Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Algemeen
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sidney de Jong onderscheiden in Almere
English
ALMERE - Sidney de Jong, catcher en aanvoerder van het Nederlands Honkbal Team en L&D Amsterdam Pirates is uitgeroepen tot Almeers Sportman van het Jaar tijdens de jaarlijkse Almeerse Sportverkiezingen, gehouden op woensdag 14 december. De Jong, die met Oranje wereldkampioen werd en met Pirates landskampioen, kreeg de meeste stemmen voor de onderscheiding. Ook genomineerd voor de jaarlijkse prijs waren Bryan Engelhardt, die eveneens voor de nationale honkbalploeg uitkwam en speelt voor het Haarlemse Corendon Kinheim, en boogschutter Peter Elzinga.

Sidney de Jong kreeg uit handen van Renť Peeters, wethouder sportzaken van de Gemeente Almere, ook de Sportpenning van de Stad voor zijn vele bijdragen aan de honkbalsport in het algemeen.


...Sidney de Jong met Bryan Engelhardt...
Areke Spel, speelster van het Nederlands Softbal Team en Oolders Omaco Sparks Haarlem was genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Maar Areke, die met Oranje Europees kampioen werd en met met Sparks Haarlem landskampioen, won niet, want deze prijs ging naar Natalie Grinham, die Europees squash-kampioen werd. Ook genomineerd was Marije van Huigenbosch (bobslee).

Peter Elzinga was ook genomineerd voor een andere prijs, want hij vormde het Mix-Boogschuttersteam met Inge van Caspel en was als zodanig kanshebber voor Sportploeg van het Jaar. Die prijs ging naar Badminton Vereniging Almere, die zich voor het eerst plaatste voor de Play-Offs om de nationale titel. Ook genomineerd was HAVAS (handbal).

Ivar de Jong (zwemmen) werd uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar. Ook genomineerd voor deze prijs waren Jelle de Boer (zeilen) en Alex Vlaar (badminton).

De 21ste editie van de Almeerse Sportverkiezingen vond plaats in het Topsportcentrum Almere en werd gepresenteerd door Jan van der Meulen. Ondertussen is bekend gemaakt dat de jaarlijkse Flevolandse Sportverkiezingen, die in januari zou plaatsvinden, is geschrapt. Vanwege de financiŽle bezuinigingen is er voor de komende vier jaar geen budget voor het evenement. De organisatie beraadt zich nu over andere mogelijkheden om het evenement in te vullen. In januari van dit jaar werd Sidney de Jong uitgeroepemn tot Flevolandse Sportman van het Jaar 2010.

(14 december)

korte video Almeerse Sportverkiezingen Omroep Flevoland
interview met Sidney in Almere Vandaag


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.