Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Amsterdam Pirates wint ruim voor 3-1 voorsprong
English
AMSTERDAM - Op zaterdag won L&D Amsterdam Pirates Game 4 van de best-of-seven Holland Series vs. Vaessen Pioniers ruim met 8-1 en is nu nog één zege af van het landskampioenschap. Game 5 wordt zondag gespeeld.
...Jos de Jong - Complete Wedstrijd...
(© Foto: Henk Seppen)
Pirates 'outhit' Pioniers zaterdag met 14-6, waarbij alle negen spelers minimaal één honkslag sloegen, terwijl er zes van hen twee sloegen. Zeven van de negen spelers scoorden minimaal één punt.

Voor Amsterdam gooide rechtshander Jos de Jong de hele wedstrijd, kwam tot vier strikeouts en kwam geen moment in de problemen. In de eerste inning kreeg hij een one-out single tegen van Mark Duursma en een 2-out single van Mark-Jan Moorman. De Jong stond ook twee hits toe in de vierde inning en dat resulteerde toen in het enige punt voor Pioniers. In de zeven overige innings stond hij nog maar twee andere honkslagen toe aan de Hoofddorpse ploeg.

Amsterdam sloeg toe met twee uit in de tweede inning op de Amerikaanse rechtshander Eddie Aucoin, die de Hoofdklasse dit seizoen aanvoerde met elf overwiningen. Maar vandaag trof hij een solide slaande Amsterdamse ploeg aan die het duel besliste met een 5-run rally. Eerst opende Bas de Jong met een honkslag, waarna Vince Rooi een tweehonkslag sloeg. Maar daarna ging Kenny Berkenbosch uit na een grounder en werd De Jong op thuis uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting kort van Percy Isenia. En zo leek Aucoin ongeschonden uit deze inning te komen, maar toen startte de Pirate-aanval de 2-out rally. Het eerste punt werd gescoord toen Bas Nooij een tweehonkslag sloeg, waarna een RBI-single van Rashid Gerard volgde. Na een bezoek van Pitching Coach Dave Draijer aan Aucoin zorgde Wesley Connor met een honkslag voor het volgende punt. De honken kwamen hierna vol te staan toen Roelie Henrique ook een honkslag sloeg en twee runs werden hierna gescoord toen Sidney de Jong volgde met een 2-run single. Een vangbal sloot de slagbeurt af en twee lopers bleven achter, maar Amsterdam had een 5-0 voorsprong genomen op zeven honkslagen.

In de vierde inning pakte Pioniers een punt terug. Met één uit zorgden honkslagen van Mervin Gario en Randy Reiph met honkslagen voor lopers 'op de hoeken'. Gario scoorde hierna na een squeeze-bunt van Zerzinho Croes, maar dit zou het enige punt zijn voor Pioniers, want de inning kwam ten einde toen Jos de Jong drie slag gooide op Jefferson Muzo.

Vanaf deze inning schakelde De Jong 17 van de laatste 18 slagmensen uit die hij tegenover zich kreeg.

In de 2e4 stond Wesley Connor op 3 wijd-2 slag toen Aucoin, die licht was geblesseerd, werd vervangen door Jean-Paul Gulinck. Connor kreeg vier wijd, waarna Roelie Henrique een honkslag sloeg, maar een vangbal sloot de beurt af. Amsterdam liet ook twee lopers achter in de volgende inning. Gulinck begon met drie slag voor Bas de Jong en Vince Rooi, maar kreeg toen honkslagen tegen van Kenny Berkenbosch en Percy Isenia, maar toen volgde een pop-up.

In de zesde inning nam Swen Huijer het werpen over van Gulinck en zorgde voor drie nullen, waaronder strikeouts voor Gerard en Henrique. Maar hij kwam in de volgende slagbeurt in de problemen en kreeg drie punten achter zijn naam. Hij begon met vier wijd voor openingshitter Sidney de Jong en raakte volgende slagman Bas de Jong met een worp. Een fout op een 'force play-grounder' van Vince Rooi resulteerde daarna in een punt. Hierna werd Kenny Berkenbosch uitgevangen, maar schoof Bas de Jong op naar het derde honk en nadat Rooi het tweede honk had gestolen volgde Percy Isenia met een honkslag om het volgende punt binnen te slaan. Vervolgens werd Scott Ronnenbergh ingebracht als opvolger van Huijer en die begon met drie slag voor Bas Nooij, maar daarna stelde een wilde worp Rooi in staat het achtste punt voor Amsterdam te scoren.

In de negende inning keerde Jos de Jong terug naar de heuvel voor Amsterdam en sloot het duel in stijl af. Na een groundout, gooide de rechtshander drie slag op Mervin Gario en Randy Reiph (beiden gecalled) om de wedstrijd af te sluiten en de derde overwinning voor Amsterdam veilig te stellen in de Series.

(10 september)

Standen & Programma's


...Oud-international Jacky Jakoba assisteert...
...de grounds crew en controleert de heuvel...
(© Foto: Henk Seppen)

...Professionals Swen Huijer en Scott Ronnenbergh gooiden weer voor Hoofddorp Pioniers...
(© Foto's: Henk Seppen)

...Actieve prof Nick Urbanus was in pak en speelgerechtigd voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)

...Mervin Gario gaat gedwongen uit op het 2e honk via Roelie Henrique in de 2e inning...
(© Foto: Henk Seppen)

...Bas Nooij wordt begroet na gescoord te hebben in de 2e inning voor een volle tribune...
(© Foto: Henk Seppen)

...Umpires kunnen ook lol hebben...
...Umps Henri van Heijningen en Johan Brandsma hebben duidelijk plezier...
(© Foto: Henk Seppen)

...Een kijkje in de Pioniers bullpen zegt genoeg...
(© Foto: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.