Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oranje wint ook tweede oefenduel
English
LA CHORRERA (Panama) - Het Nederlands Honkbal Team won oook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap, dat op zaterdag 1 oktober van start gaat. Vandaag, dinsdag 27 september, won Oranje met 6-5 vs. Panama, het gastland van het komende Wereldkampioenschap. Op woensdag speelt het Nederlands Team de volgende oefeninterland en ontmoet dan Taiwan, dat ook de eerste tegenstander zal zijn tijdens het WK op 2 oktober.

De ploegen van Nederland en Panama kwamen beide tot acht honkslagen in het duel, dat opnieuw werd gespeeld in Estadio Justing Salínas in La Chorrera onder temperaturen van 35 graden Celsius. Beide ploegen scoorden eenmaal in de derde inning, maar hierna sloeg Oranje toe in de vierde slagbeurt met een 4-run rally met als hoogtepunt een homerun van Sharlon Schoop. Uiteindelijk bleek deze rally beslissend. Voor Schoop was dit zijn derde homerun in twee dagen, want hij sloeg er ook twee in de eerste wedstrijd maandag tegen Venezuela.


...Sharlon Schoop...
...Derde homerun in twee dagen...
(© Foto: Henk Seppen)
Panama scoorde runs in de vijfde en zevende inning om de Nederlandse voorsprong terug te brengen naar 5-3 en voegde daarna een punt toe in de achtste slagbeurt. Oranje pakte toen een punt terug in de 2e8 en dat werd inderdaad een 'insurance run', want Panama scoorde nog een eigen punt in de negende, maar stond uiteindelijk met lege handen.

Juan Carlos Sulbaran startte op de heuvel voor het Nederlands Team en gooide vijf innings, waarin hij twee punten moest toestaan. Hij kwam tot vier strikeouts, kreeg vier hits tegen en gooide driemaal vier wijd. In de zesde inning nam Tom Stuifbergen het werpen over en sloot het duel af. De rechtshander had drie strikeouts, gaf één vrije loop weg en kreeg vier hits tegen, maar zag zijn verdediging ook drie fouten maken. Stuifbergen kreeg de drie Panamese punten tegen aan het einde van de wedstrijd, maar kreeg een save op zijn naam.

Xander Bogaerts, die zaterdag 19 jaar wordt, debuteerde in het Nederlands Team toen hij tijdens het duel werd ingezet als derde honkman. Dit jaar sloot de Arubaan zijn tweede professionsele seizoen af in de organisatie van de Boston Red Sox en speelde in Single-A. Vorig jaar speelde hij in het Rookie League-team dat speelde in de Dominicaanse Republiek.

Woensdag zal Jonathan Schoop, een andere rookie op het Oranje-roster, zich bij de ploeg melden. Maandag werd Schoop geëerd voor aanvang van de Major League-wedstrijd tussen de Baltimore Orioles en Boston Red Sox. De 19-jarige Schoop kreeg toen de Brooks Robinson Minor League Player of the Year Award van de Oriole-organisatie, die is vernoemd naar hun befaamde derde honkman. Dit seizoen speelde Schoop in 128 wedstrijden voor twee Single-A team van de Orioles, sloeg .290 met 13 homeruns en 71 binnengeslagen punten. Maandag werd ook werper Tim Bascom geëerd, want die won de Jim Palmer Minor League Pitcher of the Year Award. Orlando Gomez, die als Manager de Frederick Keys (Single-A) naar het kampioenschap leidde in de Carolina League, won de Cal Ripken, Sr. Player Development Award.

Panama, dat de eerste twee oefenwedstrijden had gewonnen tegen Venezuela, verloor maandag ruim met 14-3 van Cuba. In dat duel kwam Cuba tot 24 honkslagen, waaronder drie homeruns, twee van veteraan Frederich Cepeda, de andere geslagen door Héctor Olivera. Panama, dat slechts zes hits sloeg, werd puntloos gehouden door starter Freddy Asiel Álvarez en scoorde het eerste punt in de achtste inning op een reliever.

In de wedstrijd van vandaag, die opnieuw om 10 uur 's morgens werd gespeeld, was de startende line-up als volgt:
Danny Rombley (LF, 0-uit-4), Mariekson Gregorius (SS, 1-uit-3), Sidney de Jong (C, 1-uit-3), Curt Smith (1B, 0-uit-2), Bryan Engelhardt (DH, 1-uit-4), Kalian Sams (RF, 0-uit-4), Vince Rooi (3B, 1-uit-4), Sharlon Schoop (2B, 1-uit-1), Shaldimar Daantji (CF, 1-uit-2).
Tijdens de wedstrijd maakte Manager Brian Farley de volgende wissels:
Bas Nooij nam de catching over van De Jong en sloeg 0-uit-2. Michael Duursma nam het op het tweede honk over van Schoop en sloeg 1-uit-2. Xander Bogaerts verving Smith, speelde op het derde honk en sloeg 0-uit-1, terwijl Rooi opschoof van het derde naar het eerste honk. Dwayne Kemp (1-uit-2) verving Daantji en ging in het linksveld spelen, waarna Sams opschoof naar het midveld en Rombley naar het rechtsveld ging.

(27 september)

...De werpers van vandaag Juan Carlos Sulbaran (5 innings) en Tom Stuifbergen (4 innings)...
(© Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.