Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


L&D Amsterdam Pirates laat brons glippen in Brno
English
BRNO (Tsjechië) - Donderdagmiddag stond L&D Amsterdam Pirates met 5-1 voor in de vijfde inning en met 9-4 in de achtste inning, maar verzuimde die voorsprong vast te houden, want twee fouten leidden tot zes punten (vijf onverdiend) in de laatste twee innings, resulterend in een 10-9 nederlaag tegen Unipol Bologna op de tweede en laatste dag van de European Champions Cup Final Four in Brno (Tsjechië). Hierdoor eindigde Amsterdam op de vierde en laatste plaats, terwijl Bologna de bronzen medaille veroverde.

In de avond won T&A San Marino met 7-1 van Parma Angels in een snelle, net iets meer dan twee uur, durende wedstrijd om de Europa Cup te veroveren.

Amsterdam sloeg vanmiddag vroeg toen in het Méstský Baseballový Stadion, het thuisveld van Draci Brno. Met één uit bereikte Roelie Henrique het honk na een foute aangooi en stal het tweede honk. Na vier wijd voor Sidney de Jong werd Bas de Jong uitgevangen, maar toen sloegen Vince Rooi en Kenny Berkenbosch beiden een honkslag om de twee punten binnen te brengen. De honken kwamen vol te staan toen Bologna-starter Cody Cillo Percy Isenia met een worp raakte, maar de inning kwam daarna ten einde toen Bas Nooij een vangbal sloeg.

Amsterdam voegde het derde punt toe in de tweede inning, maar liet ook toen de honken vol achter. Met één uit kreeg Wesley Connor vier wijd en schoof op na een honkslag van Roelie Henrique. Hierna sloeg ook Sidney de Jong een honkslag en bracht Connor binnen om de stand op 3-0 te brengen. Vervolgens sloeg ook Bas de Jong de nog een honkslag en zorgde voor volle honken, maar toen werd Henrique gedwongen uitgeschakeld op thuis na een grounder van Vince Rooi en sloot Kenny Berkenbosch de slagbeurt af met een andere grounder.

Amsterdam-starter Jos de Jong begon het duel met een strikeout, gooide vier wijd met twee uit, maar daarna maakte een vangbal een einde aan de eerste slagbeurt. In de volgende inning kreeg de rechtshander twee honklopers toen hij een honkslag moest toestaan met twee uit, waarna een vrije loop volgde. De Jong sloot de inning daarna af met drie slag voor Andrea d'Amico.

Nadat hij voor drie nullen op rij had gezorgd in de derde inning kreeg De Jong Bologna's eerste punt tegen in de vierde. Met één uit kreeg hij opeenvolgende honkslagen tegen van Juan Angrisano, Daniele Malango en Marco Sabbatini. De eerste twee leidden tot het punt. Angrisano's honkslag werd gevolgd door een veldfout, waarna hij scoorde toen Malango volgde met zijn honkslag. Met lopers op het eerste en tweede honk werden verdere punten voorkomen, want hierna volgden een vangbal en een gedwongen nul.


...Vince Rooi - 3-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vijfde inning nam Amsterdam meer afstand op Fabio Betto en voerde de stand op naar 5-1. De nieuwe werper kreeg een lead-off double tegen van Kenny Berkenbosch, die opschoof toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Percy Isenia, die hierdoor zelf het tweede honk bereikte. Berkenbosch en Isenia scoorden even later beiden toen Bas Nooij volgde met een tweehonkslag. Maar daarna werden de volgende drie slagmensen uitgeschakeld.

Bologna kwam daarna helemaal terug in de wedstrijd in de tweede helft van de vijfde inning toen het toesloeg op Ben Grover, die in het duel kwam als opvolger van Jos de Jong. Met één uit gooide de Amerikaan vier wijd op Gabriele Ermini en kreeg daarna een honkslag tegen van Juan Carlos Infante. Beiden scoorden toen Mark Castellitto volgde met een driehonkslag en die scoorde even later zelf op een grounder van Juan Angrisano om de achterstand terug te brengen naar 5-4. Nu met twee uit gaf Grover een vrije loop weg aan Malango en kreeg een honkslag tegen van Sabbatini. Malango kon vervolgens het derde honk bereiken na een mislukte pick-off naar het tweede honk van Grover, maar die sloot de inning daarna af met drie slag voor Riccardo Fornasari.


...Kenny Berkenbosch...
...solo-homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Pirates herstelde zich onmiddellijk en reageerde met drie runs in de eerste helft van de zesde inning. Veteraan Bologna-werper Betto (die aanstaande zondag 39 jaar wordt) kreeg lead-off singles tegen van Sidney de Jong en Bas de Jong, waarna Vince Rooi volgde met een 3-run homerun om de stand op 8-4 te brengen. Hierna bereikte Kenny Berkenbosch het honk na een fout en sloeg Bas Nooij een honkslag met één uit, maar de twee bleven achter, want hierna volgden twee vangballen.

Bologna kreeg weer twee lopers op de honken met twee uit in de tweede helft van de zesde op Grover, die een honkslag tegen kreeg en de volgende slagman met een worp raakte, maar dit keer strandden de twee, want een groundout volgde.

Luca Turrini werd de derde werper voor Bologna in de zevende inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van Roelie Henrique, maar toen volgden drie vangballen. Ben Grover had hierna een 'one-two-three inning' in de 2e7, waaronder twee strikeouts.

In de achtste inning voegde Amsterdam weer een punt toe toen Kenny Berkenbosch opende met een homerun. Na twee vangballen liet Seb Visser even later de 16e Amsterdamse honkslag aantekenen, maar hij bleef achter op het honk.

Bologna maakte er hierna een nieuwe wedstrijd van in hun achtste slagbeurt toen het vijf punten (vier onverdiend) scoorde met twee uit. Een groundout en strikeout bezorgden Grover twee snellen nullen, maar toen volgde een foute aangooi van derde honkman Seb Visser (die in de vijfde inning Rashid Gerard was opgevolgd) op een grounder van Massimiliano Sartori. Hierna sloeg Gabriele Ermini een honkslag en bracht Juan Carlos Infante een punt binnen met een tweehonkslag en kwamen er lopers op het tweede en derde honk. De honken kwamen vol te staan toen Grover vier wijd gooide op Mark Castellitto. Hiernaa bracht Amsterdam's Hoofd Coach Charles Urbanus reliever Rik Geestman naar de heuvel. Maar de linkshander werd begroet met een 'baseclearing 3-run double' van Juan Angrisano, die vervolgens zelf de gelijkmaker scoorde toen Daniele Malango volgde met een honkslag. Hierna kwam er nog een honkslag van Marco Sabbatini. Die ging even later gedwongen uit op het tweede honk, maar Bologna was langszij gekomen.

In de negende inning kreeg Amsterdam gelijk de kans weer de leiding te nemen, want het kreeg de honken vol met één uit. Nieuwe werper Mark Langone kreeg een lead-off single tegen van Roelie Henrique en gooide vier wijd op Sidney de Jong. De twee schoven daarna op na een opofferingsstootslag van Bas de Jong. De honken kwamen vol te staan toen Vince Rooi opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Dat werkte, want de inning werd hierna afgesloten toen Kenny Berkenbosch in een dubbelspel sloeg.

Amsterdam liet het duel kort hierna uit de handen glippen. Geestman begon met vier wijd op lead-off hitter Andrea d'Amico en werd vervangen door Al Morales Gomes. Hierna bereikte Massimiliano Sartori het honk na een fout van tweede honkman Roelie Henrique, resulterend in lopers op het tweede en derde honk. Vervolgens gooide Morales vier wijd op Gabriele Ermini en kreeg toen een 'walk-off single' tegen van Juan Carlos Infante die Bologna een 10-9 overwinning opleverde en een einde maakte aan een wedstrijd die drie uur en 25 minuten duurde.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.