Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Danny Rombley gaat voor UVV spelen
English
UTRECHT - De ervaren outfielder en Oranje-international Danny Rombley zal in 2011 uitkomen voor UVV. De bekendmaking kwam op dezelfde dag dat de Utrechtse club bevestigde dat het akkoord ging met het verzoek van de KNBSB om de plaats in te nemen in de Hoofdklasse, die vrij kwam toen Almere Magpies zich terugtrok. Dit jaar speelde Rombley in zijn eerste seizoen voor landskampioen DOOR Neptunus, dat de transfer van de oud-prof donderdag eveneens bevestigde.


...Danny Rombley terug naar UVV...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor Danny Rombley betekent de keuze voor UVV de terugkeer naar de club waar hij zijn honkbal-loopbaan begon als jeugdspeler. Danny's vader Tony Rombley speelde zelf ook kort voor UVV. In 1997 debuteerde Rombley in de Hoofdklasse als speler van Mr. Cocker HCAW bij wie hij toen in twee wedstrijden speelde en een honkslag sloeg in zijn enige slagbeurt die hij toen kreeg. Later in het seizoen speelde hij in één wedstrijd voor HCAW tijdens de Holland Series.

In 1998 speelde Rombley in zijn eerste volle seizoen in de Hoofdklasse toe hij uitkwam voor Twins. In zijn rookie-seizoen speelde hij in 44 wedstrijden, scoorde 41 punten, had 20 RBI's en sloeg 67-uit-171 voor een slaggemiddelde van .392 dat het beste van zijn ploeg was. Destijds waren Rombley's teamgenoten bij Twins Wouter Heemskerk, Ferenc Jongejan, Kevin Knollenburg, Roel Koolen, Harvey Monte, Jan Naterop, Erik de Rijcke en Jochem Theunissen, die allen later zouden gaan uitkomen voor Neptunus met uitzondering van Theunissen.

Voor Rombley van het seizoen 1998 zijn laatste op dat moment in de Nederlandse Hoofdklasse, want hij tekende een profcontract bij de organisatie van de Montreal Expos. De outfielder speelde zes seizoenen professioneel in de organisatie van de Canadese club, die later verhuisde en de Washington Nationals werd. In 1999 maakte Rombley zijn profdebuut en speelde toen in het Rookie League-team van de Expos.

(© Foto: Henk Seppen)
In de hiernavolgende jaren speelde hij op drie verschillende Single-A niveaus (Short Season, Full Season and Advanced), voordat hij promoveerde naar Double-A tijdens het seizoen 2004 en toen in 41 wedstrijden speelde voor de Harrisburg Senators. In zes profseizoenen speelde Rombley in 558 wedstrijden, scoorde 281 punten en sloeg 474 honkslagen (vier homeruns) om af te sluiten met een .238 slaggemiddelde. Na afloop van het seizoen 2004 werd Rombley 'released' en keerde terug naar Nederland waar hij ging spelen voor Corendon Kinheim.

In zijn eerste seizoen terug in de Hoofdklasse (2005) scoorde Rombley 35 punten, had 15 RBI's en sloeg .278 (44-uit-158) om de tweede beste slagman van Kinheim te worden achter Edward Illidge. Na .295 te hebben geslagen in 2006 voerde Rombley Kinheim aanvallend aan in de volgende drie seizoenen. In 2007 was hij beste slagman met een .392 gemiddelde en deed hetzelfde in 2008 (.333) en 2009 (.396). Dit seizoen, zijn eerste en enige bij Neptunus, was Rombley de derde beste slagman van de ploeg achter Raily Legito en Jeffrey Arends. Rombley sloeg .309, scoorde 32 runs en sloeg 46 honkslagen (7 doubles, 4 triples, 1 homerun), maar boekte met 34 de meeste RBI's in één seizoen in zijn loopbaan. In 2007 was hij Beste Slagman in de Hoofdklasse.

In 1998, tijdens de Haarlemse Honkbal Week, debuteerde Rombley in het Nederlands Honkbal Team en werd toen vooral ingezet als pinch-hitter. In het daaropvolgende Wereldkampioenschap in Italië nam Rombley aan twee wedstrijden deel, waaronder één als derde honkman. Vanwege zijn profseizoenen was hij in de hiernavolgende zes jaar niet vaak beschikbaar voor de evenementen, maar nam wel deel aan het Wereldkampioenschap in 2001 en Europees Kampioenschap in 2003. Na afloop van zijn profcarrière werd Rombley een vaste keuze in Oranje en nam vanaf 2005 ondermeer deel aan de 2008 Olympische Spelen in Peking (China), twee World Baseball Classics, twee Wereldkampioenschappen, één Intercontinental Cup, drie Europese Kampioenschappen, drie Haarlemse Honkbal Weken en twee World Port Tournaments. Hij miste alleen het WK van 2007 in Taiwan. In totaal kwam Rombley in 120 officiële interlandwedstrijden uit voor het Nederlands Team.

(14 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.