Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Brian Farley, Curt Smith geŽerd door IBAF
English

...Brian Farley (met zijn vader Barney)...
...IBAF Coach of the Year...
(© Foto: Henk Seppen)
ARLINGTON, Texas (USA) - Drie weken nadat hij werd uitgeroepen tot Coach of the Year tijdens de Conventie van de European Baseball Coaches Assocation is Oranje Manager Brian Farley ook benoemd tot Coach of the Year door de International BAseball Federation (IBAF) tijdens het Congres, dat afgelopen weekeinde plaatsvond in Dallas.

Zondagavond, tijdens het Gala-diner, reikte de IBAF in hun Honors Program de prijzen uit, die jaarlijks worden overhandigd sinds de jaren tachtig. Gastheer van de prijsuitreiking en het Gala-diner was Texas Rangers, die de gelegenheid organiseerde in hun stadion in Arlington, bij Dallas.

Brian Farley werd uitgeroepen tot 2011 Coach of the Year voor zijn prestatie met het Nederlands Team wereldkampioen te worden, terwijl Eduard S. Martin werd benoemd tot 2010 Coach of the Year voor de winst van Cuba tijdens de Intercontintental Cup.

Brian Farley reageerde als volgt tegenover de IBAF: ,,Ik wil graag mijn dankbaarheid en erkentelijkheid overbrengen aan de International Baseball Federation om mij uit te roepen tot Coach of the Year voor 2011. Zoals mijn collega-coaches maar al te goed weten, hebben de beste coaches de beste spelers. Ik ben ook bijzonder dankbaar voor mijn technische, medische en ondersteunende staf, die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van ons succes en ik wil graag deze prijs met hen delen. Het is inderdaad een grote eer om deze prijs te ontvangen, omdat ik het kaliber weet van mijn collega's in de wereld van het internationale honkbal. Ons succes zal er hopelijk toe bijdragen om meer jeugdspelers te laten honkballen, niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. En dit zal hopelijk leiden tot de verandering van het honkbal in de toekomst en de terugkeer op de Olympische agenda''.


...Curt Smith...
...IBAF Player of the Year...
(© Foto: Henk Seppen)
Prijzen werden ook uitgereikt aan de Spelers van het Jaar in beide jaren. Voor 2010 ging de prijs naar Hector A. Olivera (Cuba), de MVP, Beste Slagman en All Star tweede honkman tijdens de Intercontinental Cup. Voor 2011 is de winaar Curt Smith van het Nederlands Team en de MVP van het recente Wereldkampioenschap.

Curt Smith zei tegenover de IBAF: ,,Het is een enorme eer om te worden uitgeroepen tot IBAF Athlete of the year. Ik had deze prijs niet kunnen winnen zonder de help en aanmoeding van mijn teamgenoten, coaches, fans en de leiding van God. Er zijn heel veel spelers waardevol genoeg voor deze prijs en het geeft een goed gevoel om daarvan deel uit te mogen maken''.

Ook werden er twee Umpires of the Year uitgeroepen. Voor 2010 Keisuke Kotani (Japan), de Home Plate Umpire in de finale van de Intercontinental Cup, en voor 2011 Adam Dowdy (USA), de Home Plate Umpire in de finale van het recente Wereldkampioenschap in Panama.

Junioren Spelers van het Jaar waren Wei-Tzu Lin (2010), de MVP en All Star derde honkman van het AAA Wereldkampioenschap (Junioren) en Zachary Collins (2011), de MVP, Homerun King en All Star catcher van het AA Wereldkampioenschap (Cadetten).

De Speelster van het Jaar was Ayako Rokkaku (Japan), de MVP van het WK Vrouwen Honkbal in 2010.

Bond van het Jaar werden Taiwan (2010), dat de Intercontinental Cup organiseerde en winnaar was van het AAA Wereldkampioenschap en Panama (2011) voor de organisatie van het Wereldkampioenschap.

(4 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.