Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Eelco Jansen, Ronald Jaarsma helpen Antwerp met promotie
English
ANTWERPEN / LOUVAIN-LA-NEUVE (België) - Voormalig Hoofdklasse-spelers Eelco Jansen en Ronald Jaarsma hebben de Belgische honkbalploeg Antwerp Eagles geholpen bij het winnen van de titel in de Tweede Divisie en promotie terug naar de Eerste Divisie, de hoogste afdeling in het Belgische honkbal.


...Eelco Jansen...
...tijdens zijn tweede start...
...voor Antwerp Eagles...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Op zaterdag 3 september was Eelco Jansen de startende werper voor Antwerp Eagles in een thuiswedstrijd vs. Brussels Kangaroos. Jansen, die de Hoofd Coach is van Hoofdklasser Corendon Kinheim, gooide zes innings en was de winnende werper. In hetzelfde duel was Ronald Jaarsma, die in mei van dit jaar Hoofd Coach werd bij Mr. Cocker HCAW, was de designated hitter. In deze wedstrijden kwamen ook oud-Hoofdklassers Frans Richardson en Berti Richardson in actie. Antwerp Eagles won de wedstrijd met 13-3. De volgende dag, zonder de Nederlandse inbreng, kwamen de Eagles tot een 20-0 shutout tegen de Kangaroos in Brussel.

Vandaag, zaterdag 10 september, speelde Jansen en Jaarsma opnieuw voor Antwerp Eagles, dat nu op eigen veld speelde tegen Louvain-la-Neuve Phoenix. Jansen was ook nu de startende werper, terwijl Jaarsma weer de designated hitter was. Jansen gooide 5 2/3 inning en was weer de winnende werper, want de Eagles wonnen met 13-8 om de titel te pakken in de Tweede Divisie en te promoveren naar de Eerste Divisie. De volgende dag, in Leuven, verloren de Eagles met 6-3.

Eelco Jansen gooide voor het laatst in de Hoofdklasse in 2004 voor Kinheim en was daarna de Pitching Coach van Amsterdam Pirates in 2005 en van Kinheim in 2006-2008, voordat hij daar Hoofd Coach werd in 2009. Ronald Jaarsma speelde zijn laatste volle seizoen voor HCAW in 2008, waarna hij Assistent Coach werd bij de ploeg. Eind mei van dit jaar nam Jaarsma de ploeg over als interim Hoofd Coach.


...Ronald Jaarsma 'high-fives' Eelco Jansen...
...als hij in de 6e inning de heuvel verlaat...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Antwerp Eagles eindigde op de tweede plaats in de eerste helft van het seizoen met een 7-3 'record', terwijl Brussels Kangaroos eerste werd door acht van hun 10 gespeelde wedstrijden in winst om te zetten. In de eerste helft speelden de zeven ploegen in deze afdeling enkele wedstrijden op zaterdag. Na afloop van de eerste helft volgde een splitsing en ging de top-vier verder spelen om het kampioenschapo en de promotie. Maar in de tweede helft moesten de ploegen op zowel zaterdag als zondag spelen. Omdat het roster van de Eagles aanvankelijk alleen was samengesteld voor de zaterdagwedstrijden had het versterking nodig voor de tweede helft en benaderde men een aantal (oud-)spelers in Nederland. Spelers die voor 1 augustus zijn geregistreerd zijn speelgerechtigd uit te komen voor Belgische teams en dat betekende dat Jansen en Jaarsma voor de Eagles konden uitkomen na afloop van hun eigen seizoen in Nederland. Antwerp Eagles wordt gecoached door oud-Hoofdklasser Patrick Vielvoye.

Momenteel hebben de Eagles acht van hun 10 wedstrijden gewonnen in de tweede helft, gevolgd door Beveren Lions, Louvain en Brussels. Dit komende weekeinde sluiten de Eagles hun seizoen af met een wedstrijd op zaterdag in Beveren, waarna men deze ploeg zondag op eigen veld ontvangt. Afgelopen seizoen eindigden de Eagles op de derde plaats in de Tweede Divisie, maar dit keer won de ploeg de titel, waardoor het in 2012 zal terugkeren op het hoogste niveau.

Antwerp Eagles is één van de oudste honkbalclubs in België en wellicht de meest bekende. De club werd in 1923 opgericht als Antwerp Black Cats, waarna in 1974 een fusie volgde met Rizla Baseball Club en men verder ging onder de naam Scaldia Shipping Baseball Club. In 1976 werd de clubnaam gewijzigd in Royal Antwerp Eagles Baseball & Softball Club. In 1983 veroverde Antwerp Eagles voor het eerst de Belgische kampioenstitel en bleef landskampioen tot en met 1989. De vereniging speelt nog altijd op het gezellige en intieme in complex waar het vele jaren speelt en in 1983 de locatie was van het toernooi om de Intercontinental Cup.

(10 september)


...Het kampioenschap wordt gevierd...
(© Foto: www.reni-foto.nl)

...Coach Patrick Vielvoye en Eelco Jansen...
(© Foto: www.reni-foto.nl)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.