Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oefenwinst HCAW, Kinheim
English
BUSSUM / HEEMSTEDE / BREDA - Het oefenseizoen is op zaterdag 12 maart officiŰel van start gegaan met het spelen van drie wedstrijden door Hoofdklasse-ploegen tegen teams uit de Overgangsklasse. Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim kwamen beide tot winst, maar sloegen pas laat in hun wedstrijd toe en versloegen respectievelijk Almere Magpies, 15-5 en RCH-Pingu´ns, 8-3. In Breda verloor Sparta-Feyenoord met 4-3 van Euro Stars. Een vierde oefenduel tussen Hoofddorp Pioniers en ADO verviel, omdat Pioniers een extra buitentraining plande. Hoewel dit pas de eerste oefenwedstrijden van het seizoen waren en winnen niet het belangrijkste is vertellen de line score toch wel een verhaal.


Almere Magpies vs. Mr. Cocker HCAW
In Almere nam HCAW een vroege 3-0 voorsprong in de eerste inning, maar de Magpies hadden de achterstand na zes innings teruggebracht tot 6-3. In de laatste twee innings van het 8-inning duel scoorde HCAW negen punten om alsnog comfortabel te winnen.

HCAW moest het dit weekeinde doen zonder RHP Kevin Miner en IF Michael Pluijmers, die in Florida waren met het Nederlands Team. Ook ontbraken de drie Venezolaanse spelers nog, want die voegen zich pas in april bij de ploeg.


...Wesley Bernardus...
...5-uit-5, 3 Runs, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW opende de score met drie punten in de eerste inning op een '2-run error' en een honkslag van Randy Daal, maar hierna liet de ploeg zes lopers achter tot en met de derde inning. In de vierde opende rookie Peter van Doesburg met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Wesley Bernardus. HCAW voegde daarna een punt toe in de vijfde toen Adrian Anthony (vier wijd) scoorde na een honkslag van Kenny Rinkema, eveneens een rookie. Het zesde punt volgde in de zesde slagbeurt toen Joep van Els (fout) scoorde op de tweede tweehonkslag van Van Doesburg.

Intussen had Almere zelf ook drie punten gescoord. In de tweede inning gooide HCAW-starter (en rookie) Robin Schel vier wijd op Siegert Flaneur, die daarna scoorde na een honkslag van Daan de Vries. Reliever Joey Eijpe kreeg vervolgens nog twee runs tegen in de zesde inning na een 2-out, 2-run double van Flaneur, die de stand op 6-3 bracht. Flaneur is de enige speler van het Almere-team van vorig jaar die ook dit seizoen weer deel uitmaakt van de ploeg. Almere, dat dit seizoen onder leiding staat van oud-werper Peter Callenbach, heeft een compleet nieuw team als gevolg van de leegloop na afloop van vorig seizoen.

HCAW voegde drie runs toe in de zevende op drie hits en twee fouten, waarna een rally van zes punten volgde in de achtste slagbeurt. In deze inning gooide Almere-pitcher Gabriel Gaderski vijfmaal vier wijd, kreeg twee honkslagen tegen en kreeg alle zes punten op zijn naam.

HCAW kwam tot 17 honkslagen, waaronder vijf van Wesley Bernardus, die 5-uit-5 sloeg, driemaal scoorde en drie binnengeslagen punten had tegen Almere, de ploeg waar hij vorig seizoen zelf speelde. Rookie Kenny Rinkema had vier RBI's. Almere kwam tot 12 honkslagen op vier werpers.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


RCH-Pingu´ns vs. Corendon Kinheim

...Patrick Beljaards...
(© Foto: Henk Seppen)
In Heemstede nam Kinheim een 2-0 voorsprong in de eertse inning, maar stond na vier slagbeurten met 3-2 achter. Nadat Kinheim-starter Duko Jansen twee puntloze innings had gegooid kreeg de ervaren linkshander Patrick Beljaards drie punten tegen in de volgende twee innings.

Vanaf de vijfde inning scoorde RCH-Pingu´ns geen punten meer op relievers Steven van Groningen, Pim Walsma en rookie Jorn van Ingen. Het duurde echter tot de zevende inning voor Kinheim om terug te komen en het duel in eigen voordeel om te draaien. Kinheim scoorde driemaal in zowel de zevende als de achtste inning om met 8-3 te winnen van RCH-Pingu´ns, dat dit seizoen wordt gecoached door Tjerk Smeets, die vorig jaar uitkwam voor Kinheim, maar afscheid nam als actief speler. RCH-Pingu´ns moest het in dit duel doen zonder hun rookie-coach, want Smeets was in Florida als Bullpen Coach van het Nederlands Honkbal Team.

Door de trip naar Florida van Oranje miste Kinheim RHP David Bergman, RHP Nick Stuifbergen, LHP Nick Veltkamp, C Jason Halman, OF Dirk van 't Klooster en DH Bryan Engelhardt en zette daarom in het duel van vandaag een aantal spelers van hun Rookie Team in.

Line Score
Oefenstand en -programma


Sparta-Feyenoord vs. Euro Stars
In Breda verloor Sparta-Feyenoord met 4-3 van Euro Stars in een duel dat werd gespeeld op het veld van Jeka, omdat het thuisveld van Sparta-Feyenoord nog niet speelklaar was. Hoewel dit het eerste oefenduel was voor beide ploegen, mag het toch wel als verrassend worden bestempeld, want Sparta-Feyenoord versterkte zich aanzienlijk voor het komende seizoen en de meeste basisspelers stonden vandaag in de line-up.

Sparta-Feyenoord opende met twee runs in de eerste inning toen Emeron Lourens en Quintin de Cuba (die beiden vier wijd kregen) scoorden na een 2-out double van Ramiro Balentina. Maar hierna werd Sparta-Feyenoord het zwijgen opgelegd en kwam de ploeg niet meer tot scoren tot aan de negende inning.


...Gregory Gustina...
...4 hitloze innings...
(© Foto: Henk Seppen)
Euro Stars had slechts twee productieve slagbeurten in deze wedstrijd en dat was genoeg voor de ploeg, die uitkomt in de Overgangsklasse. In de vierde inning pakte de ploeg een punt terug toen Sparta-Feyenoord's reliever Quin Tramm vier wijd gooide op Earmy Isabella, die daarna scoorde via een honkslag van Aldy Guzman. In de vijfde inning kwam Euro Stars tot een rally van drie punten op Tramm. Met ÚÚn uit sloeg Calvin Simmonds een honkslag en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van routinier Jeffrey Sprott. Na vier wijd voor Aldrin Martis sloeg Ben Groenendijk een 2-run triple en die leverde Euro Stars een 4-2 voorsprong op. In de laatste vier innings bereikte Euro Stars nog slechts eenmaal het honk op Gregory Gustina. De ervaren linkshander schakelde de eerste elf slagmensen die hij zag op rij uit, waarna hij een honkloper kreeg via een fout, maar die elimineerde hij via een pick-off op het eerste honk.

Sparta-Feyenoord kreeg slechts twee honklopers van de tweede tot en met vijfde inning, terwijl Euro Stars daarna een dubbelspel draaide in de zesde en zevende slagbeurt. Nadat twee lopers in scoringspositie achterbleven in de achtste wist Sparta-Feyenoord weer tot scoren te komen in de negende. Met ÚÚn uit sloeg Jourick Blanco (die zich vorig jaar tijdens het seizoen weer bij Hoofddorp Pioniers voegde) een honkslag en scoorde op een 2-out double van Brian Biezen, die overkwam van Overgangsklasser Twins. Maar opnieuw liet de ploeg twee lopers in scoringspositie achter toen een groundout de wedstrijd afsloot.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(14 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.