Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS/Kinheim verslaat Quick Amersfoort in oefenduel
English

AMERSFOORT - DSS/Kinheim boekte een 12-3 overwinning op zaterdagmiddag (17 april) in een 9-inning oefenwedstrijd tegen en bij Quick Amersfoort. Vorig weekeinde opende DSS/Kinheim hun oefenseizoen met een puntendeling tegen Silicon Storks. Quick Amersfoort speelde afgelopen donderdagavond hun eerste wedstijd en verloor toen van HCAW.

In de wedstrijd van vandaag werden 23 honkslagen genoteerd. Veertien daarvan werden geslagen door het bezoekende DSS/Kinheim. Gastheer Quick Amersfoort sloeg elf honkslagen, maar scoorde slechts drie punten, die allemaal werden gescoord in de laatste drie innings.

DSS/Kinheim werd in de eerste drie slagbeurten puntloos gehouden door linkshander Jhan Rifaela, maar scoorde daarna een punt in de vierde. Jason Jakobus begon met een stootslag-honkslagn en kwam in scoringspositie toen een grounder van Donny Kuijper eindigde in een fout. Jakobus scoorde vervolgens op een honkslag van Milan Lammerts.

Vanaf de vierde inning bleef DSS/Kinheim tot scoren komen. De Haarlemse ploeg voegde twee runs toe in de 1e5 op nieuwe pitcher Johannes Veroen Garcia. Met twee uit kreeg Jochem Koedijk vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Jason Jakobus. De laatste stal daarna het tweede honk en scoorde het volgende punt op een honkslag van Donny Kuijper.

DSS/Kinheim scoorde ook tweemaal in de zesde slagbeurt. Dit keer begon Nick Hofer met een honkslag, kreeg het tweede honk na schijn en bereikte het derde honk via een wilde worp. Met één uit kreeg Matis Crouwel vier wijd. Thomas Bos volgde met een puntscorende honkslag en Crouwel zou gaan scoren op een opofferingsslag van Jochem Koedijk.

...Nick Hofer sloeg 3 hits en scoorde 3x...
(© Foto: Henk Seppen)
DSS/Kinheim nam meer afstand in de 1e7 dankzij een 5-run rally die de stand opvoerde naar 10-0. Dat gebeurde op Pascal Zegwaard, die een outfielder/catcher is en de laatste drie innings gooide voor Quick Amersfoort. Met één uit in de zevende kreeg DSS/Kinheim de honken vol toen Aidan Finnegan en Nick Hofer een honkslag sloegen en Marcel Tolenaars na een fout op het honk kwam. Een honkslag van Matis Crouwel leverde twee punten op. Even later werd Crouwel gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Thomas Bos, maar dat leidde ook tot een fout waardoor Tolenaars tot scoren kon komen. De honken raakten daarna weer vol toen Jochem Koedijk een honkslag sloeg en Jason Jakobus op het honk kwam na een fout. Nog eens twee punten werden daarna gescoord op een tweehonkslag van Daan Kuit.

Quick Amersfoort werd puntloos gehouden door starter Jelle Bing, die twee honkslagen toestond in vier innings. De thuisploeg kwam in scoringspositie in de eerste en tweede inning, maar wist niet te scoren. Met twee uit in de eerste sloeg Rachid Engelhardt een tweehonkslag, maar bleef achter. In de tweede slagbeurt opende Amar van Zwieten met een tweehonkslag, waarna Pascal Zegwaard vier wijd kreeg. De DSS/Kinheim-verdediging maakte vervolgens een dubbelspel op een grounder van Brandon Rijnbergen, waardoor Van Zwieten opschoof naar het derde honk. Volgende slagman Mees Robberse kreeeg vier wijd en toen hij vertrok om het tweede honk te stelen werd Van Zwieten op de plaat uitgeschakeld. Quick werd daarna op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings.

Bas Timmer nam de Haarlemse pitching over in de vijfde. Met twee uit kreeg hij de honken vol toen Brandon Rijnbergen, Mees Robberse en Bas Wiers allemaal een honkslag sloegen. Maar de drie bleven achter, want een grounder eindigde de slagbeurt.

Met een 10-0 achterstand scoorde Quick Amersfoort hun eerste twee (onverdiende) punten in de 2e7 op Ben Neijndorff, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Amar van Zwieten en Pascal Zegwaard kwamen beiden na een fout op het honk, waarna ze allebei scoorden op een honkslag van Brandon Rijnbergen, die zelf achterbleef op het derde honk.

DSS/Kinheim scoorde nog twee punten in de achtste. Aidan Finnegan begon met vier wijd en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Nick Hofer, die daarna met twee uit scoorde toen Thomas Bos via een fout op het honk kwam.

Quick Amersfoort scoorde hun derde en laatste punt in de 2e9 op Nick Boxelaar. Met twee uit sloeg Bas Wiers een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Kaj Berkel.

(17 april)


Quick Amersfoort - DSS/Kinheim 3-12 (9 inn.)
123456789RHE
DSS/Kinheim000122520-12143
Quick Amersfoort000000201-3116
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Jelle Bing, W (1-0)4122--

Bas Timmer, H (1)1.21-3--

Ben Neijndorff1.11122-

Nick Boxelaar2--411

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela, L (0-2)432211

Johannes Veroen Garcia212644

Pascal Zegwaard3-2673

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-John Beltman.
Scorer-Ingrid Tolenaars (DSS/Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 13° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 46%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.