Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Nederlands Team wint door regen ingekort oefenduel in Mexico
English

ZAPOPAN, Jalisco (Mexico) - Het Nederlands Honkbal Team won donderdagmiddag (31 oktober) met 4-1 van een Mexicaans Navy Honkbal Team in de tweede van twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op de tweede editie van de Premier12, die komende zaterdag begint. Op woensdag verloor Oranhe met 12-2 van de USA in een 7-inning wedstrijd.

Het duel van vandaag werd na vijf innings gestaakt wegens regen.

Op zaterdag opent het Nederlands Koninkrijksteam de Premier12 tegen de USA. De ploeg ontmoet daarna de Dominicaanse Republiek op zondag en sluit Poule A dinsdag af tegen Mexico, dat het organiserende land van deze Poule is. De twee beste ploegen uit elke Poule gaan door naar de Super Round, die wordt gespeeld in Japan.

Het Nederlands Team keek aanvankelijk tegen een 1-0 achterstand aan na de eerste inning tegen de ploeg van de Mexicaanse Marine. Starter Lars Huijer kreeg een lead-off triple tegen, waarna een grounder met één uit het punt opleverde.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Nederland zelf een kans de score te openen. Juremi Profar en Yurendell De Caster sloegen een honkslag, maar de eerste werd bij het derde honk uitgeschakeld toen hij een extra honk probeerde op te schuiven op de klap van De Caster.

Maar Oranje was daarna succesvoller in de tweede slagbeurt, want toen sloeg Hendrik Clementina een homerun in diep linksveld om de stand in balans te brengen.

Diegomar Markwell gooide hierna de 2e2 voor Nederland. Net als Huijer moest ook hij een 'lead-off extra basehit' toestaan, want de eerste Mexicaanse slagman begon met een tweehonkslag. Maar hij strandde, want de volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld.

In de derde inning nam Nederland een 2-1 voorsprong toen ook Roger Bernadina een homerun sloeg.

Nadat Mike Bolsenbroek een 'one-two-three' 2e3 had gegooid voegde Nederland een punt toe in de vierde beurt. Hendrik Clementina begon met een honkslag, waarna hij het derde honk wist te bereiken toen daar een fout op volgde. Even later scoorde hij na een honkslag van Gianfranco Wawoe.

...Hendrik Clementina had 2 hits, waaronder een homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e4 keerde Bolsenbroek terug op de heuvel voor Nederland. Hij gooide vier wijd op de openingsslagman, maar daarna volgden twee vangballen. Hierna nam Kevin Kelly de pitching over en hij sloot de inning af met een strikeout.

In de 1e5 werd hert vierde Nederlandse punt gescoord en dat kwam tot stand via de derde homerun in het duel. Dit keer opende rookie Ray-Patrick Didder (die in de derde inning in de wedstrijd was gekomen) en sloeg de bal over de omheining om er een 4-1 stand van te maken. Door de regen kwamen pitchers Rob Cordemans en Juan Carlos Sulbaran niet in actie in het duel van vandaag.

Oranje liet acht honkslagen noteren, waaronder twee van Hendrik Clementina en Juremi Profar.

Voor Nederland speelden:
Roger Bernadina (CF), Ray-Patrick Didder (CF), Juremi Profar (1B), Curt Smith (1B), Yurendell De Caster (DH), Sicnarf Loopstok (PH), Ademar Rifaela (LF), Hendrik Clementina (C), Chadwick Tromp (C), Kalian Sams (RF), Gilmer Lampe (RF), Gianfranco Wawoe (3B/2B), Sharlon Schoop (SS), Dwayne Kemp (3B), Calten Daal (2B/SS) en pitchers Lars Huijer, Diegomar Markwell, Mike Bolsenbroek en Kevin Kelly.

(31 oktober)

Gerelateerde Artikelen:
Nederlands Team speelt eerste oefenduel in Mexico. (30 oktober)
Hensley Meulens terug als Oranje-Manager voor Premier12; Roster bekend. (14 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.