Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Honkbalteam Sportploeg van het Jaar; Brian Farley Coach van het Jaar
English
DEN HAAG - Het Nederlands Honkbal Team is maandagavond gekozen tot Sportploeg van het Jaar tijdens het jaarlijkse NOS / NOC*NSF Sportgala, dat dit jaar voor het eerst werd ondersteund door Lotto. Brian Farley, de Manager van het Nederlands Honkbal Team, werd gekozen tot Coach van het Jaar.

Het Nederlands Honkbal Team, dat in oktober in Panama geschiedenis schreef door voor het eerst wereldkampioen te worden, was één van de drie ploegen die was genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. De andere genomineerde ploegen waren het Vrouwen Aflossingsteam Shorttrack, dat Europees kampioen werd en zilver pakte op het Wereldkampioenschap, en de Vrouwen Estafette Zwemploeg, dat de wereldtitel won op de 4x100 m.

Ook genomineerd voor Coach van het Jaar waren Jacco Verhaeren, de zwembondscoach, en Roel Verwijlen, de coach van zijn zoon Bas, die het zilver won op het Europees en Wereldkampioenschap schermen. Het was de tiende keer dat een Coach van het Jaar werd gekozen. In 2007, deelde toenmalig Oranje-Manager Robert Eenhoorn de prijs met Foppe de Haan (voetbal).


...Het Nederlands Honkbalteam op het Gala...
(© Foto: Rob Jelsma / KNBSB)
Gekozen tot Sportvrouw van het Jaar werd Ranomi Kromowidjojo (zwemmen, zilver op Wereldkampioenschap 50m, brons 100m, wereldteam team-estafette, driemaal goud korte baan). Ook genomineerd werden Marianne Vos (wielrennen/veldrijden) en Ireen Wüst (schaatsen).

Sportman van het Jaar werd Epke Zonderland (turnen, Europees kampioen rekstok, Europees zilver brug). Ook genomineerd waren Bob de Jong (schaatsen) en Bas Verwijlen (schermen). Zonderland won de prijs ook in 2009.

Thierry Schmitter (zeilen, wereldkampioen, winnaar Wereldbeker) werd gekozen tot Gehandicapte Sporter van het Jaar. Ook genomineerd waren Esther Vergeer (rolstoeltennis) en Maikel Scheffers (rolstoeltennis).

De Young Talent Award ging naar Dafne Schippers (atletiek). Ook genomineerd waren Jeffrey Herlings (motocross) en Sharon van Rouwendaal (zwemmen).

De Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs werd uitgereikt aan Edwin van der Sar, die afscheid nam als voetbalkeeper.

(12 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.