerd, drie van Canberra, twee van Brisbane.

Canberra opende de score met twee punten in de 1e2 op starter Tim Atherton. Zach Wilson begon met vier wijd en scoorde op een one-out homerun van Boss Moanaroa, die zaterdag voor het enige punt van zijn ploeg zorgde toen hij ook homerde.

Brisbane halveerde de achterstand in de vierde inning toen Andrew Campbell begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Logan Wade. In de vijfde slagbeurt scoorde de thuisploeg tweemaal, dankzij een 2-run double van T.J. Bennett wat voor een 3-2 voorsprong zorgde. Maar in de 1e6 kwam Canberra langszij toen David Kandilas homerde met één uit.

In de zevende inning brak Brisbane de gelijke stand toen er opnieuw een homerun werd geslagen. Dit keer, met twee uit, was het Ryan Battaglia, die de bal met een line drive over de omheining in het linksveld sloeg.

Echter, in de 1e8 sloeg Canberra toe met vijf punten. Met één uit sloegen Cam Warner en Michael Fransoso een honkslag, waarna een werperswissel volgde. Ryan Searle nam het over van Tim Atherton, maar werd begroet met een infield-hit van David Kandilas dat voor volle honken zorgde. Volgende slagman Craig Massey sloeg ook een honkslag en bracht twee lopers binnen, waarna Zach Wilson volgde met een 3-run homerun om er een 8-4 stand van te maken.

In de 2e8 wist Brisbane de achterstand nog terug te brengen naar 8-6. Met één uit en een loper op het eerste honk sloeg pinch-hitter Donald Lutz een homerun. Hij homerde ook in de wedstrijd van zaterdag.

Met een 8-6 achterstand kreeg Brisbane nog een laatste kans in de negende slagbeurt. Ryan Battaglia opende met een tweehonkslag, bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag, maar bleef achter.

(26 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Kemp & Van Mil winnen Australische Play-Off openers. (25 januari)
Canberra wint Australische Wild Card; Kemp slaat meeste hits. (23 januari)
Loek van Mil maakt heuvelrentree in Australië voor Brisbane. (20 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.