Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Vaessen Pioniers, Sparta-Feyenoord, UVV winnen toernooien
English
BUSSUM / ROTTERDAM / VLEUTEN - Vaessen Pioniers won zondag de 30ste editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Tournament en dat kwam een week nadat de ploeg ongeslagen toernooi-winnaar werd van het MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi in Nijmegen (de verslagen van dit evenement komen later deze week). Sparta-Feyenoord won hun derde duel in twee dagen om het Hudson John Toernooi te winnen, terwijl gastheer UVV ook het eigen toernooi won, de Jersey53 Cup.

Voor alle Hoofdklasse-ploegen vormden deze wedstrijden de laatste voorbereidingen op het komende reguliere seizoen, dat donderdagavond 5 april van start gaat. Overigens voorspellen de weermannen/vrouwen een koude openingsavond, want er wordt gesproken over mogelijke temperaturen rond het vriespunt.

De wedstrijden voor Opening Day zijn
Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim, in Hoofddorp
AamigoO ADO Lakers vs. Mr. Cocker HCAW, in Den Haag
DOOR Neptunus vs. Sparta-Feyenoord, in Rotterdam
UVV vs. L&D Amsterdam Pirates, in Vleuten

Alle wedstrijden begonnen om 19:30 uur.In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
Op Dag 3 van dit toernooi opende landskampioen L&D Amsterdam Pirates met een verrassende 2-0 nederlaag vs. AamigoO ADO Lakers. Een nieuwe verrassende uitslag kwam in het volgende duel, want ADO verloor toen met 3-1 van Overgangsklasse Robur '58. Een overwinning zou ADO de toernooizege hebben opgeleverd, maar nu werd de enige mogelijkheid voor de Haagse ploeg om het evenement te winnen een overwinning van Mr. Cocker HCAW op Vaessen Pioniers later op de dag. In dat geval zouden ADO en HCAW op gelijke hoogte eindigen en was ADO toernooiwinnaar geworden op basis van het onderlinge resultaat. Maar dat scenario werd later op de dag herschreven.

In de derde wedstrijd van vandaag kwam Vaessen Pioniers tot een 5-0 shutout tegen Robur '58, waarna de allesbeslissende wedstrijd volgde tegen gastheer Mr. Cocker HCAW. Een wedstrijd met als inzet de eerste plaats voor Pioniers of voor ADO. In een 'close game' won Pioniers het duel met 2-1 en veroverde zowel de eerste plaats als de toernooiwinst.

De laatste keer dat Pioniers het evenement won was in 2008 en 2009. Vorig jaar was Corendon Kinheim toernooiwinnaar.

Meer details volgen wanneer beschikbaar

Eindstand
#TeamGWLTP
1Vaessen Pioniers42-26
2AamigoO ADO Lakers42115
3Mr. Cocker HCAW41213
4L&D Amsterdam Pirates41213
5Robur '5841113

Individuele Prijzen
PrijsWinnaarTeam
Meest Waardevolle SpelerSidney de JongL&D Amsterdam Pirates
Beste SlagmanMichael DuursmaVaessen Pioniers
Beste WerperMathijs NaujoksRobur '58Hudson John Toernooi
Sparta-Feyenoord bleef ongeslagen op Dag 3 van de 14e editie van dit toernooi door met 9-1 te winnen vs. het Belgische Brasschaat Braves om toernooiwinnaar te worden. Sparta-Feyenoord won het evenement voor het laatst in 2010, terwijl DOOR Neptunus vorig jaar de winnaar was.

De dag begon met een 7-2 overwinning van The Hawks vs. Orioles. De tweede wedstrijd van de dag, en laatste van het evenement, was beslissend voor de eerste plaats, want de winnaar werd ook toernooiwinnaar. Zoals gezegd won Sparta-Feyenoord overtuigend met 9-1 om ongeslagen toernooiwinnaar te worden.

Met een 1-0 achterstand scoorde Sparta-Feyenoord drie punten met twee uit in de eerste inning, waarvan twee via een fout. De wedstrijd bleef daarna de volgende vier innings puntloos, maar hierna voegde Sparta-Feyenoord vier punten toe in de zesde slagbeurt op een tweehonkslag van Churandy La Cruz en honkslagen van Siegert Flaneur en Jarred Duin. Een foute aangooi in de zevende inning zorgde nog voor twee extra punten en bracht de stand op 9-1. Starter Gregory Gustina stond zeven hits toe in zes innings, waarna Lenko Elisabeth het heuvelwerk afmaakte.

Meer details volgen wanneer beschikbaar

Eindstand
#TeamGWLTP
1Sparta-Feyenoord33--6
2The Hawks312-2
3Orioles312-2
4Brasschaat Braves312-2

Individuele Prijzen
PrijsWinnaarTeam
Meest Waardevolle SpelerDerrick IseniaBrasschaat Braves
Beste SlagmanKevin van NederpeltSparta-FeyenoordJersey53 Cup
Dag 3 van de eerste editie van dit toernooi begon met een 1-1 gelijkspel tussen Mannheim Tornados (Duitsland) en Kotlarka Praha (TsjechiŽ). Net als het geval was in de andere twee toernooien, zoals hierboven beschreven, vormde de laatste wedstrijd van het toernooi de beslissing voor de eerste plaats. In dit duel won gastheer UVV met 3-1 vs. DOOR Neptunus om toernooiwinnaar te worden.

Meer details volgen wanneer beschikbaar

Eindstand
#TeamGWLTP
1UVV321-4
2DOOR Neptunus321-4
3Kotlarka Praha31113
4Mannheim Tornados3-211

Individuele Prijzen
PrijsWinnaarTeam
Meest Waardevolle SpelerRyan MurphyUVV
Beste SlagmanDanny RombleyUVV
Beste WerperKevin HeijstekDOOR Neptunus

(1 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.