Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Toernooi Midden-Nederland Cup opnieuw afgelast
English

LOOSDRECHT - De organiserende vereniging Hilversum Hurricanes maakte op woensdag (3 maart) bekend dat men voor het tweede jaar op rij heeft moeten beslissen dat het jaarlijkse internationale toernooi om de Midden-Nederland Cup niet door zal gaan. De negende editie stond op het programma voor 20 en 21 maart.

Vorig jaar werd het evenement afgelast nadat de eerste maatregelen werden aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Nu, een jaar later, is het toernooi vanwege de huidige maatregelen en onzekerheden, wederom geschrapt.

In een verklaring zegt organisator Cees van Ancum: ,,Met pijn in het hart maakt de organisatie van de jaarlijkse Midden-Nederland Cup bekend dat het evenement niet door gaat vanwege corona. Het is erg jammer, maar dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen. Dit is een toernooi dat ik al die jaren met liefde, passie en toewijding organiseer met de hulp van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Ik denk dat iedereen zich voor kan stellen met hoeveel pijn in mijn hart ik samen met ons bestuur het zware besluit heb moeten nemen om ook dit jaar de Midden-Nederland Cup af te gelasten''.

Van Ancum gaat verder: ,,Het is nog uiterst onzeker is hoe lang het gaat duren voordat alles weer ‘normaal’ wordt. Daarom is het niet verantwoord en ook niet haalbaar om dit jaar de Midden-Nederland Cup te organiseren. Want het welzijn van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers is onze eerste prioriteit''.

Hilversum Hurricanes hoopt de negende editie nu in 2022 te kunnen organiseren.

In 2019 werd de laatste editie georganiseerd met deelname van tien teams, waaronder de Nationale Ploegen van Duitsland en Ierland. In de Finale kwam Duitsland tot een 6-0 shutout tegen UVV om winnaar te worden van het toernooi, dat altijd veel bezoekers trekt.

Het toernooi werd in 2011 voor het eerst georganiseerd. Nadat de eerste twee toernooien waren gewonnen door UVV verregende de derde editie in 2013. Sinds 2014 werd het weer jaarlijks georganiseerd.

(3 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.