Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Algemeen
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Honkbal & Softbal op Olympische shortlist!
English
SINT-PETERSBURG (Rusland) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte op woensdag 29 mei in Sint-Petersburg (Rusland) bekend dat softbal en honkbal zijn opgenomen op de shortlist van drie sporten, die worden voorgedragen voor mogelijke toevoeging als extra sport op het Olympisch Programma voor de Olympische Spelen van 2020.

De beslissing werd gemaakt tijdens de vergadering van de Executive Board van het IOC na een geheime stemming, die plaatsvond na een half uur durende presentatie door de internationale bonden van acht verschillende bonden en na evaluatie van de Olympic Programme Committee. Honkbal en softbal werden vertegenwoordigd door bestuurders, waaronder co-presidents Riccardo Fraccari (honkbal) en Don Porter (softbal), van de World Baseball Softball Confederation (WBSC), de naam van het overkoepelend orgaan voor honkbal en softbal, nadat de International BAseball Federation (IBAF) en International Softball Federation (ISF) vorig jaar de handen ineen sloegen en eerder dit jaar fuseerden. Ook worstelen en squash werden op de shortlist geplaatst.

Tijdens de IOC Sessie in Buenos Aires (Argentinië) op 7-10 september van dit jaar zal een stemming plaatsvinden welke sport de 28e wordt voor de Olympische Spelen van 2020. Kandidaatsteden voor de Olympische Spelen van 2020 zijn Istanboel (Turkije), Madrid (Spanje) en Tokyo (Japan).

In een verklaring door de WBSC werd gesteld dat 'Het werk van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) dus is beloond. Co-Presidents Riccardo Fraccari en Don Porter hadden een eerste, unanieme gedachte voor "De miljoenen honkbal- en softbal-spelers/speelsters wereldwijd". Fraccari voegde toe: "Ik wil graag alle professionele organisaties bedanken. Zij hebben ons echt ondersteund". Porter gebruikte de wedstrijdtaal om zijn gevoelens uit te drukken: "We zijn nu in de 7e inning".'

(29 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.