Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem boekt twee ruime shutouts tegen Talent Team Holland
English

HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem boekte op zondag (5 mei) twee ruime shutout-overwinningen tegen het Talent Team Holland.

In de opener won Olympia Haarlem met 13-0, waarna een 12--0 winst volgde in de tweede ontmoeting. Beide wedstrijden eindigden via de 'mercy'-regel. Dit was pas de tweede double-header die het Talent Team dit seizoen speelde.

Op zaterdag had Olympia een lange dag in Enschede. De ploeg won toen met 14-11 in de openingswedstrijd, die drie uur en 40 minuten in beslag nam, waaronder 24 minuten aan onderbrekingen vanwege de weersomstandigheden. De tweede wedstrijd werd gestaakt wegens regen in de tweede inning met een 3-0 voorsprong voor Olympia. Vandaag speelde Olympia hun double-header in twee uur en 35 minuten.

Vandaag was het National Bevrijdingsdag. Op 5 mei wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd. Door het hele land zijn er dan verschillende activiteiten en festivals om vrijheid te vieren.

(5 mei)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

In de eerste wedstrijd kwam Olympia Haarlem tot 14 honkslagen, waaronder drie van Eva Voortman en Rosanne de Vries. Mariëlle Vleugels sloeg een tweehonkslag en driehonkslag en gooide een 2-hitter in de 4-inning wedstrijd. De Vries sloeg twee tweehonkslagen, net zoals ze dat op zaterdag ook deed. De ploeg opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Margot van Eijl.

Eva Voortman begon de wedstrijd met een infield-hit, waarna ze het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk na een doorgeschoten bal. Met één uit scoorde ze op een driehonkslag van Mariëlle Vleugels, die daarna zelf scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Rosanne de Vries. De honken kwamen vol te staan toen Rachel van Veen vier wijd kreeg en Emma Wójcik werd geraakt door een worp. Drie loopsters bleven achter toen een foul-out en groundout volgden.

Olympia Haarlem voegde een punt toe in de tweede inning. Chelsea Robison begon met een infield-hit, stal het tweede honk en scoorde op een wilde worp met twee uit.

...Rosanne de Vries...
...3 hits, 2 doubles,...
...3 RBI's, 1 gescoord punt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met een 3-0 voorsprong besliste Olympia de wedstrijd met een 6-run rally op vijf honkslagen in de derde inning. Rosanne de Vries begon met een tweehonkslag, bereikte het derde honk na een wilde worp en scoorde op een volgende wilde worp. De honken kwamen daarna vol te staan toen Rachel van Veen werd geraakt door een worp, Emma Wójcik een honkslag sloeg (dit duo stal het volgende honk) en Brenda Beers vier wijd kreeg. Dat leidde tot een werpsterswissel, want Isanthe Rouwenhorst nam het over. Zij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Julia van der Meer, waarna ze weer een punt gescoord zag worden na een wilde worp. Met één uit sloeg Eva Voortman twee punten binnen met een honkslag. Na vier wijd voor Jessie van Aalst werd Voortman gedwongen uitgeschakeld op het derde honk op een grounder van Mariëlle Vleugels. Even later scoorde Van Aalst het zesde punt in de inning na een honkslag van Rosanne de Vries.

Nog eens vier punten werden er gescoord met twee uit in de vierde inning. Nadat de inning was begonnen met een aantal wijzigingen in de verdediging van het Talent Team sloeg Brenda Beers een tweehonkslag met één uit. Met twee uit scoorde ze na een honkslag van Chelsea Robison. Volgende slagvrouw Eva Voortman sloeg ook een honkslag en Jessie van Aalst volgde met een 2-run double. Hierna nam Romy van der Ham de pitching over, maar zij werd begroet met een RBI-double van Mariëlle Vleugels en dat verhoogde de stand naar 13-0.

Het Talent Team kwam tweemaal in scoringspositie. In de tweede inning opende Sterre den Duijn met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit werd ze uitgeschakeld in een rundown op een velderskeus-grounder van Lisa Meyering.

In de derde inning sloeg Yindi Beekveldt een tweehonkslag met twee uit, maar strandde op het tweede honk.

In dit duel maakte Umpire André Eijpe zijn debuut in de Golden League. Hiermee werd hij pas de derde Umpire die wedstrijden heeft geleid in zowel de hoogste honkbal- als softbal-afdeling. De andere twee zijn John Barrett en André Prins.Talent Team Holland - FysioExpert Olympia Haarlem 0-13 (4 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem2164 -13140
Talent Team Holland0000 -020
pitcher Olympiainn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (6-0)42-2--

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Margot van Eijl, L (0-1)2 (*)22677

Isanthe Rouwenhorst1.221766

Romy van der Ham0.1--1--
(*) - Van Eijl gooide op vier slagvrouwen in de derde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-André Eijpe.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Eric de Vries (Olympia Haarlem).
Scoreboard Operator-Ben Dernison (Olympia Haarlem).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem (veld Olympia Haarlem).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Olympia Haarlem in Haarlem.
Umpire André Eijpe maakt zijn debuut in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11,1° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Game 2

Olympia Haarlem, dat in de tweede wedstrijd de thuisploeg was, scoorde het eerste punt in de tweede helft van de eerste inning op starter Lisa Meyering. Met één uit bereikte Amber Krijgsman het honk via een infield-hit, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi. Ze scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Mariëlle Vleugels.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de tweede inning sloeg Olympia Haarlem toe met een 11-run rally in de derde slagbeurt. Op 28 april scoorde DSS tien punten in een wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers.

...Amber Krijgsman...
...3 hits, 2 runs gescoord,...
...3 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de derde inning, met 15 slagvrouwen, kwam Olympia tot tien honkslagen op drie pitchers. Eva Voortman, Amber Krijgsman, Mariëlle Vleugels en Rachel van Veen sloegen allemaal twee honkslagen in deze inning. Voortman opende de rally met een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde op een honkslag van Amber Krijgsman. Hierna sloeg ook Mariëlle Vleugels een honklsag, maar even later werd Krijgsman gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Rosanne de Vries. De honken kwamen vol te staan na een stootslag-honkslag van Rachel van Veen. Het volgende punt werd gescoord op een honkslag van Emma Wójcik en dat bracht nieuwe pitcher Yala Zwakman naar de plaat om het over te nemen van Lisa Meyering. Zij werd begroet met een puntscorende honkslag van Stephanie Pearce. Pinch-hitter Jessie van Aalst volgde met een opofferingsslag en de honken kwamen weer vol te staan toen Brenda Beers vier wijd. Nog eens twee punten werden daarna gescoord op een honkslag van Eva Voortman en de volgende twee punten kwamen tot stand op een stootslag-honkslag (!) van Amber Krijgsman. Dat leidde tot de volgende werpsterswissel, want nu nam Sterre den Duijn het over. Ze kreeg een RBI-double tegen van Mariëlle Vleugels en zag Rosanne de Vries het honk bereiken op een fout. Hierna werd het elfde punt in de inning gescoord op een driehonkslag van Rachel van Veen. De lange slagbeurt toen Den Duijn afsloot met een strikeout.

Net als in de eerste wedstrijd kwam het Talent Team tot slechts twee honkslagen.

In de tweede inning begon Marijn Crouwel met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk toen Nina Oomes met één uit op het honk kwam na een fout. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen bleven de twee achter.

In de derde inning, met één uit, kreeg Yindi Beekveldt vier wijd, stal het tweede honk, schoof op na een vangbal, maar strandde op het derde honk.

En in de vierde inning sloeg Tess Remmers een honkslag met één uit, waarna Nina Oomes vier wijd kreeg. De inning en de wedstrijd eindigde met een dubbelspel.

In deze wedstrijd sloeg Olympia Haarlem 13 honkslagen, waaronder drie van Amber Krijgsman, die ook drie punten binnensloeg en tweemaal scoorde.FysioExpert Olympia Haarlem - Talent Team Holland 12-0 (3½ inn.)
RHE
Talent Team Holland0000 -022
FysioExpert Olympia Haarlem10(11)X -12132
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Meyering, L (0-2)2.1--866

Yala Zwakman0.1-1344

Sterre den Duijn0.11-22-

pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Rosanne de Vries, W (2-0)3211--

Mariëlle Vleugels1111--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Eijpe, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-Frans Homringhausen.
Aanvangstijd-15:52 uur.
Speeltijd-1:08 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 9,8° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.