Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers en DSS naar Finale Mastenbroek Toernooi
English

ENSCHEDE - Gastheer Tex Town Tigers en DSS ontmoeten elkaar zondagmiddag in de Finale van de 36e editie van het J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede. Op zaterdag (30 maart) boekte DSS twee shutout-overwinningen, terwijl Tex Town Tigers hun tweede duel in winst omzette. Hierdoor werden de twee teams poule-winnaar en plaatsten zich voor de Finale. Ook vandaag eindigden de laastste drie van de vijf gespeelde wedstrijden in No-Hitters!

Tex Town Tigers opende het evenement vrijdagavond met een een 5-1 winst tegen Barracudas Zürich uit Zwitserland. Op zaterdag brak Tex Town Tigers een 1-1 stand met een 7-run rally in de vijfde inning om met 8-2 te winnen van Hoofdklasse-ploeg Quick Amersfoort.

DSS won overtuigend met 16-0 van Alcmaria Victrix en scoorde twaalf punten in de vijfde inning met als hoogtepunten homeruns van Koen Halderman (2-run) en Tino van Erk (3-run). In dit duel gooide Alexander Valdez een 5-inning No-Hitter. In hun volgende wedstrijd kwam DSS tot een 5-0 shutout tegen The Orioles en dit keer was het Sander Helmendach die een 4-inning No-Hitter gooide.

De tweede dag begon met een 4-1 winst van Alcmaria Victrix tegen The Orioles. De dag werd afgesloten met een ruime 10-1 winst van Quick Amersfoort tege Barracudas Zürich. In deze wedstrijd gooiden Brian van Laar (3 innings) en Mark Kolner (1 inning) een 'combined' No-Hitter. Joran Berkhout sloeg in deze wedstrijd zijn tweede homerun van de dag, terwijl Taylor Clemensia ook homerde voor Quick.

(30 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Game 2 - The Orioles vs. Alcmaria Victrix

In de eerste wedstrijd van vandaag scoorden beide teams een punt in de tweede inning.

In de eerste helft van de slagbeurt nam Alcmaria een 1-0 voorsprong. Wessel Brocken begon met een honkslag, bereikte het tweede honk na een wilde worp met één uit en scoorde op een hiernavolgende honkslag van veteraan Ludrick Pieter.

Orioles kwam onmiddellijk langszij in de tweede helft van de tweede second inning. De ploeg kreeg de honken vol toen Raynard Valmont opende met een honkslag, Shurty Tremus vier wijd kreeg en Kevin van Veen het honk bereikte met een infield-hit. Valmont werd even later op de plaat gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Andy Maduro. Hierna sloeg ook Ogier Martis een grounder, waarop Maduro op het tweede honk gedwongen werd uitgeschakeld, maar Tremus scoorde de gelijkmaker.

In de 1e3 hernam Alcmaria de leiding. De ploeg van coaches Lisandro Tromp en Ton Roest scoorde twee punten met twee uit. Dennis Blom begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Rob van de Kamer. Met twee uit bereikte hij het derde honk na een wilde worp. Vervolgens kreeg Michael Pluijmers vier wijd en stal het tweede honk. Blom en Pluijmers scoorden daarna beiden toen Wessel Brocken volgde met een honkslag.

Orioles kreeg de eerste twee slagmensen op de honken in hun derde slagbeurt, maar daarna maakte Alcmaria een dubbelspel.

Alcmaria voegde een punt toe in de vierde. Forstin Coenraad opende toen met een infield-hit, stal het tweede honk en scoorde op een single van Falco Hoffman.The Orioles - Alcmaria Victrix 1-4 (4 inn.)
RHE
Alcmaria Victrix0121 -450
The Orioles0100 -141
pitcher Alcmariainn.SOBBHRER
Joran Klarenbeek, W431411

pitcher Oriolesinn.SOBBHRER
Kevin van de Berg, L442544
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Efrem Silvania.
Scorers-Ingrid Oosterveld, Nico van de Kamer.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Aanvangstijd-10:00 uur.
Speeltijd-1:30 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C; windrichting zuid;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 60%.
Game 3 - Quick Amersfoort vs. Tex Town Tigers

Quick Amersfoort nam een snelle voorsprong in de eerste inning, maar wist niet verder afstand te nemen. Tegenstander Tex Town Tigers kwam langszij in de vijfde inning, waarna de ploeg tot een rally van zeven punten kwam in de zesde om met 8-2 te winnen.

Quick opende de score in de tweede helft van de eerste inning toen Joran Berkhout begon met een homerun op starter Frank van Heijst. In de volgende drie inings kreeg de rechtshander weinig problemen. Hij kreeg drie opeenvolgende nullen (twee strikeouts) in de tweede, zag een pick-off succesvol eindigen in een uit in de derde inning en zag hoe Quick een loper achterliet op het tweede honk in de vierde.

Tex Town Tigers kwam voor het eerst in scoringspositie in de derde inning op reliever Jan-Willem Geerts. Met één uit sloeg Finn Vaanholt een honkslag en werd Ruben Hogt geraakt door een worp. Maar de inning eindigde met een dubbelspel.

In de vierde inning liet TTT een loper op het tweede honk achter op nieuwe pitcher Mitchell Berghmans. Hij kreeg een 2-out double tegen van Jorick Kers, maar een vangbal volgde.

TTT kwam daarna langszij in de 1e5. Met één uit sloeg Daan Hogt een honkslag. Zijn pinch-runner Liam Stolmeijer stal het tweede honk en scoorde de gelijkmaker op een 2-out double van Rube Hogt.

Nadat Quick twee lopers had achtergelaten in de 2e5 kwam TTT tot een rally van zeven punten in de 1e6 op zeven honkslagen. Met twee lopers op de honken nam de ploeg de leiding na een honkslag van Robin Vording. Hierna werden meer punten toegevoegd op honkslagen van Huub Smid (twee punten) en Liam Stolmeijer en een tweehonkslag van Ruben Hogt op Berghmans. Paster Enrique Martínez Chavez nam vervolgens de pitching over, maar hij werd begroet met puntscorende honkslagen van Mikkel Oosterveld en Tim van Ee.

Nu met een 8-1 achterstand scoorde Quick nog een punt in de 2e6. Bryan Engelhardt opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een grounder van Rowan van Hoek. Maar daar bleef het bij.Quick Amersfoort - Tex Town Tigers 2-8 (6 inn.)
RHE
Tex Town Tigers000017 -8120
Quick Amersfoort100001 -241
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Frank van Heijst452211

Christian Duinkerken, W213211

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jasper Popken2211--

Jan-Willem Geerts, H (1)1.21-1--

Mitchell Berghmans, BS (1), L (0-1)1.21-887

Pastor Enrique Martínez Chavez0.2--2--

Homerun: Quick: Joran Berkhout (1)(1e,solo,op Van Heijst).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Haider Haddad.
Scorer-Renate van Stigt.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld.
Aanvangstijd-11:45 uur.
Speeltijd-1:35 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 3 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15° C; windrichting zuid;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Game 4 - Alcmaria Victrix vs. DSS

De wedstrijd tussen Alcmaria Victrix en DSS bleef drie innings lang puntloos. DSS scoorde toen viermaal in de vierde slagbeurt en kwam tot een rally van twaalf punten om een ruime shutout-overwinning te boeken.

Alexander Valdez stond het hele duel op de heuvel voor de Haarlemse ploeg en gooide een 5-inning No-Hitter. De rechtshander schakelde zeven slagmensen met drie slag uit en stond slechts vier Alcmaria-spelers tot de honken toe. In de eerste inning raakte hij Rob van de Kamer met een worp, maar die ging gedwongen uit. Na negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Valdez vier wijd op Wessel Brocken met twee uit in de vierde, maar die strandde op het eerste honk. En in de vijfde, nadat de eerste twee slagmensen drie slag hadden gekregen, bereikte Dennis Blom het honk op een fout, maar ook die bleef achter op het eerste honk.

Alcmaria-starter Ruben Bakker hield DSS puntloos in de eerste drie innings, maar kreeg daarna vier punten tegen in de vierde slagbeurt. Runai Coran en Aldrich Guzman begonnen met vier wijd. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen ook Leandro Anasagasti vier wijd kreeg. Hierna leidde een wilde worp tot het eerste punt en zorgde een infield-hit van Diamond Silberie weer voor volle honken. Guzman werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Koen Werkman. Met de honken nog altijd vol werden de volgende drie punten gescoord op een honkslagen van Devano Pieter en vrije lopen voor Mitchel Dautzenberg en Tino van Erk. Pieter's vader Ludrick Pieter was de eerste honkman bij Alcmaria Victrix.

In de vijfde inning kwam DSS tot een rally van twaalf punten op negen honkslagen op reliever Wouter Knop. Aldrich Guzman begon met een infield-hit, waarna Koen Halderman homerde. Met één uit en de honken vol sloeg Mitchel Dautzenberg een 2-run double, waarna Tino van Erk volgde met een 3-run homerun. Hierna kwamen de honken weer vol te staan en dit keer sloeg Leandro Anasagasti een punt binnen met een honkslag, waarna een 2-run double volgde van Diamond Silberie. Kjeld de Lincel nam de pitching over voor Alcmaria, maar DSS voegde nog een punt toe op een grounder van Koen Werkman en een wilde worp verhoogde de stand naar 16-0.Alcmaria Victrix - DSS 0-16 (5 inn.)
RHE
DSS0004(12) -16111
Alcmaria Victrix00000 -002
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez, W (1-0)571---
(Alexander Valdez gooit een No-Hitter)

pitchers Alcmariainn.SOBBHRER
Ruben Bakker, L3.245244

Wouter Knop0.21281210

Kjeld de Lincel0.2--1--

Homeruns: DSS: Koen Halderman (1)(5e,2-run,op Knop), Tino van Erk (1)(5e,3-run,op Knop).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-John Beltman.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Nico van de Kamer.
Aanvangstijd-13:54 uur.
Speeltijd-1:34 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 4 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C; windrichting zuid;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Game 5 - DSS vs. The Orioles

Na hun 16-0 shutout, no-hit overwinning in de voorgaande wedstrijd zette DSS het sterke optreden voort in deze wedstrijd. Tegen The Orioles kwam DSS opnieuw tot een shutout en won met 5-0. En ook weer een No-Hitter, want Sander Helmendach stond geen honkslagen toe in de 4-inning wedstrijd. De rechtshander gooide tweemaal vier wijd. Helmendach gooide vier wijd op lead-off hitter Tijani Dunlop in de eerste inning, maar die strandde op het tweede honk. In de derde kreeg Stijn Goddee vier wijd, maar de volgende drie slagmensen werd op rij uitgedschakeld, waarvan twee met een strikeout.

DSS opende de score in de eerste inning op starter Yopi Vernon. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Devano Pieter, die het tweede honk stal, opschoof op een grounder van Tino van Erk en scoorde op een tweehonkslag van Runai Coran.

DSS voegde een punt toe in de tweede slagbeurt. Dit keer begon Donny Kuijper met vier wijd, maar volgde een dubbelspel. Maar hierna sloeg Daniel Heiligers een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Devano Pieter.

DSS verhoogde de voorsprong naar 5-0 door driemaal te scoren in de derde. De honken kwamen vol te staan toen Runai Coran, Aldrich Guzman en Brian Raap allemaal vier wijd kregen. Een wilde worp zorgde daarna voor een punt, waarna de honken wederom vol kwamen te staan toen ook Leando Anasagasti een vrije loop kreeg. Een werperswissel volgde en Kevin van Veen nam de pitching over. De rechtshander gooide in de Hoofdklasse voor Neptunus, The Hawks en UVV. Van Veen begon met een wilde worp, wat een punt opleverde. Met Anasagasti op het tweede honk, Raap op het derde honk en één uit werd Diamond Silberie uitgevangen. Dat werd een opofferingsslag, want Raap scoorde, maar eindigde ook in een dubbelspel, want Anasagasti werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het derde honk.DSS - The Orioles 5-0 (4 inn.)
RHE
The Orioles0000 -001
DSS1130 -531
pitchers The Oriolesinn.SOBBHRER
Yopi Vernon, L2 (*)-7355

Kevin van Veen21----
(*) - Vernon gooide op vier slagmensen in de derde inning

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, W (1-0)452---
(Sander Helmendach gooide een No-Hitter)
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Haider Haddad, 1B-Rudsel Schoobaar.
Scorer-Renate van Stigt.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Aanvangstijd-15:45 uur.
Speeltijd-1:17 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 5 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 18° C; windrichting zuid;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 42%.
Game 6 - Barracudas Zürich vs. Quick Amersfoort

Na hun eerste wedstrijd vandaag te hebben verloren brak Quick Amersfoort in dit duel een 1-1 stand met een 9-run rally in de vierde inning om ruim te winnen. Dit was de derde wedstrijd op rij waarin een No-Hitter werd gegooid. Starter Brian van Laar en reliever Mark Kolner deelden het heuvelwerk voor Quick.

Quick opende de score in de eerste helft van de eerste inning op de Zwitserse starter Andreas Rüesch toen Joran Berkhout begon met een homerun. Dit was zijn tweede homerun vandaag.

Quick-starter Brian van Laar gooide driemaal drie slag in de eerste inning, maar kreeg daarna het gelijkmakende punt tegen in de tweede slagbeurt. Met één uit gooide de linkshander tweemaal vier wijd. Een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Sascha Litscher zorgde voor een punt, maar twee lopers bleven achter op het tweede en derde honk.

Quick sloeg daarna toe met negen punten in de vierde inning op zes honkslagen. Jan-Willem Geerts begon met een infield-hit, waarna Taylor Clemensia homerde om de 1-1 stand te doorbreken. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Rowan van Hoek een infield-hit sloeg, Dakota van der Heyde vier wijd kreeg en Remian Denis een honkslag sloeg. Met één uit werd een punt gescoord na vier wijd voor Joran Berkhout. Met twee uit werd ook het volgende punt gescoord na een vrije loop, dit keer voor Bryan Engelhardt. Pinch-hitter Denzel Brooks leverde een 2-run single af. Na een werperswissel bracht ook Rowan van Hoek twee lopers binnen met een honkslag en wilde worp zorgde voor het negende punt in deze inning.Barracudas Zürich - Quick Amersfoort 1-10 (4 inn.)
RHE
Quick Amersfoort1009 -1081
Barracudas Zürich0100 -100
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Brian van Laar, W (1-0)374-1-

Mark Kolner13----
(Brian van Laar en Mark Kolner gooien een combined No-Hitter)

pitchers Barracudasinn.SOBBHRER
Andreas Rüesch, L3.24571010

Livio Bundi0.1--1--

Homeruns: Quick: Joran Berkhout (2)(1e,solo,op Rüesch), Taylor Clemensia (1)(4e,2-run,op Rüesch).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jesse Maduro.
Aanvangstijd-17:24 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 6 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18° C; windrichting zuid;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 42%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.