Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Algemeen
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Golden Globe-nominaties voor Moneyball, Brad Pitt
English
LOS ANGELES, California (USA) - De honkbalfilm 'Moneyball' enn hoofdrolspeler Brad Pitt zijn genomineerd voor de jaarlijkse Golden Globe Awards, zo werd donderdag 15 december bekend gemaakt. De film en Pitt kregen deze week nog meer nominaties, net als Jonah Hill en het scenario.

Deze week werd respectievelijk op dinsdag, woensdag en donderdag de nominaties bekend gemaakt voor de Critics Choice Awards, Screen Actors Guild en Golden Globe Awards.

De film zelf kreeg een nominatie voor de Critics Choice Award en de Golden Globe Award. Brad Pitt werd genomineerd voor alle drie de prestigieuze prijzen, terwijl Jonah Hill een nominatie kreeg voor de SAG en de Golden Globe. Het scenario kreeg een nominatie voor de Critics Choice en Golden Globe Awards.

The Artist, The Descendants, The Help en Midnight in Paris zijn de vier films die voor alle drie de prijzen werden genomineerd. Voor de Critics Choice Awards is Moneyball één van de 10 films die is genomineerd. Voor de Golden Globe Awards is Moneyball één van de vijf films die is genomineerd in de categorie drama, terwijl vijf andere films werden genomineerd in de categorie voor Beste Film Musical of Comedy. Voor de Golden Globe werden met Moneyball ook genomineerd The Descendants, The Help, Hugo en War Horse.

Zoals gezegd werd Brad Pitt voor alle genoemde prijzen genomineerd, net als George Clooney (The Descendants), Leonardio DiCaprio (J. Edgar en Jean Dujardin (The Artist).

Jonah Hill is genomineerd voor Beste Acteur in een Bijrol voor de Screen Actors Guild en Golden Globe Awards. De ervaren acteurs Kenneth Branagh (My Week with Marilyn) en Christopher Plummer (Beginners) werden voor alle drie de prijzen genomineerd en lijken dan ook favoriet om in deze categorie te winnen. Samen met Hill, Branagh en Plummer werd ook voor de Golden Globe genomineerd Albert Brooks (Drive) en Viggo Mortensen (A Dangerous Method).

Het scenario van Moneyball is genomineerd voor de Critics Choice Award en Golden Globe en is één van vier films die tweemaal werd genomineerd, net als The Artist, Midnight in Paris en The Descendants.

'For the record', Meryl Streep lijkt weer af te stevenen op een nieuwe prijs, want ze werd driemaal genomineerd voor haar vertolking van de Britse minister-president Margaret Thatcher in de film 'The Iron Lady'. Ook driemaal genomineerd werden Viola Davis (The Help), Tilda Swinton (We Need to Talk about Kevin) en Michelle Williams (My Week with Marilyn).


...Het Nederlands Softbal Team tijdens de première van Moneyball...
(© Foto: Henk Seppen)
De film Hugo is favoriet voor een flink aantal prijzen, want men kreeg zeven nominaties voor de Critics Choice Awards, namelijk Cinematografie (camerawerk), Art Direction (decorontwerp en set-dressing), Montage, Kostuum-ontwerp, Visuele Effecten, Geluid en Muziek. Hierdoor lijkt de film, die is geregisseerd door Martin Scorsese (zelf ook tweemaal genomineerd) een favoriet voorr de Oscar-uitreiking.

De winnaars worden bekend gemaakt op 12 (Critics Choice), 15 (Golden Globe) en 29 januari (SAG).

Omdat Moneyball en Brad Pitt driemaal zijn genomineerd zijn ze ook gelijk favoriet voor nominaties voor de Oscars, die op 24 januari bekend worden gemaakt, waarna de uitreiking op 26 februari zal plaatsvinden.

Op 7 november woonden delegaties van het Nederlands Honkbal Team en het Nederlands Softbal Team een besloten (alleen voor genodigden) première bij van 'Moneyball' in Amsterdam. De film draait vanaf 17 november in de Nederlandse bioscopen. Voor aanvang van de film was er een presentatie ter promotie van de Mattingly V-grip knuppels, het bedrijf dat de besloten voorstelling mogelijk maakte.

'Moneyball' is gebaseerd op het boek met dezelfde naam van Michael Lewis en vertelt het verhaal van oud-speler Billy Beane, die General Manager is geworden van de Oakland Athletics. Beane (gespeeld door Brad Pitt) moet werken met een klein budget, maar ontmoet dan Peter Brand (gespeeld door Jonah Hill), die statistische computer-analyses introduceert, op basis waarvan spelers worden aangetrokken. De twee stellen een groep spelers samen die Oakland weer terug naar de top brengt, maar ook tot een harde confrontatie leidt met Field Manager Art Howe (gespeeld door Philip Seymour Hoffman).

Er is een aantal honkbalscènes in de film, maar die speelt zich voornamelijk af in de kantoren van het Front Office en er wordt ook veel honkbal- (en statistieken)-taal in gebruikt, waardoor het mogelijk een lange zit kan zijn wanneer iemand geen binding met de sport heeft. Maar de film vertelt een goed en interessant verhaal over de (harde) Major League-wereld en er wordt goed in geacteerd.

(15 december)

Trailer 'Moneyball'


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.