Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW shuts out Amsterdam Pirates in oefenduel
English

AMSTERDAM - HCAW kwam op zaterdagmiddag (17 april) tot een 7-0 shutout-winst tegen L&D Amsterdam Pirates en boekte daarmee hun tweede oefenwinst. Afgelopen donderdagavond opende de Bussumse ploeg met een 8-2 overwinning tegen Quick Amersfoort.

Voor Amsterdam Pirates was dit de eerste oefenwedstrijd. Afgelopen weekeinde had de ploeg twee wedstrijden op het programma staan tegen Twins Oosterhout, maar die werden afgelast vanwege de weeromstandigheden. HCAW had toen een intersquad game op de agenda staan.

...Victor Draijer (op de foto spelend voor Amsterdam...
...Pirates in 2019) sloeg 4-uit-4 tegen zijn oude teamgenoten...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates, dat de regerend landskampioen is, kwam niet verder dan drie honkslagen op vier pitchers. Aan de andere kant sloeg HCAW 14 honkslagen, eveneens op vier werpers. Victor Draijer, die vorig seizoen de Beste Slagman en Meest Waardevolle Speler in de Hoofdklasse was als speler van Hoofddorp Pioniers, sloeg 4-uit-4, scoorde driemaal en sloeg één punt binnen. In 2019 speelde Draijer voor Pirates met wie hij toen landskampioen werd.

HCAW opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op linkshander Nick Veltkamp. Rookie Dion Frank begon met een infield-hit, waarna Berend Ruben vier wijd kreeg. Met één uit voerde het duo een double-steal uit, waarna beiden scoorden op een 2-out single van Victor Draijer.

In de tweede inning sloegen Rodney Daal (lead-off) en Kevin Dirksen (met één uit) een honkslag, maar zij bleven achter.

Mike Groen nam de Amsterdamse pitching over in de derde inning. Hij kreeg toen drie nullen op rij, maar moest HCAW's derde punt toestaan in de vierde. Victor Draijer opende met een honkslag en scoorde op een 2-out double van Arthur Bonevacia.

Amsterdam Pirates werd puntloos gehouden in de eerste drie innings door voormalige teamgenoot Jim Ploeger, die na vorig seizoen verhuisde naar HCAW. De linkshander gooide vier wijd op Gilmer Lampe met twee uit in de eerste inning, maar werd gedwongen uitgeschakeld. In de tweede en derde inning bereikte Pirates ook het honk met twee uit. In de tweede sloegen Rashid Gerard en Niels van Weert beiden een honkslag. De inning eindigde toen Gerard uitging bij een steelpoging van het derde honk. En in de derde sloeg Roelie Henrique een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een fout, maar bleef achter op het derde honk, want Ploeger sloot af met een strikeout.

Nick Keur, ook een linkshander, volgde Ploeger op in de vierde inning. Hij schakelde drie slagmensen op rij uit in de vierde, maar gooide vier wijd op lead-off hitter Jair van Borkulo in de vijfde. Keur volgde met driemaal drie slag en Van Borkulo, die was opschoven via een doorgeschoten bal, strandde op het tweede honk.

HCAW scoorde weer een punt in de 1e6 op nieuwkomer Robyn Clara, die na vorig seizoen naar Amsterdam Pirates verhuisde na te hebben gespeeld voor DSS/Kinheim. Met één uit raakten de honken vol toen Victor Draijer een honkslag sloeg, Max Draijer vier wijd kreeg en Arthur Bonevacia eveneens een honkslag sloeg. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kevin Dirksen, maar dat zorgde ook voor een punt.

HCAW nam meer afstand door driemaal te scoren op vijf honkslagen in de zevende op Kevin Geestman, die vorig jaar voor Onze Gezellen speelde in de Overgangsklasse. Met één uit sloegen Berend Ruben en Julian Goins een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Oliver van der Wijst Severino, die zelf werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken op de aangooi naar de plaat. Met twee uit leverde Victor Draijer zijn vierde honkslag van de middag af en bereikte het derde honk toen Max Draijer op het tweede honk kwam na een foute aangooi. Een honkslag van Rodney Daal zorgde daarna voor het derde punt in de inning en verhoogde de stand naar 7-0.

Amsterdam Pirates slaagde er niet in iets terug te doen in hun laatste drie slagbeurten op Arij Fransen, die dit seizoen weer professioneel actief zal zijn in de organisatie van Cincinnati Reds.

(17 april)


L&D Amsterdam Pirates - HCAW 0-7 (8 inn.)
123456789RHE
HCAW20010130 -7141
L&D Amsterdam Pirates00000000 -031
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (1-0)3213--

Nick Keur, H (1)241---

Arij Fransen, SV (1)321---

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, L (0-1)211422

Mike Groen21-211

Robyn Clara2-1311

Kevin Geestman11-533

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Rob Has.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weather conditions at game time:
Halfbewolkt, 12° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 44%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.