Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins Oosterhout deelt double-header met Hoboken Pioneers
English

OOSTERHOUT - Het softbalteam van Twins Oosterhout speelde op zondag (24 maart) een double-header tegen Hoboken Pioneers uit België. Op zaterdag had Twins al een wedstrijd gespeeld tegen hun tweede teams tijdens de Opening Day-activiteiten van de club. Twins won dat duel met 19-1 in een 8-inning wedstrijd.

Op zondag deelden Twins en Hoboken hun double-header en boekten beide een ruime overwinning. Twins won de opener met 15-4, waarna de Belgische tegenstander de volgende wedstrijd met 16-7 in winst omzette. Voor Twins was dit de eerste nederlaag na zes opeenvolgende overwinningen. Daaronder vijf wedstrijden die de ploeg twee weken geleden speelde tijdens het Pre-Season Indoor Tournament. Vorige week werd een double-header tegen Quick Amersfoort afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Hoewel het vandaag fris was kon de ploeg dit weekeinde de eerste buiten-wedstrijden spelen. En zo kregen de speelsters en coaches, maar natuurlijk ook de umpires, de gelegenheid zich voor te bereiden op het komende seizoen.

Na afloop stelde Twins Hoofd Coach Jeroen den Duijn: ,,Het was een lekker gevoel om weer in de wei te staan. Ik vertelde mijn speelsters dat in deze fase van het seizoen het resultaat niet belangrijk is. Het niet om winst of verlies, maar om de voorbereiding op het nieuwe seizoen.''

(24 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Golden League
Game 1
In de opener nam Twins een snelle voorsprong door vier punten te scoren in de tweede helft van de eerste inning op starter Evelyne De Wolf. Met één uit kreeg Sara Riou vier wijd. Hierna volgden Minke Blok en Machteld Rector met puntscorende honkslagen. Nadat ook Sterre den Duijn een honkslag had geslagen werd het volgende punt gescoord op een grounder van Corinne Ammerlaan. Het vierde punt kwam tot stand na een doorgeschoten bal.

De Belgische tegenstander pakte drie punten terug in de 1e2 op Romy van der Ham, die het hele duel gooide voor Twins. Van der Ham en Ammerlaan speelden vorig seizoen voor Euro Stars. De ervaren Sarah Van Der Meiren opende met een honkslag, waarna een honkslag volgde van volgende slagvrouw Isa Los, die uitkomt voor Roef! in de Golden League. Een fout zorgde voor het eerste punt. Met twee uit was er vier wijd voor Shauni Thys, die in het verleden in de Hoofdklasse uitkwam voor Twins. Vier wijd voor Evelyne De Wolf zorgde voor volle honken, waarna tweemaal werd gescoord op een honkslag van Kate Geldof, die dit seizoen ook voor Twins zal spelen.

Twins scoorde weer een punt in hun tweede inning, waarna een rally van vijf punten volgde met twee uit in de derde slagbeurt. Anne Ketelaar en Imane Alou Issa sloegen toen beiden een honkslag en hierna ging de rally van start, want er werd vijfmaal gescoord op vier productieve klappen. Sara Riou sloeg een punt binnen met een tweehonkslag, waarna Minke Blok een 2-run single sloeg, Machteld Rector een RBI-triple toevoegde en Sterre den Duijn afsloot met een puntscorende tweehonkslag.

Twins kwam tot nog een 5-run rally in de vierde inning. Dit keer begon de rally met vier wijd voor Ellinor Keepers. Met één uit sloeg Anne Ketelaar een puntscorende honkslag. Met twee uit leverde Minke Blok een RBI-single af. Twins kreeg vervolgens weer volle honken Sterre den Duijn veegde de honken schoon met een 3-run triple. Zij sloeg 4-uit-4, net als Minke Blok. Twins liet 16 honkslagen noteren in deze wedstrijd.Twins Oosterhout - Hoboken Pioneers 15-4 (4 inn.)
RHE
Hoboken Pioneers0301 -461
Twins Oosterhout4155 -15161
pitchers Pioneersinn.SOBBHRER
Evelyne De Wolf, L312131010

Kate Geldof122351

pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Romy van der Ham, W454644
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Daniel Bouman.
Scorer-Cindy van der Linden (Twins).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 1, double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10° C; windrichting west;
windsnelheid 16 kmu; windrkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Game 2
In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Dit keer was het Hoboken Pioneers dat 13 honkslagen produceerde en 16 punten ging scoren op weg naar een overtuigende overwinning.

Hoboken kwam gelijk tot een rally van vier punten in de eerste helft van de eerste inning. Met de honken vol was het Isa Los, die een puntscorende honkslag afleverde op startenden pitcher Danielle ten Donkelaar. De twee waren teamgenoot toen ze beiden een paar jaar geleden voor Tex Town Tigers speelden. Ten Donkelaar kwam vorig seizoen uit voor Amsterdam Pirates. Na een gedwongen nul op de plaat werden twee runs toegevoegd op honkslagen van Gwendy De Jaegher en Shauni Thys. Een opofferingsslag van Evelyne De Wolf verhoogde de stand naar 4-0.

Twins halveerde de achterstand in de eigen eerste slagbeurt op Hoboken-starter Andrea Lindgren. De ervaren rechtshander zag lead-off hitter Imane Alou Issa het honk bereiken op een fout. Sara Riou sloeg daarna een honkslag en met één uit kwamen de honken vol te staan toen Machteld Rector vier wijd kreeg. Sterre den Duijn volgde daarna met een 2-run single.

Hoboken voegde weer vier punten (twee onverdiend) toe in de 1e2 met als hoogtepunt een 3-run double van Andrea Lindgren, die later zelf scoorde na een fout.

Een doorgeschoten bal stelde Ellinor Keepers in de gelegenheid te scoren voor Twins in de tweede inning, maar Hoboken reageerde weer met twee eigen punten in de derde. Met twee uit kreeg Sarah Van Der Meiren vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Isa Los, die even later zelf scoorde op een honkslag van Andrea Lindgren.

In de 2e3 had Sterre den Duijn weer een succesvolle slagbeurt. Ze opende met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Corinne Ammerlaan. Den Duijn had op dat moment een honkslag geslagen in zes opeenvolgende slagbeurten.

In de 1e4 nam Den Duijn de pitching over, maar moest drie punten toestaan. Die waren allemaal onverdiend, want de slagbeurt begon met een fout en een doorgeschoten bal droeg ook bij aan het scoren.

Hoboken scoorde nog eens drie punten in de vijfde om de stand op te voeren naar 16-4. Twins scoorde daarna drie punten in de 2e5 met twee uit op reliever Kate Geldof. Met één uit sloeg Machteld Rector een honkslag en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Corinne Ammerlaan vier wijd kreeg en Danielle ten Donkelaar een honkslag sloeg. Het eerste punt werd vervolgens gescoord nadat Ellinor Keepers het honk bereikte op een fout. De volgende twee punten kwamen tot staan toen Anne Ketelaar en Imane Alou Issa beiden werden geraakt door een worp. Maar drie loopsters bleven achter toen een pop-fly een einde aan de slagbeurt maakte.

Ervaren speelsters Andrea Lindgren en Sarah Van Der Meiren hebben beiden een Twins-verleden. De uit Amerika afkomstige Lindgren speelde zeven seizoenen in de Hoofdklasse voor Sparks Haarlem (2005) en Twins (2006-2011), voordat ze in België ging spelen. De Belgische utility player Van Der Meiren speelde vijf jaar voor Twins (2007-2011) in de hoogste afdeling. De twee speelden in België ook samen voor Royal Greys, voordat ze verhuisden naar Hoboken.Twins Oosterhout - Hoboken Pioneers 7-16 (5 inn.)
RHE
Hoboken Pioneers44233 -16132
Twins Oosterhout21103 -764
pitchers Pioneersinn.SOBBHRER
Andrea Lindgren, W433442

Kate Geldof1-123-

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Danielle ten Donkelaar, L3358108

Sterre den Duijn235563
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Daniel Bouman, 1B-Patrick Reus.
Scorer-Cindy van der Linden (Twins).
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2, double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12° C; windrichting west;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.