Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem verslaat Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - Na hun Opening Day double-header een week geleden te hebben gedeeld won regerend landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem tweemaal op zaterdag (20 april) tegen Hoofddorp Pioniers, dat vorig seizoen promoveerde naar de Golden League.

In de opener van vandaag kwam Olympia Haarlem tot een overtuigende 11-0 shutout-winst in vier innings.

De tweede wedstrijd was een stuk closer. Olympia Haarlem, dat zes verdedigende fouten maakte, stond slechts met 2-1 voor toen de zevende inning begon, maar voegde toen twee 'insurance runs' toe om met 4-1 te winnen.

(20 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

...Brenda Beers...
...5 RBI's, triple...
...inside-the-park-HR...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de eerste wedstrijd van vandaag kwam Olympia Haarlem tot een rally van vijf punten in zowel de tweede als de derde inning. Brenda Beers sloeg een driehonkslag en een homerun, scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten in haar eerste wedstrijd van het seizoen voor Olympia. Ze miste de openingswedstrijden van vorige week, want toen speelde ze in Italië voor Parma.

De eerste inning bleef puntloos. In de eerste helft van de eerste inning opende Eva Voortman voor Olympia Haarlem met vier wijd. Maar na het bereiken van het eerste honk werd ze vervangen door pinch-runner Julia van der Meer, die later uitging bij een steelpoging. Er waren geen berichten over blessures, maar Voortman keerde niet meer terug in de wedstrijd.

Olympia Haarlem kwam daarna tot een rally van vijf punten in de tweede inning op starter Iris Strookman. Mariëlle Vleugels begon met een honkslag en Stephanie Pearce bereikte het honk via een stootslag-honkslag. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Shareday Christina. Het eerste punt werd vervolgens gescoord op een opofferingsslag van Chelsea Robison. Met twee uit sloeg Brenda Beers een 2-run triple en ging daarna zelf scoren op een honkslag van Julia van der Meer. Een outfield-fout op een klap van Dinet Oosting maakte er een 5-0 stand van.

Olympia Haarlem had weer een 5-run rally in de derde slagbeurt. Opnieuw begon Mariëlle Vleugels met een honkslag. Dit keer kwamen de honken vol te staan met één uit toen Shareday Christina en Chelsea Robison beiden vier wijd kregen. Dat zorgde voor een werpsterswissel, want Sheila van der Tang nam het over. Net als in de voorgaande inning werd het eerste punt gescoord op een opofferingsslag, dit keer van de knuppel van Emma Wójcik. Hierna dreunde Brenda Beers de bal naar diep linksveld voor een 3-run, inside-the-park-homerun. Volgende slagvrouw Julia van der Meer sloeg een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van Dinet Oosting om de stand op te voeren naar 10-0.

Olympia scoorde nog een punt in de vierde inning op twee fouten.

Hoofddorp Pioniers kreeg slechts één honkloopster op starter Rosanne de Vries, die de eerste twee innings gooide. De linkshander kreeg een lead-off triple tegen van Shari van Heyningen in de tweede inning, maar schakelde daarna de volgende drie slagvrouwen uit.

Mariëlle Vleugels nam de pitching over in de derde inning. Ook zij kreeg een loopster op het derde honk. Met één uit in de derde sloeg Femke Nuijten een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een wilde worp, maar bleef eveneens achter. Na vier wijd voor lead-off hitter Kelsey Huijzers in de vierde gooide Vleugels driemaal drie slag op rij om een einde aan de wedstrijd te maken.Hoofddorp Pioniers - FysioExpert Olympia Haarlem 0-11 (4 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0551 -1190
Hoofddorp Pioniers0000 -023
pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Rosanne de Vries, W (1-0)22-1--

Mariëlle Vleugels2511--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Iris Strookman, L (0-2)2.124587

Sheila van der Tang1.21-432

Homerun: Olympia: Brenda Beers (1)(3e,3-run,2 uit,inside-the-park,op Van der Tang).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Ilja Schinkel.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:28 uur.
Locatie-Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Jade Rijgersberg (Hoofddorp Pioniers) maakt haar debuut in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,1° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 35%.
Game 2

In de tweede wedstrijd maakte Olympia Haarlem zes verdedigende fouten, maar wist op voorsprong te blijven en won met 4-1. De zes fouten in één wedstrijd zijn het hoogste aantal voor Olympia Haarlem, sinds het er vijf maakte op 4 juli 2015 in een wedstrijd tegen Tex Town Tigers. Het hoogste aantal in de laatste jaren was negen wat werd gedaan door DSS op 8 mei 2016 tegen het Talent Team Holland.

De eerste drie innings bleven puntloos. Pioniers-starter Serena Kersten schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit. In de derde inning kreeg ze een 2-out single tegen van Stephanie Pearce, die het tweede honk stal, maar achterbleef.

Eva Voortman startte voor Olympia Haarlem. De linkshander kreeg haar eerste honkloopster in de tweede inning toen ze vier wijd gooide op lead-off hitter Shari van Heyningen. Met één uit gooide Voortman drie slag op Mayara Brown, maar dat zorgde ook voor een dubbelspel, want catcher Dinet Oosting schakelde Van Heyningen op het eerste honk uit met een pick-off. Voortman gooide driemaal drie slag in de derde inning.

Olympia Haarlem opende score met twee uit in de 1e4 op drie honkslagen, maar liet ook drie loopsters achter. De Pioniers-verdediging droeg bij met twee fouten, wat resulteerde in één onverdiend punt. Jessie van Aalst begon met een honkslag en schoof op na een fout en Dinet Oosting kreeg vier wijd. Een honkslag van Mariëlle Vleugels opende daarna de score. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Amber Krijgsman een honkslag sloeg. Hierna leek een gedwongen nul te worden gemaakt op een grounder van Rachel van Veen. Echter, er volgde een foute aangooi en dat stelde Oosting in staat te scoren. Vervolgens werd getracht Van Veen op het eerste honk uit te schakelen, maar zij was safe. Op die aangooi probeerde Chelsea Robison (de pinch-runner voor Vleugels) te scoren, maar zijn werd echter uitgemaakt. Hierna kwamen de honken weer vol te staan toen Emma Wójcik vier wijd kreeg, maar de drie loopsters bleven achter toen een vangbal een einde aan de inning maakte.

Pioniers pakte een punt terug in de 2e4, maar verzuimde wat meer te scoren toen er twee fouten werden gemaakt. Quilen Dirksz begon met vier wijd. Mariëlle Vleugels nam hierna de pitching over van Eva Voortman, die naar het linksveld verhuisde. Dirksz schoof op via een opofferingsstootslag van Nina Oomes, waarna ze scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Kelsey Huijzers, die hierdoor zelf op het tweede honk wist te komen. Daar nam Femke Nuijten het over als pinch-runner en Shari van Heyningen kreeg opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. De 'force play' kwam inderdaad, want Nuijten werd bij het derde honk uitgeschakeld op een grounder van Manon Marie, maar dat werd gevolgd door de tweede fout in de inning wat zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Maar zij bleven achter, want een grounder sloot de slagbeurt daarna af.

Pioniers liet ook twee loopsters achter in de tweede helft van de vijfde en zesde inning. Olympia scoorde vervolgens twee 'insurance runs' in de 1e7. Eva Voortman begon met een honkslag en Brenda Beers volgde met een stootslag-honkslag. Na een double-steal scoorden ze beiden op een opofferingsslag, respectievelijk geslagen door Jessie van Aalst en Dinet Oosting om er een 4-1 stand van te maken.

In de 2e7 kreeg Pioniers nog een loopster op het tweede honk, maar wist niet meer tot scoren te komen.Hoofddorp Pioniers - FysioExpert Olympia Haarlem 1-4
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0002002-486
Hoofddorp Pioniers0001000-122
pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Eva Voortman3 (*)72-1-

Mariëlle Vleugels, W (2-0)4112--
(*) - Voortman gooide op één slagvrouw in de vierde inning

pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Serena Kersten, L (0-1)712843
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Ilja Schinkel.
Aanvangstijd-16:05 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Iris Dweelaard (Hoofddorp Pioniers) maakt haar debuut in de League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,5° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 30%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.