Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Fresno Grizzlies)

Carter Kieboom slaat homerun in Major League-debuut
English

WASHINGTON, DC (USA) - Op vrijdag (26 april) voegde Washington Nationals officiëel infielder Carter Kieboom toe aan hun Major League-team. Hiermee werd bevestigd wat reeds op donderdag al werd bericht door The Washington Post dat de ploeg de Nederlands/Amerikaanse speler zou promoveren.

...Carter Kieboom...
(© Foto:
Fresno Grizzlies)
De 21-jarige Kieboom werd rond 9 uur 's morgens op donderdagochtend gebeld door de club dat hij was gepromoveerd en moest afreizen naar Washington voor de wedstrijd van vrijdag. Op dat moment was Kieboom in Reno (Nevada) met Fresno Grizzlies, het Triple-A team van Washington. Op woensdag sloeg hij 2-uit-4 met een homerun en twee binnengeslagen punten voor Fresno tegen Reno Aces (Arizona Diamondbacks). Hij stond donderdagavond niet in de startende line-up voor Fresno, waarmee min of meer al werd bevestigd dat hij op weg was naar Washington. Doordat hij vrijdag pas officiëel werd opgeroepen stond hij donderdagavond nog steeds op het roster van Fresno.

Op vrijdagavond, in de eerste wedstrijd van een 3-game series tegen San Diego Padres stond Kieboom in de startende line-up van Washington Nationals. Met rugnummer 8 was hij de korte stop en sloeg hij als negende. Carter Kieboom's ouders waren aanwezig om zijn eerste Major League-wedstrijd bij te wonen. In 2016 maakte Carter's oudere broer Spencer Kieboom zijn Major League-debuut bij Washington en speelde toen in één wedstrijd. Vorug jaar speelde Spencer in 52 Major League-wedstrijden voor Washington. Op het moment speelt de 28-jarige catcher voor Harrisburg Senators in Double-A. De vader van Carter en Spencer Kieboom is voormalig catcher Alswinn Kieboom, die in de Nederlandse Hoofdklasse speelde voor HCAW. Kieboom Sr. kwam ook uit voor Jong Oranje, voordat hij verhuisde naar Amerika waar zijn zoons werden geboren.

In zijn eerste slagbeurt, in de derde inning, kreeg Kieboom drie slag van Padres-starter Matt Strahm. In de vijfde inning sloeg Kieboom een grounder richting tweede honk.

Intussen had Washington een 2-0 voorsprong genomen in de vierde inning via een homerun van Yan Gomes. San Diego Padres halveerde de achterstand in de vijfde toen Eric Hosmer homerde.

San Diego kwam langszij in de 1e7 toen Wil Myers begon met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Manny Machado. In de 1e8 nam San Diego een 3-2 voorsprong na een doorgeschoten bal.

Tegenover nieuwe pitcher Craig Stammen was Kieboom de lead-off hitter voor Washington in de 2e8. Op een 1-1 count maakte hij goed contact en sloeg een homerun in links/midveld om er een 3-3 stand van te maken. Met de homerun sloeg Kieboom zijn eerste honkslag in de Major League! Op 2 september 2012 sloeg de Nederlandse op Curaçao geboren infielder Jurickson Profar een homerun in zijn eerste Major League-slagbeurt voor Texas Rangers tegen Cleveland Indians.

San Diego hernam de leiding in de 1e8 toen Hunter Renfroe een homerun sloeg.

In de 2e9 schakelde San Diego-closer Kirby Yates de eerste twee slagmensen met drie slag uit, maar kreeg daarna een honkslag tegen en volgde met tweemaal vier wijd om de honken vol te krijgen. Hierna kreeg Kieboom zijn vierde slagbeurt, maar dit keer kreeg hij drie slag en dat maakte een einde aan de wedstrijd.

Kieboom is de achtste Nederlandse speler die momenteel op een Major League-roster staat. De anderen zijn Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Oakland Athletics), Jonathan Schoop (Minnesota Twins) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels). Gregorius is momenteel geblesseerd en zijn rentree wordt verwacht ergens tussen juni en augustus.

(26 april)

Gerelateerd Artikel:
Carter Kieboom promoveert naar Major League-team van Washington Nationals. (25 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.