Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Venezuela, AustraliŽ winnen; Bronzen duel verregend; Lang regen-uitstel Finale
English
AGUADULCE / SANTIAGO DE VERAGUAS / PANAMA CITY (Panama) - Venezuela won zaterdagmiddag met 8-3 vs. Panama om op de zevende plaats te eindigen, terwijl AustraliŽ nipt van Zuid-Korea met 3-2 won om de vijfde plaats te veroveren.

Maar in hoofdstad Panama City is de dag begonnen met regen en onweer, waardoor het Bronzen Duel tussen Canada en de USA niet kon beginnen op de vastgestelde tijd van 11 uur (18:00 uur Nederlandse tijd). Na uitstel van bijna drie uur besloten de Technische Commissie en IBAF Officials het duel te schrappen vanwege het weersomstandigheden en de conditie van het speelveld. De beslissing werd gebaseerd op het feit dat de conditie van het veld dusdanig was dat er geen twee wedstrijden op konden worden gespeeld die van belang waren, die om het brons en die om het goud. Aanvankelijk werden Canada en de USA beide uitgeroepen tot winnaars van het brons, maar later werd bericht dat een beslissing over wie het brons heeft gewonnen nog aanstaande was. Het lijkt er dan ook op dat, gebaseerd op het onderlinge duel, de Bronzen Medaille waarschijnlijk zal worden toegekend aan Canada.


...Het infield van Estadio Rod Carew in Panama City...
...wordt vaak afgedekt vanwege aanhoudende regen...
Het is nu 'fingers crossed' voor het restant van de avond of de regen stopt, de weersomstandigheden beter worden en of het veld weer bespeelbaar wordt, zodat de voorbereidingen van start kunnen gaan voor de Finale tussen Nederland en Cuba, die om 17:00 uur (middernacht Nederlandse tijd) moet beginnen.

update 22:30 Nederlandse tijd
Anderhalf uur voor aanvang van de Finale regent het nog steeds (maar niet hard) en is het veld afgedekt, maar op dit moment is de verwachting dat de wedstrijd gewoon op de vastgestelde tijd kan beginnen, dus om 17:00 uur (lokale tijd, middernacht Nederlandse tijd)!
De ploegen bereiden zich momenteel voor in de slagtunnels van het Estadio Rod Carew.

update 23:30 Nederlandse tijd
Momenteel is de motregen omgedraaid in wat hardere regen, waardoor op dit moment niet gezegd kan worden of de finale op tijd zal beginnen of wordt uitgesteld.

update 23:40 Nederlandse tijd
Besloten is de aanvangstijd van de finale minimaal een half uur uit te stellen.

update 00:30 Nederlandse tijd
Verwachte nieuwe aanvangstijd 1:30 uur Nederlandse tijd.

update 1:00 Nederlandse tijd
Als het droger wordt is 2:30 uur Nederlandse tijd 'game time'.
De weersvoorspellingen voor vanavond en de komende nacht spreken van half-bewolkt met regen en de kans op onweersbuien en 28 graden Celsius.........

update 2:30 Nederlandse tijd
Omdat het opnieuw harder begon te regenen is het zeil weer over het infield geplaatst. Een eventuele nieuwe begintijd wordt nu besproken en bekeken.

update 3:10 Nederlandse tijd
Nieuwe aanvangstijd is nu 3:40 uur Nederlandse tijd.

update 3:40 Nederlandse tijd
Managers Brian Farley en Alfonso Urquiola overhandigden hun startende line-ups aan de umpires, maar toen begon het weer heviger te regenen en dus keerde het zeil weer terug op het veld. Er is nu weer een nieuw bespreking gaande over een nieuwe aanvangstijd.

De finale begon uiteindelijk om 4:02 uur Nederlandse tijd.In Aguadulce scoorde Venezuela een punt in elk van de eerste drie innings om een snelle voorsprong te nemen vs. Panama en kwam vervolgens tot een rally van vier punten in de vierde om meer afstand te nemen.

Met een 1-0 voorsprong verdubbelden back-to-back doubles van Antonio Granadillo en Yonathan Sivira de stand in de tweede slagbeurt. Panama reageerde met een punt in de eigen tweede inning toen Carlos Quiroz homerde.

Maar Venezuela verhoogde de stand met een punt in de derde en voegde vier runs toe in de volgende slagbeurt via een grounder van Herbert Lara, tweehonkslag van Rodolfo Cardona en honkslagen van Wuillians Vasquez en Ronald AcuŮa.

In de vijfde maakte Venezuela er 8-1 van, voordat Panama in staat was nog twee punten terug te pakken in de 2e5 via een 2-run double van David Gonzalez.

Maar daar bleef het bij voor het organiserende land. Venezuela, dat vrijdagavond op slechts zeven hits werd gehouden door Oranje-werper Arshwin Asjes, kwam vandaag tot 15 honkslagen.In Santiago de Veraguas, sloeg AustraliŽ als eerste toe in de eerste inning via een double-steal situatie, maar kwamen de Koreanen in de derde langszij dankzij een honkslag van Joo-Hwan Choi.

AustraliŽ hernam de leiding in hun derde beurt toen Mitchell Dening homerde en voegde een punt toe in de vierde op een RBI-single van Scott Wearne.

Zuid-Korea, dat de afgelopen dagen een paar sterke wedstrijden speelde, kon hier alleen nog een punt in de vijfde inning tegenover stellen.

(15 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.