Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Europa Cup Toernooi toegewezen aan Rotterdam
English
MILAAN (ItaliŽ) - De Technische Commissie van de Europese Honkbal Confederatie (CEB) heeft de organisatie van de Europa Cup Toernooien van volgend jaar toegewezen aan Rotterdam en Serravalle (San Marino). Meer evenementen zijn inmiddels ook toegewezen, maar dat wordt later deze week bekend gemaakt.

De twee Europa Cup-toernooien wordt gehouden van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni en zijn kwalificatietoernooien voor de Europa Cup Final Four later in het jaar.


...Neptunus Familiestadion, Rotterdam...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met de toewijzing van ťťn van de twee toernooien aan Rotterdam betekent het dat DOOR Neptunus het evenement op eigen veld zal spelen in hun Neptunus Familiestadion. Dit betekent ook dat landskampioen L&D Amsterdam Pirates vrijwel zeker zal moeten afreizen naar San Marino, want het is zeer onwaarschijnlijk dat beide Nederlandse ploegen in dezelfde groep zullen uitkomen.

Rotterdam was ook de locatie van een Europa Cup-toernooi in 2010 en zal de hoofdlocatie zijn van het Europees Kampioenschap van volgend jaar, waarvan wedstrijden ook worden gespeeld in Haarlem en Utrecht. Dit jaar organiseerde Amsterdam ťťn van de twee Europa Cup-toernooien en reisde Neptunus naar Parma (ItaliŽ).

De groepsindelingen voor de twee uit zes teams bestaande toernooien worden samengesteld tijdens de volgende bijeenkomst van de Technische Commissie op 10 december in Barcelona (Spanje).

De twaalf ploeg die gerechtigd zijn deel te nemen aan de Qualifiers van volgend jaar zijn:
L&D Amsterdam Pirates, DOOR Neptunus (beide Nederland), Danesi CaffŤ Nettuno, Unipol Bologna (beide ItaliŽ), T&A San Marino (San Marino), Draci Brno, Technika Brno (beide TsjechiŽ), Paderborn Untouchables, Regensburg Legionšre (beide Duitsland), Hoboken Pioneers (BelgiŽ), Rouen Huskies (Frankrijk) en FC Barcelona (Spanje).

De ploegen hebben tot 31 december om zich te registreren voor deelname.

De twee beste ploegen van elk toernooi plaatsen zich voor de Final Four, waarvan de data en locatie zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. Dit jaar vond de Final Four plaats in Brno (TsjechiŽ) en werd gewonnen door T&A San Marino.

(15 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.