Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


ADO stelt Hoofdklasse-plaats voor 2012 veilig
English
CAPELLE a/d IJSSEL - ADO zal ook in het seizoen 2012 weer uitkomen in de Hoofdklasse, want de ploeg won zaterdag nipt met 4-3 van Euro Stars om de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off met 3-1 te winnen. Door dit resulaat zal Euro Stars volgend seizoen weer in de Overgangsklasse spelen.

De winst kwam een dag nadat de KNBSB beide ploegen informeerde over de status van Game 3, die week geleden door de umpire crew werd gestaakt na zeven complete innings. De KNBSB stelde dat Euro Stars de schuldige partij was en bepaalde dat het duel eindigde in een reglementaire 2-0 overwinning voor ADO, dat hierdoor het weekeinde begon met een 2-1 voorsprong in hun series.Met een 1-0 achterstand scoorde ADO drie punten in de tweede inning, maar scoorde uiteindelijk het beslissende punt in de negende inning.

Nadat ADO op rij was uitgegaan in de eerste inning tegenover Euro Stars-starter Brent Buffa opende de thuisploeg de score in hun eerste slagbeurt. ADO-starter Jurandy Girigori gooide vier wijd op lead-off hitter Aldy Guzman, die daarna veilig het tweede honk bereikte toen er een fout werd gemaakt tijdens een steelpoging. Hij schoof vervolgens op naar het derde honk na een grounder van Calvin Simmonds en scoorde na een doorgeschoten bal.

In de tweede inning reageerde ADO met drie runs op drie hits, maar Euro Stars droeg verdedigend ook bij met drie fouten. Enrique Tromp kreeg vier wijd en bereikte het derde honk toen Dave Steward volgde met een honkslag. Nadat de laatste uitging bij een steelpoging scoorde Tromp de gelijkmaker toen Gino Hersilia het honk bereikte na een fout. Hierna sloeg Jar Roseburg een honkslag, maar toen volgden twee foute aangooien na een 'force play-grounder' van Remco Seitzinger en dat leidde tot het tweede punt. Seitzinger schoof even later op na een honkslag van Quensley Bazoer en scoorde na een doorgeschoten bal.

In de volgende zes innings werd ADO puntloos gehouden door Buffa en liet de honken vol achter in de vierde inning.

In de vierde inning pakte Euro Stars een punt terug. Met n uit sloeg Aldrin Martis een honkslag en schoof op na een grounder, waarna hij scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Jochem Pronk. Een honkslag van Ben Groenendijk en vrije loop voor Mark Schipperus zorgden daarna voor volle honken, maar Girigori sloot de slagbeurt echter af met drie slag voor Dylan Nuts.

Euro Stars liet daarna nogmaals twee lopers achter in de zesde inning, maar kwam langszij in de achtste slagbeurt. Jeffrey Sprott kreeg drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Brent Buffa.

In de negende inning hernam ADO de leiding. Remco Seitzinger opende met een honkslag en Quensley Bazoer volgde met een stootslag-honkslag en dat leidde tot een werperswissel. Brendan Schoemaker nam het over en Jan Baldee werd als pinch-runner ingebracht voor Seitzinger. De honken kwamen daarna vol toen Greg Hassell eveneens een stootslag-honkslag sloeg. Nadat Gino Henson de eerste nul werd via binnenhoog, volgde weer een stootslag. Gyenuar Lopez plaatste succes een squeeze-bunt, bereikte het honk met een honkslag en stelde Baldee in staat het leidende punt te scoren. Met de honken vol kreeg Enrique Tromp drie slag en sloeg Jareau Martina een grounder, maar ADO had weer een voorsprong.

Jurandy Girigori, die achtmaal vier wijd en zeven keer drie slag gooide, maar slechts vier hits toestond, gooide het hele duel voor ADO. In de negende inning kreeg de linkshander een lead-off single tegen van pinch-hitter Allard Lammerts van Bueren, die het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk na een OSS van Orlando Eduarda. Maar met de gelijkmaker op het derde honk maakten een vangbal en popfly een einde aan de wedstrijd en stelden ADO's plek in de Hoofdklasse veilig voor 2012.

(10 september)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.