Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar

(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Derde oefenduel Nederlandse Softbalploegen gewonnen door Mannen Team
English

HOOFDDORP - De Nederlandse Nationale Softbal Teams Vrouwen en Mannen vervolgden hun 5-game oefenreeks met een wedstrijd op dinsdagavond (30 april) op het veld van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. Het Orange Mannen Softbal Team won met 4-1.

De wedstrijd van vanavond vormde de afsluiting van de jaarlijkse Softball Against Cancer-dag op het complex van Pioniers.

De twee ploegen openden hun 'Battle of the Sexes' op woensdag 17 april in Uithoorn. Op die dag werd het aantrekkelijke openingsduel ook door de Mannenploeg gewonnen met 7-5.

Vorige week, op woensdag 24 april, begonnen de twee teams aan hun tweede wedstrijd in Amersfoort. De wedstrijd ging van start, maar werd in de eerste helft van de vierde inning gestaakt wegens regen. Op dat moment stond de mannenploeg met 4-0 voor.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 8 mei op het veld van De Zuidvogels in Huizen. De reeks wordt afgesloten op woensdag 29 mei op het veld van UVV in Vleuten/Utrecht.

(30 april)

Gerelateerde Artikelen:
Tweede oefenduel Nederlandse softbalploegen gestaakt door regen. (24 april)
Nederlandse Softbalploegen Vrouwen/Mannen openen oefenreeks. (17 april)
In de wedstrijd van vandaag had een aantal basisspeelsters van het Nederlands Dames Team een vrije avond. In plaats daarvan nam een aantal jongere speelsters aan de wedstrijd deel.

...Kirsten Scheele was de startende pitcher voor de Oranje Dames...
(© Foto: Screenshot SoftbalDino TV/Marco Stoovelaar)
Het Mannen Team opende de score met één punt in de eerste helft van de tweede inning op Kirsten Scheele, die haar rentree maakte in het Dames Team. Met één uit sloeg Emeron Lourens een tweehonkslag en kreeg Anthony Beaumont vier wijd. Een hiernavolgende opofferingsstootslag van Matthew Scholten stelde beide lopers in staat twee honken op te schuiven. En dat betekende dat Lourens het eerste punt scoorde.

In de 2e2 kreeg het Dames Team twee loopsters in scorings positie op Selvinson Angeliste, die zijn pitching-debuut maakte in het Mannen Team. Karin Tuk begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeldk op een grounder van Cindy van der Zanden. Volgende slagvrouw Yindi Beekveldt (die debuteerde) kreeg daarna vier wijd. De twee loopsters schoven op na een wilde worp, maar strandden op het tweede en derde honk toen Angeliste de volgende twee slagvrouwen met drie slag uitschakelde.

In de 1e3 voegde het Mannen Team drie punten toe op nieuwe pitcher Eva Voortman De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Quincy Jones, maar die werd op het tweede honk uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken, dankzij een prima aangooi van rechtsveldster Jessie van Aalst. Volgende slagman Gabriel Goderski sloeg een honkslag en Choy Francisca kreeg vier wijd. Na een double-steal werd een punt gescoord toen Enio Kwas na een fout het honk bereikte. Hierna werden twee punten toegevoegd op een honkslag van Niels van Amstel. De productieve slagbeurt ging verder met een honkslag van Emeron Lourens, maar daarna maakten een gedwongen nul en een vangbal een einde aan de inning.

In de vierde inning werden Jeroen Mulder en Anthony Beaumont van het Mannen Team toegevoegd aan de verdediging van het Vrouwen Team als respectievelijk pitcher en catcher. Mulder gooide achtmaal drie slag en stond slechts één honkslag toe. Dat was een lead-off stootslag-honkslag van Ron Dix in de vierde, maar hij ging even later uit bij een steelpoging.

Het Dames Team bereikte ook verschilende keren de honken in dit duel, maar wist slechts eenmaal tot scoren te komen.

...Matthew Scholten plaatst een opofferingsstootslag...
...voor de Orange Mannen in de 2e inning...
(© Foto: Screenshot SoftbalDino TV/Marco Stoovelaar)
In de derde inning opende Brenda Beers met vier wijd, waarna Jessie van Aalst een honkslag sloeg. Beiden werden even later uitgeschakeld. Beers toen ze probeerde te scoren op een wilde worp, Van Aalst op een grounder van Mariëlle Vleugels.

De Oranje Dames lieten een loopster achter op het eerste honk in de vierde en vijfde inning. De ploeg scoorde daarna het enige punt in de zesde en kreeg een kans wat meer tot scoren te komen. Lead-off hitter Karin Tuk kwam na een fout op het honk, waarna Cindy van der Zanden vier wijd kreeg. De twee schoven op na een wilde worp en met één uit kwamen de honken vol te staan toen Charlotte Drijvers ook vier wijd kreeg. Hierna volgde een werperswissel. Enio Kwas nam het over van Wesley Blonk, die in de vijfde in de wedstrijd was gekomen. Kwas werd begroet met een puntscorende honkslag van Rachel van Veen, die Tuk over de plaat bracht en de honken vol hield. Anthony Beaumont was de volgende slagman, maar zijn grounder eindigde in een gedwongen nul op de plaat. Drie loopsters bleven achter toen Kwas afsloot met een strikeout.

Kwas schakelde drie slagvrouwen op rij uit in de zevende om de wedstrijd af te sluiten.

De volgende speelsters kwamen in actie voor het Nederlands Vrouwen Softbal Team:
Jessie van Aalst, Yindi Beekveldt, Brenda Beers, Charlotte Drijvers, Sterre den Duijn, Onaisha Franka, Isa Los, Kirsten Scheele, Karin Tuk, Rachel van Veen, Mariëlle Vleugels, Eva Voortman, Cindy van der Zanden.
Anthony Beaumont en Jeroen Mulder voegden zich in de vierde inning bij het team als 'battery'.

De volgende spelers speelden voor het Nederlands Mannen Team:
Niels van Amstel, Selvinson Angeliste, Anthony Beaumont, Wesley Blonk, Jeff Delfina, Ron Dix, Choy Francisca, Gabriel Goderski, Lars Ham, Quincy Jones, Enio Kwas, Emeron Lourens, Dyron Juaquin, Idel Raap, Danny Rombley, Matthew Scholten.Nederlands Dames Team - Nederlands Heren Team 1-4
RHE
Nederlands Mannen Softbal Team0130000-461
Nederlands Vrouwen Softbal Team0000010-132
pitchers Nederlands HSB Teaminn.SOBBHRER
Selvinson Angeliste, W (1-0)3241--

Wesley Blonk2.13311-

Enio Kwas, SV (1)1.21----

pitchers Nederlands SB Teaminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, L (0-1)2-2111

Eva Voortman1-1432

Jeroen Mulder4821--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven,
2B-Patrick Reus, 3B-Sara Dielen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Hans Heil (Hoofddorp Pioniers).
Aanvangstijd-20:02 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Locatie-Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp (veld Hoofddorp Pioniers).

Game Notes:
Game 3 'Battle of the Sexes' 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,9° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 84%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.