Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Amsterdam neemt 2-1 voorsprong in Holland Series
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates opende vrijdagavond een series van drie wedstrijden op eigen veld vrijdagavond met een 6-2 overwinning en nam een 2-1 voorsprong in de best-of-seven Holland Series vs. Vaessen Pioniers. De wedstrijd stond oorspronkelijk voor donderdagavond op het programma, maar verregende toen. Amsterdam nam aanvankelijk een 2-0 voorsprong, zag Pioniers langszij komen, maar hernam onmiddellijk de leiding en nam toen ook bezit van de wedstrijd. Game 4 wordt zaterdag gespeeld.
...Winnende werper Rob Cordemans...
...8 innings, 9 StrikeOuts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Rob Cordemans startte voor Amsterdam en had opnieuw een prima optreden. De ervaren rechtshander schakelde negen slagmensen met drie slag uit, stond slechts vijf hits toe en gooide acht solide innings. Jurrian Koks sloot het duel voor de thuisploeg af. Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver koos voor linkshander Mika de Lincel als zijn starter en bewaarde heuveltroef Eddie Aucoin voor Game 4 op zaterdag. De Lincel was de eerste van zes werpers die door Pioniers werden ingezet.

Beide ploegen ginge op rij uit in de eerste slagbeurt en kregen toen een honkloper in de tweede slagbeurt. Voor Pioniers sloeg Norbert Lokhorst een honkslag met één uit en stal het tweede honk, maar werd toen uitgeschakeld na een 'comeback-grounder' naar startende werper Rob Cordemans van Mervin Gario, waarna een grounder de slagbeurt afsloot. In de 2e2 sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag met twee uit. De inning kwam ten einde toen Percy Isenia een harde botsing had met eerste honkman Mark-Jan Moorman, die probeerde een pop-fly te vangen, maar tegelijkertijd ook in de loopbaan stond van Isenia. Terwijl Moorman werd verzorgd door de fysiotherapeut kwam de 4-man umpiring crew bij elkaar en gaf Isenia uit wegens hinderen.

Nadat Cordemans weer voor drie nullen had gezorgd in de derde inning sloeg Amsterdam met twee runs toe in de tweede helft van de beurt. Bas Nooij opende met een tweehonkslag, waarna Rashid Gerard volgde met een stootslag-honkslag. Nooij, die opschoof na de stootslag, scoorde even later na een opofferingsslag van Wesley Connor. Hierna werd Roelie Henrique geraakt door een worp van De Lincel. De twee lopers schoven daarna op toen er een fout werd gemaakt nadat Gerard uitging bij stelen, waarna een opofferingsslag van Sidney de Jong het tweede punt opleverde.

Pioniers bracht de stand in evenwicht in de vierde inning. Met één uit sloeg Nik Gumeson een honkslag, waarna Mark-Jan Moorman (die het duel gewoon kon uitspelen na de botsing van twee innings eerder) homerde en de stand op 2-2 bracht. Maar dat was alles was Cordemans zou toestaan, want de 36-jarige rechtshander schakelde 14 van de volgende 16 slagmensen uit, waarvan vijf met drie slag en stond nog maar twee hits toe. In totaal zorgde hij voor drie nullen op rij in vijf van de acht innings die hij gooide.

Met de stand op 2-2 hernam Amsterdam onmiddellijk weer de leiding in de tweede helft van de vierde inning toen Kenny Berkenbosch homerde met één uit. Het betekende het einde voor Mika de Lincel, die werd opgevolgd door Shane Gnade, maar die sloot de inning af met twee groundouts.


...Zo'n 1100 toeschouwers woonden Game 3 bij...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nadat beide kanten weer op rij waren uitgegaan in de vijfde kreeg Pioniers een loper in de zesde toen Nik Gumeson een honkslag sloeg met één uit, maar die strandde op het eerste honk. Amsterdam voegde hierna een punt toe in de zesde. Met één uit sloeg Bas de Jong een honkslag en scoorde toen Vince Rooi volgde met een tweehonkslag, maar die werd uitgegooid op het derde honk toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Nadat volgende slagman Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg werd Jean-Paul Gulinck de derde werper voor Pioniers en sloot de inning af met een vangbal.

Gulinck begon daarna met een strikeout in de zevende, maar gooide toen vier wijd op Rashid Gerard en Wesley Connor en werd vervangen door Kjeld de Lincel. De linkshander werd begroet met een RBI-double van Roelie Henrique. Nadat een opzettelijke vrije loop voor volgende slagman Sidney de Jong kwam Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver opnieuw naar de heuvel en maakte wederom een werperswissel. Dit keer koos hij voor Swen Huijer, die een paar dagen eerder was teruggekeerd na afsluiting van zijn tweede profseizoen in de organisatie van de Boston Red Sox. De lange rechtshander kreeg een 'force play-grounder' van Bas de Jong, maar dat stelde ook Connor in de gelegenheid weer een punt te scoren. Een vangbal sloot de inning af, maar Amsterdam had de stand opgevoerd naar 6-2.

Amsterdam kreeg nog meer honklopers in de achtste inning. Huijer raakte openingsslagman Kenny Berkenbosch en gooide vier wijd op Bas Nooij met één uit. Hierna werd Huijer opgevolgd door Scott Ronnenbergh, een andere actieve prof die net was teruggekeerd na afloop van zijn tweede seizoen in het Rookie League-team van de Seattle Mariners. De linkshander deed het goed, want hij sloot de inning af met drie slag voor Rashid Gerard en Wesley Connor.

In de negende inning nam Jurrian Koks het werpen over van Cordemans. Hij kreeg een one-out single tegen van Mark-Jan Moorman, maar daarna sloeg Norbert Lokhorst in een dubbelspel om het duel te beëindigen.

(9 september)

Standen & Programma's


...De spelers worden voor het duel voorgesteld...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver (rechts), 3B Coach Theo Geerman (13)...
...en 1B Coach Peter Barentsen (26) kijken toe terwijl...
...Mark-Jan Moorman wordt verzorgd na de botsing in de 2e inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Home Plate Umpire Roy van de Wateringen legt aan Pirates' Hoofd Coach...
...Charles Urbanus uit waarom Percy Isenia wordt uitgegeven na de botsing...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Oud-Hoofdklassers Tom Geestman, Marten Walsma, John Ludenhoff...
...en Wim Geestman bekeken het duel van vanavond...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Amsterdam nam een 2-1 voorsprong in de best-of-seven Holland Series...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.