Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint Mastenbroek Toernooi
English

ENSCHEDE - DSS nam een vroege voorsprong en boekte een 10-4 overwinning tegen gastheer Tex Town Tigers op zondag (31 maart) in de Finale van de 36e editie van het J.C.J. Mastenbroek Toernooi.

Met de winst won DSS de Cees van Holstein Bokaal. Het was de tweede keer dat de Haarlemse ploeg het toernooi won. De eerste keer was in 2015 toen DSS voor het eerst deelnam.

Eerder op de dag eindigde Barracudas Zürich uit Zwitserland op de vijfde plaats na een 8-1 winst tegen The Orioles.

In de volgende wedstrijd won Quick Amersfoort overtuigend met 11-1 van Alcmaria Victrix om op de derde plaats te eindigen.

Eindstand
1. DSS, 2. Tex Town Tigers, 3. Quick Amersfoort, 4. Alcmaria Victrix, 5. Barracudas Zürich (Zwitserland), 6. The Orioles.

(31 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Game 7 - Barracudas Zürich vs. The Orioles (5e/6e plaats)

In de eerste wedstrijd op zondag scoorde Barracudas Zürich een punt in de eerste inning, waarna er vijf werden toegevoegd in de volgende slagbeurt om tot een comfortabele winst te komen tegen The Orioles en op de vijfde plaats te eindigen.

The Orioles kreeg de kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Livio Bundi, maar de ploeg 'liep' zichzelf uit de inning. Met één uit kreeg Malcolm Marlin vier wijd. Volgende slagman Ogier Martis sloeg de bal het rechtsveld in. Marlin wist het tweede honk niet op tijd te bereiken en werd gedwongen uitgeschakeld (9-6). Volgende slagman Kevin van Veen sloeg een honkslag, maar die werd even later op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off van de catcher.

Barracudas opende daarna de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Justin Wanger. Met één uit sloeg Ryan Hooper een tweehonkslag en scoorde toen een grounder van Eliot Berger in een fout eindigde. Hierna kreeg de Zwitserse ploeg de honken vol. Een vangbal in het linksveld volgde, maar dat eindigde in een dubbelspel, want Berger werd uitgeschakeld op het derde honk.

Barracudas voegde vijf runs toe in de tweede inning op nieuwe pitcher Stoney van der Hulst, die slechts twee hits toestond. Vier wijd en een velderskeus zorgden voor lopers op het eerste en derde honk, waarna schijn een punt opleverde. Met twee uit sloeg Ryan Hooper een puntscorende honkslag. Hooper stal het tweede en derde honk, waarna tweemaal vier wijd voor volle honken zorgde. Een fout op een grounder van Marc Schnider resulteerde in het volgende punt, net zoals een honkslag van Sascha Litscher en geraakt werper voor Livio Bundi. Barracudas liet drie lopers achter, maar stond nu met 6-0 voor.

In de 1e3 scoorde Orioles hun enige punt. Lead-off hitter Stijn Goddee kwam op het honk na een fout en schoof op na een opofferingsstootslag. Tijani Dunlop volgde met een honkslag. Met lopers 'op de hoeken', zorgde een double-steal voor het punt. Orioles liet drie lopers achter.

Barracudas voegde twee punten toe in de 2e3 op een 2-run single van Fritz Bär.

In de vierde inning liet The Orioles weer drie lopers achter.

Hoofd Coach van The Orioles is Aldric Dunlop, die vorig seizoen begon als Hoofd Coach van Silicon Storks in de Hoofdklasse. Echter, tijdens het seizoen kwam het tot een breuk. Kort daarna nam Dunlop de coaching over bij The Orioles.Barracudas Zürich - The Orioles 8-1 (4 inn.)
RHE
The Orioles0010 -134
Barracudas Zürich1520 -843
pitchers The Oriolesinn.SOBBHRER
Justin Wanger, L11111-

Stoney van der Hulst1.116274

Coen Bijns1.2--1--

pitchers Barracudasinn.SOBBHRER
Livio Bundi, W32231-

Kevin Vonderschmitt1-1----
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Haider Haddad.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Aanvangstijd-9:30 uur.
Speeltijd-1:52 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 7 - 5e/6e plaats - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 79%.
Game 8 - Alcmaria Victrix vs. Quick Amersfoort (3e/4e plaats)

Quick Amersfoort nam een vroege voorsprong met het scoren van twee punten in de eerste inning. Joran Berkhout opende met vier wijd en scoorde op een 2-out single van Jan-Willem Geerts, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Taylor Clemensia.

Quick voegde drie runs toe zonder een honkslag te slaan in de tweede slagbeurt. Lead-off hitter Jules Cremer werd geraakt door een worp en stal het tweede honk. Dakota van der Heyde kreeg ook vier wijd en een double-steal volgde. Volgende slagman Jordy Burger kreeg ook vier wijd en een punt werd gescoord toen ook Joran Berkhout een vrije loop ontving. Een werperswissel volgde. Tim Verbrugge, die een lange loopbaan als herensoftballer heeft, nam het over en kreeg een 'force play-grounder' van Denzel Brooks, maar dat bracht ook een punt binnen. Een double-steal resulteerde in het derde punt.

Quick scoorde tweemaal in de vierde inning om de stand op te voeren naar 7-0. Dakota van der Heyde en Jordy Burger sloegen beiden een honkslag. Hierna leverden Joran Berkhout en Denzel Brooks puntscorende honkslagen af.

Een 4-run rally volgde in de 2e7. Taylor Clemensia begon met vier wijd en Remian Denis sloeg een tweehonkslag. Een punt werd daarna gescoord op een grounder van Jules Cremer. Na een werperswissel werd weer een punt gescoord toen Jordy Burger na een fout op het honk kwam. Honkslagen van Kevin Windster Adelina en Denzel Brooks verhoogden de stand naar 11-0.

Pastor Enrique Martínez Chavez startte voor Quick en kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. Met een 5-0 voorsprong nam Colin van Laar de pitching over in de tweede. In oefenwedstrijden krijgt de starter de winst op zijn naam ongeacht het aantal gegooide inning als zijn ploeg op voorsprong blijft staan. En zo werd Martínez de winnende werper, hoewel hij maar één inning gooide.

Alcmaria Victrix werd hitloos gehouden in de eerste vier innings. Met één uit in de vijfde sloeg Wessel Brocken de eerste honkslag voor de Alkmaarse ploeg op nieuwe werper Sem Robberse.

Alcmaria scoorde hun enige punt in de 2e7. Tommy de Zwart begon met vier wijd en scoorde later op een 2-out single van Wessel Brocken. Hij bereikte het derde honk toen Wouter Knop een tweehonkslag sloeg. Maar hierna sloot Robberse af met een strikeout en dat eindigde na 2½ uur de wedstrijd.Alcmaria Victrix - Quick Amersfoort 1-11 (7 inn.)
RHE
Quick Amersfoort2302004-11111
Alcmaria Victrix0000001-141
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Paster Enrique Martínez Chavez, W (1-0)11----

Colin van Laar351---

Sem Robberse, SV (1)341411

pitchers Alcmariainn.SOBBHRER
Aloys Burger, L1-4255

Tim Verbrugge3.111522

Joran Klarenbeek0.2--1--

Tommy de Zwart1.1-2133

Michael Pluijmers0.21-21-
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Haider Haddad.
Scorers-Ingrid Oosterveld, Jesse Maduro.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld.
Aanvangstijd-12:00 uur.
Speeltijd-2:30 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 8 - 3e/4e plaats - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 9° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Game 9 - Tex Town Tigers vs. DSS (Finale)

Het leek er op dat gastheer Tex Town Tigers de score ging openen in de tweede helft van de eerste inning op starter Juan Carlos Sulbaran. Met één uit kwam Tim van Ee op het honk na een fout, waarna Ruben Hogt een honkslag sloeg. Met twee uit bereikte Thorben Dijs het honk met een infield-hit, maar de drie lopers bleven achter.

DSS scoorde daarna tweemaal in de tweede inning om de score te openen. Met één uit sloeg Brian Raap een honkslag en een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Koen Halderman. Na een double-steal werd Leandro Anasagasti geraakt door een worp, waarna Diamond Silberie en Devano Pieter beiden een punt binnenbrachten met een honkslag.

Voor TTT begon Gem Hooge Venterink de 2e2 met een tweehonkslag, maar hij strandde later op het derde honk.

DSS voegde daarna twee punten toe in de tweede inning. Lead-off hitter Runai Coran bereikte het honk op een fout en Aldrich Guzman kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Brian Raap, waarna ze respectievelijk scoorden op een grounder van Koen Halderman en een honkslag van Leandro Anasagasti.

TTT pakte een punt terug in de 2e3 op Sulbaran. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Jorick Kers en Thorben Dijs beiden vier wijd kregen en Thomas Maathuis een honkslag sloeg. Een grounder van Gem Hooge Venterink bracht Kers binnen, maar twee lopers bleven achter.

DSS scoorde weer een punt in de vijfde toen Aldrich Guzman begon met vier wijd en later scoorde op een wilde worp.

De Haarlemse ploeg verhoogde de stand naar 6-1 met een punt in de zesde. Diamond Silberie begon met een honkslag, kreeg het tweede honk na schijn, stal het derde honk en scoorde op een grounder van Koen Werkman.

TTT verkleinde de achterstand naar 6-4 door driemaal te scoren in de 2e6 op reliever Robyn Clara toen de DSS-verdediger twee fouten maakte. In deze inning werden de punten gescoorde op een honkslag van Mikkel Oosterveld, een doorgeschoten bal en een foute aangooi.

DSS nam meer afstand in de 1e7 met het scoren van vier punten. Reliever Thomas Maathuis gooide vier wijd op lead-off hitter Runai Coran, die het tweede honk kreeg na schijn. Hij scoorde later na een doorgeschoten bal. Met één uit sloeg pinch-hitter Ibrahin Redan een honkslag, stal het tweede honk, waarna hij het derde honk kreeg na een tweede keer schijn. De honken kwamen vol te staan toen Daniel Heiligers en Leandro Anasagasti vier wijd kregen. Volgende slagman Diamond Silberie kreeg ook vier wijd, zodat er gescoord werd. Hierna nam Christian Duinkerken de pitching over. Hij zal weer een punt worden gescoord op een opofferingsslag van Koen Werkman, waarna een honkslag van Tommy van de Sanden de stand opvoerde naar 11-1. De honken raakten vol na vier wijd voor Tino van Erk, maar een gedwongen nul sloot de lange inning daarna af.

Er waren veel wissels in dit duel, want beide teams zette veel spelers in. DSS gebruikte 17 spelers, waaronder vier pitchers. Tex Town Tigers gebruikte 18 spelers, waaronder drie pitchers.Tex Town Tigers - DSS 4-10 (7 inn.)
RHE
DSS0220114-1073
Tex Town Tigers0010030-473
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, W (1-0)323411

Tim Halderman, H (1)24-2--

Robyn Clara13213-

Andrew Wanapa1-1---

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Quint Hillen, L422441

Thomas Maathuis2.135266

Christian Duinkerken0.2-11--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Nico van de Kamer.
Aanvangstijd-15:00 uur
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 9 - Finale - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.