Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oranje opent WK met nipte zege
English
AGUADULCE (Panama) - Het Nederlands Honkbal Team is het Wereldkampioenschap zondagmiddag 2 oktober begonnen met een nipte 2-1 overwinning op Taiwan. In Estadio Remón Canteras in Aguadulce kwam Oranje tot slechts vijf honkslagen, maar één daarvan bleek beslissend te zijn. Maandag ontmoet het Nederlands Team Griekenland.


...Vince Rooi...
...2-run single...
(© Foto: Henk Seppen)
Beide ploegen gingen op rij uit in de eerste slagbeurt, waarna Oranje-starter Shairon Martis opnieuw een 'one-two-three' inning had in de tweede. Hij kreeg vervolgens de steun van twee runs in de tweede helft van de tweede inning. De Taiwanese starter Yao-Lin Wang had Dwayne Kemp en Sidney de Jong met drie slag uitgeschakeld in de eerste slagbeurt, maar in de tweede kreeg hij een lead-off single tegen van Curt Smith. Maar die werd even later gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk na een grounder van Sharlon Schoop, die vervolgens het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk na een honkslag van Bryan Engelhardt. Nadat ook Engelhardt het tweede honk had gestolen sloeg Vince Rooi een honkslag en die stelde beide lopers in de gelegenheid te scoren en bezorgde Oranje een vroege voorsprong.

Na de punten te hebben toegestaan schakelde Wang 11 van de volgende 12 slagmensen uit en kreeg prima steun van zijn verdediging in de zesde inning. Mariekson Gregorius opende met een honkslag, maar werd daarna op het eerste honk het slachtoffer van een pick-off door de catcher. Sidney de Jong volgde met een vrije loop, maar daarna sloeg Curt Smith in een dubbelspel.

Shairon Martis schakelde de eerste negen slagmensen die hij zag op rij uit, waarvan drie met drie slag. Maar hij kreeg daarna drie honkslagen tegen in de vierde inning. Po-Ting Hsiao begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Chun-Hsiu Chen. Er volgde nog een honkslag, maar uiteindelijk bleven twee lopers achter.

In de volgende drie innings schakelde Martis weer negen van de tien slagmensen uit, waaronder opnieuw drie strikeouts. Tom Stuifbergen nam de pitching in de achtste inning over en gooide toen drie strikeouts op rij!


...Winnende Werper Shairon Martis...
(© Foto: IBAF)
In de achtste inning kreeg Oranje weer een honkloper toen Danny Rombley opende met een honkslag, maar hij bleef, na te zijn opgeschoven na een OSS van Shaldimar Daantji, achter op het tweede honk. Oranje hield hierna de minimale voorsprong vast in de eerste helft van de negende inning. Stuifbergen begon met zijn vierde strikeout op rij, kreeg toen een honkslag tegen, maar hierna sloten een vangbal op fout gebied en een volgende in het midveld de wedstrijd af.

De startende line-up was als volgt:
Dwayne Kemp (LF, 0-uit-4), Mariekson Gregorius (SS, 1-uit-4), Sidney de Jong (C, 0-uit-2), Curt Smith (1B, 1-uit-3), Sharlon Schoop (2B, 0-uit-3), Bryan Engelhardt (DH, 1-uit-2), Vince Rooi (3B, 1-uit-3), Danny Rombley (RF, 1-uit-3) en Shaldimar Daantji (CF, 0-uit-2).
Tijdens deze eerste wedstrijd waren er geen wijzigingen.

Verder op zondagmiddag:
Cuba kwam tot een 14-0 shutout tegen Australië op 16 hits, waaronder een grand slam homerun van Barbaro Arruebarruena. Voormalig Neptunus-pitcher Dushan Ruzic startte voor de Aussies.

Nicaragua verzuimde een vroege 4-0 voorsprong vast te houden tegen Duitsland, dat pas om 2 uur 's morgens in Panama arriveerde na vertraging van hun vlucht. Uiteindelijk won Nicaragua met 5-4, dankzij een opofferingsslag in de zesde inning van Esteban Ramirez. De Nederlandse umpire Henri van Heijningen stond in dit duel achter de plaat.

Canada, dat twee jaar geleden het brons pakte, won comfortabel vs. Puerto Rico, 9-1.

In de avond:
Titelverdediger USA had moeten spelen tegen Japan, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege regen, voordat de ontmoeting van start kon gaan.

De wedstrijd tussen Duitsland en Dominicaanse Republiek begon later door de regen, maar werd door de Dominicanen met 7-0 gewonnen.

Venezuela won nipt met 5-4 van Zuid-Korea.

(2 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.