Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Quick Amersfoort wint eerste duel in oefenseizoen
English

HAARLEM - Quick Amersfoort won hun eerste duel van het oefenseizoen op zondag (18 april) met een 6-1 stand in een uitwedstrijd bij DSS/Kinheim. Op zaterdag verloor Quick met 12-3, afgelopen donderdagavond leed de ploeg een 8-2 verlies tegen HCAW. DSS/Kinheim kwam ook tot een puntendeling vorig weekeinde tegen Silicon Storks.

Komend weekeinde speelt Quick Amerfoort twee wedstrijden tegen Silicon Storks, zaterdag in Den Haag en zondag op eigen veld.
DSS/Kinheim ontmoet Twins Oosterhout, zaterdag thuis en op zondag in Oosterhout.

...Taylor Clemensia...
...3 honkslagen, 1 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
DSS/Kinheim opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Jan-Willem Geerts, die ook de starter was in het duel van afgelopen donderdag tegen HCAW. De rechtshander gooide toen 1 2/3 inning. Vandaag gooide hij vier innings, waarin hij drie honkslagen toestond. Twee van deze klappen werden genoteerd in de eerste slagbeurt waarin DSS/Kinheim verzuimde meer dan één punt te scoren. Thomas Bos begon met vier wijd, schoof op na een honkslag van Jochem Koedijk en scoorde op ene honkslag van Jason Jakobus. Maar dit zou het enige punt blijven voor de Haarlemse ploeg. Met één uit kreeg DSS/Kinheim de honken vol toen Milan Lammerts het honk bereikte op een fout. Echter, de drie lopers bleven achter, want een strikeout en pop-fly eindigden de slagbeurt.

DSS/Kinheim kreeg ook scoringskansen in de volgende twee beurten. Met twee uit in de tweede kreeg Thomas Bos weer vier wijd, maar dit keer strandde hij op het tweede honk. Met één uit in de derde bereikte Milan Lammerts het honk met een stootslag-honkslag. Met twee uit schoof hij op naar het derde honk toen Nick Hofer op het honk kwam via een foute aangooi. Toen Lammerts in deze situatie probeerde te scoren werd hij uitgeschakeld op de plaat.

Quick Amersfoort werd aanvankelijk in de eerste drie innings bedwongen door starter Glenn Wassink, die werd gesteund met twee dubbelspelen en slechts negen slagmensen tegenover zich kreeg. Quick kwam daarna langszij met twee uit in de 1e4. Met één uit kreeg Brian Biezen vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een grounder. Nadat ook Rachid Engelhardt een vrije loop had gekregen scoorde Biezen de gelijkmaker op een honkslag van Taylor Clemensia, die 3-uit-4 sloeg.

In de vijfde inning nam Rick Timmermans de pitching over voor de thuisploeg. Hij kreeg drie nullen op rij in de vijfde, maar moest drie punten toestaan in de zesde. Kaj Berkel, Brandon Rijnbergen en Brian Biezen sloegen allemaal een honklsag en dat stelde de eerste in staat het leidende punt te scoren. Met één uit scoorden de andere twee op een honkslag van Rachid Engelhardt.

DSS/Kinheim kreeg weer een loper in scoringspositie in de 2e6 op rookie Rik Jalvingh, die in de voorgaande inning in het duel was gekomen. Met twee uit kreeg de linkshander een tweehonkslag tegen van Mick van Vliet, één van de rookies in het team van DSS/Kinheim. Hierna kreeg Seb Visser vier wijd, maar Jalvingh sloot af met een strikeout. Visser is één van de spelers die na vorig seizoen naar DSS/Kinheim kwam van Onze Gezellen.

In de 1e7 nam Quick Amersfoort meer afstand met het scoren van twee onverdiende punten op nieuwe pitcher Moreno Vork. Met één uit kwam Pascal Zegwaard na een fout op het honk, net als Mees Robberse met twee uit. Op deze laatste fout scoorde Zegwaard. Even later scoorde Robberse op een tweehonkslag van Kaj Berkel om er een 6-1 stand van te maken.

In de 1e8 liet Quick lopers achter op het eerste en tweede honk. Bas Wiers (met één uit) en Taylor Clemensia (met twee uit) sloegen toen een honkslag, maar een grounder eindigde de slagbeurt. In de negende werd Quick op rij uitgeschakeld door rookie Rick Rizvic.

DSS/Kinheim kreeg nog maar één honkloper in de zevende en achtste inning op reliever Jasper Popken. De ploeg kreeg daarna de laatste loper in scoringspositie in de negende op linkshander Taylor Clemensia. Met één uit gooide hij vier wijd op Thomas Bos (die driemaal vier wijd kreeg) en moest daarna een honkslag toestaan van Jochem Koedijk. Maar de inning en de wedstrijd eindigde daarna toen een line drive van Jason Jakobus richting eerste honkman Arthur Lugtmeijer eindigde in een 'unassisted double play'.

(18 april)


DSS/Kinheim - Quick Amersfoort 1-6 (9 inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort000103200-6103
DSS/Kinheim100000000-172
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jan-Willem Geerts423311

Rik Jalvingh, W (1-0)2112--

Jasper Popken2--1--

Taylor Clemensia1111--

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink442311

Rick Timmermans, L (0-1)2--433

Moreno Vork21-32-

Rick Rizvic11----

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-André Ficken.
Scorer-Ingrid Tolenaars (DSS/Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 12° C; windrichting noord; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 63%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.