Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Algemeen
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Regionale prijzen voor Cordemans, Eenhoorn
English
DORDRECHT - Rob Cordemans, werper van het Nederlands Honkbal Team, heeft weer een nieuwe prijs aan zijn lijst toegevoegd, want hij werd woensdagavond 21 december uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in de regio Rijnmond. Robert Eenhoorn kreeg de RTV Rijnmond Award.

Het was de tweede keer dat de regionale radio- en televisiezender RTV Rijnmond een Sportgala organiseerde om regionale sporters te eren in zes categoriŽn. Nadat vorig jaar de eerste editie plaatsvond in Schiedam, werd het Sportbal dit keer gehouden in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.


...Rob Cordemans...
(© Foto: Henk Seppen)
Als werper van L&D Amsterdam Pirates speelde Cordemans niet in de regio Rijnmond, maar hij was wel verkiesbaar voor de prijs, omdat hij in de regio is geboren (Schiedam). Hij woonde ook een aantal jaar in de regio, namelijk in Dordrecht waar hij ooit zijn loopbaan begon bij The Hawks.

Cordemans, de startende en winnende werper in de finale van het Wereldkampioenschap in Panama, kreeg de meeste stemmen voor de prijs van Sportman van het Jaar en versloeg Youri Zoon (kitesurfen) en Joost Luiten (golf). Cordemans kreeg de prijs uit handen van voormalig volleybal-bondscoach Joop Alberda.


...Robert Eenhoorn...
(© Foto: Henk Seppen)
Robert Eenhoorn, de Technisch Directeur van de honkballers, kreeg de RTV Rijnmond Award, die in 2009 voor het eerst werd uitgereikt. Eenhoorn kreeg de prijs voor zijn grote verdiensten in de honkbalsport.

Het mannensoftbalteam van Spikes, dat dit jaar de Europa Cup won, was genomineerd voor Sportploeg van het Jaar, maar won niet. De prijs ging naar Rivium Rotterdam, dat landskampioen volleybal werd. Ook genomineerd was Victoria (squash).

De prijs voor Sportvrouw van het Jaar ging naar Edith Bosch (judo). Ook genomineerd werd Marichelle de Jong (boksen) en Diane Valkenburg (schaatsen).

Nigel Melker (autosport) won de prijs voor Talent van het Jaar en versloeg Luc Castaignos (voetbal) en Laurens Leeuwenhoek (korfbal).

Albert Cristina, die Rivium naar de volleybal-titel leidde, werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar en versloeg Chris de Korte (judo) en Ton Dunk (boksen).

Voor het eerst werd een Publieksprijs uitgereikt, waarvoor het publiek kon stemmen via de website van RTV Rijnmond. Youri Zoon (kitesurfen) kreeg de meeste stemmen en werd zodoende de eerste winnaar van deze nieuwe prijs.

Een 50 minuten durend verslag van het RTV Rijnmond Sportbal 2011 wordt zaterdag 24 december uitgezonden op RTV Rijnmond. De eerste uitzending begint om 17:02 uur en wordt elk uur herhaald.

(21 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.