Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW boekt eerste oefenzege tegen Quick Amersfoort
English

BUSSUM - HCAW en Quick Amersfoort speelden hun eerste oefenduel van het seizoen op donderdagavond (15 april) in Bussum. Onder acceptabele weersomstandigheden kwam HCAW tot een 8-2 overwinning in een 7-inning wedstrijd.

...Lars Huijer als pitcher voor Hoofddorp Pioniers in 2019...
(© Foto: Henk Seppen)
Komend weekeinde speelt HCAW twee wedstrijden tegen L&D Amsterdam Pirates, zaterdag in Amsterdam, zondag thuis in Bussum. Quick Amersfoort ontmoet DSS/Kinheim op zaterdag thuis in Amersfoort en op zondag in Haarlem.

In hun eerste oefenduel speelde Quick Amersfoort met een slagvolgorde van tien spelers, terwijl HCAW dertien slagmensen op de lijst had staan.

In de wedstrijd van vanavond maakte Lars Huijer zijn eerste optreden in een HCAW-uniform. Vorig seizoen gooide de rechtshander voor Hoofddorp Pioniers, maar verliet de ploeg in augustus en sloot het seizoen als als werper voor Heidenheim Heideköpfe in Duitsland. Met die ploeg veroverde hij de titel.

In zijn eerste optreden gooide Huijer vier sterke innings en schakelde acht slagmensen met drie slag uit. Hij kreeg slechts tien slagmensen tegenover zich in de eerste drie innings, maar daaronder ook twee honklopers. Na de eerste twee slagmensen met drie slag te hebben uitgeschakeld in de eerste inning kreeg hij een honkslag tegen van Taylor Clemensia, maar die werd gedwongen uitgeschakeld. Huijer gooide driemaal drie slag in de tweede slagbeurt, waarna hij in de derde inning vier wijd gooide op lead-off hitter Pascal Zegwaard, die vorig seizoen uitkwam voor HCAW.

Quick-starter Jan-Willem Geerts kreeg drie opeenvolgende nullen in de eerste inning, maar daarna twee honklopers in de tweede. Met één uit bereikte Rodney Daal het honk na een fout en met twee uit kreeg Kevin Dirksen vier wijd. Johannes Veroen Garcia, die eveneens na vorig seizoen naar Quick overkwam van HCAW, nam de pitching hierna over en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

HCAW scoorde vervolgens het eerste punt in de 2e3 op Veroen. Met één uit sloeg Julian Goins een tweehonkslag. Goins, die vorig seizoen speelde voor Curaçao Neptunus, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde even later op een 2-out single van rookie Dion Frank.

Quick had daarna een productieve vierde inning op Huijer. Met één uit sloeg Rachid Engelhardt een honkslag en Taylor Clemensia een tweehonkslag. Beiden scoorden op een honkslag van Rowan van Hoek, die zelf achterbleef op het tweede honk.

HCAW hernam de leiding met twee uit in de 2e4 op linkshander Jhan Rifaela. Victor Draijer sloeg toen een honkslag en bereikte het derde honk toen een 'force play-grounder' van Max Draijer eindigde in een foute aangooi. Beide Draijers speelden vorig seizoe voor Hoofddorp Pioniers. Victor Draijer was toen de Meest Waardevolle Speler en Beste Slagman met een slaggemiddelde van .500. Hij had ook een 21-game hitting streak en sloeg een honkslag in alle competitiewedstrijden die Pioniers speelde. Beiden scoorden op een honkslag van Rodney Daal en dat bezorgde HCAW een hernieuwde 3-2 voorsprong.

In de volgende drie innings werd Quick Amersfoort puntloos gehouden door rookies Ruben Dekker en Jack Wagner. In de vijfde kreeg Dekker een 2-out single tegen van Bas Wiers. Wagner gooide daarna de volgende twee inings en stond ook maar één slagman tot de honken toe. Hij gooide vier wijd op Rachid Engelhardt met één uit in de zesde.

Met HCAW op een 3-2 voorsprong nam Rik Jalvingh de Quick-pitching over in de vijfde. De linkshander, die vorig seizoen in het tweede team van HCAW speelde, kreeg drie opeenvolgende nullen, maar moest daarna twee runs toestaan in de zesde. Bob van der Meer (fout) en Dion Frank (honkslag) scoorden toen beiden op een honkslag van Oliver van der Wijst Severino, die dit seizoen in Frankrijk zal spelen. Jalvingh schakelde de volgende drie slagmensen uit.

HCAW scoorde nog eens drie punten in de zevende op Amar van Zwieten. Max Draijer en Rodney Daal kregen beiden vier wijd en voerden een double-steal uit. Draijer scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Arthur Bonevacia. Kevin Dirksen volgde met een puntscorende honkslag, waarna hij zelf scoorde op een tweehonkslag van Jules Cremer, die een oud-speler is van Quick. Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd.

(15 april)


HCAW - Quick Amersfoort 8-2 (7 inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort0002000 -253
HCAW0012023 -8100
(één uit toen de wedstrijd werd afgesloten in de tweede helft van de zevende inning)
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jan-Willem Geerts1.2-1---

Johannes Veroen Garcia1.1--31-

Jhan Rifaela, BS (1), L (0-1)1--32-

Rik Jalvingh22-221

Amar van Zwieten0.1-2233

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-0)481422

Ruben Dekker, H (1)11-1--

Jack Wagner, SV (1)231---

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Ric Zwanenberg.
Scorer-Wil Visser (Quick Amersfoort).
Aanvangstijd-20:02 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Loactie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 8° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.