Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Leden Oranje-team openen Amsterdamse Beurs
English
AMSTERDAM - Vrijdagochtend 21 oktober namen drie spelers en twee coaches van het succesvolle Nederlands Honkbal Team dat minder dan een week geleden het wereldkampioenschap veroverde, deel aan de officiŽle gongslag-ceremonie ter opening van de NYSE Euronext vandaag in het Amsterdamse Beursgebouw.

Manager Brian Farley, Coach/Business Manager Tjerk Smeets en spelers Bryan Engelhardt, Sidney de Jong en Vince Rooi namen deel aan de ceremonie die het startseizoen was van de handelsdag vandaag. De vijf werden vergezeld van Hans Meijer, Petra Dorrestijn en Ron Perdon van het Bondsbureau.

De Amsterdam Stock Exchange wordt algemeen beschouwd als de oudste ter wereld en werd in 1602 opgezet door de Verenigde Oostindische Compagnie. Op 22 september 2000 fuseerde de Amsterdam Stock Exchange met de Brussels Stock Exchange en de Paris Stock Exchange, waardoor Euronext Amsterdam werd gevormd. Op 4 april 2007 volgde een fusie met de New York Stock Exchange en stond het huidige NYSE Euronext. De Stock Exchange is sinds 1912 gevestigd in het Beursgebouw aan Beursplein 5 bij het Damrak in het historische centrum van Amsterdam.

De gongslag klinkt dagelijks om 9:00 uur 's morgens ter opening van de handelsdag in Europa. Traditioneel wordt de handeling verzorgd door allerlei vooraanstaande personen, waaronder politici, captains of industry, sporters, televisie-persoonlijkheden, enz. Vandaag kwamen op deze imponerende lijst de leden van de Wereldkampioen Honkbal bij.

Voor zaterdag 22 oktober had Amsterdam's lokale TV-station AT5, in samenwerking met bootmaatschappij Het Smidje, een uitnodiging verstrekt om het honkbalteam op hun kosten een rondvaart met twee boten door de Amsterdamse grachten aan te bieden ter huldiging van het winnen van de wereldtitel. De uitnodiging werd aangeboden tijdens een rechtstreekse uitzending afgelopen dinsdagavond nadat de ploeg 's morgens was teruggekeerd uit Panama. Echter, de uitnodiging werd afgeslagen, omdat de ploeg momenteel niet compleet is en de KNBSB het team op 11 november wil huldigen.

(21 oktober)


...Brian Farley raakt de gong als begin van de handelsdag op de Amsterdamse Beurs...
...Naast hem staan spelers Sidney de Jong en Vince Rooi...
...Achter, tweede van links staat Coach Tjerk Smeets...
...Namens het Bondsbureau waren Ron Perdon (achter, 2e van rechts),...
...Hans Meijer (rechtsachter) en Petra Dorrestijn (voor, 2e van rechts)...
(© Foto: Henk Seppen)


...Coach Tjerk Smeets en spelers Bryan Engelhardt, Sidney de Jong en...
...Vince Rooi raken de gong nogmaals...
(© Foto: Henk Seppen)


...Manager Brian Farley en spelers Bryan Engelhardt, Sidney de Jong en...
...Vince Rooi na afloop van de ceremonie...
(© Foto: Henk Seppen)


...Manager Brian Farley geniet van een kopje koffie...
...voor een historische decoratie in het Beursgebouw...
(© Foto: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.