Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Dinsdag konden er weer twee inhaalwedstrijden worden gespeeld, plus een reeds eerder vastgestelde wedstrijd. De drie op 28 april afgelaste wedstrijden moeten nog worden ingehaald, twee daarvan op dinsdag 8 mei (ADO vs. UVV; HCAW vs. Sparta-Feyenoord), de derde op dinsdag 22 mei (Pioniers vs. Pirates).

De status van twee andere wedstrijd is nog niet bekend. Sparta-Feyenoord is betrokken bij beide wedstrijden. Het eerste duel, op 5 april tegen DOOR Neptunus (dat met 20-0 won), werd ongeldig verklaard omdat Adonis Kemp als eerste honk-coach deelnam terwijl hij was geschorst. Neptunus ging in beroep tegen de beslissing, maar wanneer het duel ongeldig blijft zal het geheel moeten worden overgespeeld op het complex van Sparta-Feyenoord. Het tweede duel, op 29 april vs. Mr. Cocker HCAW, werd in de zevende inning door de umpires gestaakt naar aanleiding van opmerkingen uit het publiek. Deze wedstrijd kan geldig worden verklaard en wordt dan een 6-3 voor HCAW, maar ook kan worden besloten dat het duel vanaf de 2e7 moet worden uitgespeeld. Hoe dan ook, er zijn nog geen officiële mededelingen gedaan over de status van deze twee wedstrijden.

In de komende series, die op donderdagavond beginnen, ontmoet de huidige top-4 de huidige bodem-4. Hoewel iemand zou kunnen voorspellen dat de top-4 te sterk zal zijn voor de onderste vier, is dat geen vaststaand feit. Zo staat AamigoO ADO Lakers, dat de vijfde plaats deelt, bijvoorbeeld op de derde plaats met hun teamslaggemiddelde van .271.

Wat pitching betreft voert de top-4 de Hoofdklasse ook aan, want deze vier ploegen hebben de beste ERA's. De top-4 is ook verdedigend het beste.Sparta-Feyenoord (0-9) vs. Corendon Kinheim (9-3)
In deze series ontmoet koploper Corendon Kinheim het op de laatste plaats staande Sparta-Feyenoord. De laatste is dit seizoen nog altijd puntloos, hoewel men in verschillende wedstrijden de leiding had, maar de ploeg maakt simpel te veel veldfouten. De ploeg voert de Hoofdklasse aan met 28 fouten en dat zijn er vier meer dan de twee beste verdedigende ploegen samen (Pirates en Pioniers, die er samen 24 maakten).

Afgelopen weekeinde zag Sparta-Feyenoord de eerste twee wedstrijden vs. Mr. Cocker HCAW verregenen, terwijl het derde duel werd gestaakt in de zevende inning door de umpires. Eén van de afgelaste wedstrijden werd dinsdag ingehaald, resulteerde in een nederlaag, maar Sparta-Feyenoord scoorde wel de meeste punten tot nu toe in één wedstrijd met acht. Hoofd Coach Dino Anasagasti, die nog altijd op zoek is naar een succesvolle formule, voegde de afgelopen dagen drie spelers aan zijn roster toe, Brynner Daal, afkomstig van Curaçao, en Jason Leonora en Suri Betrian, die werden overgenomen uit Sparta-Feyenoord's Rookie Team. Rookie Theodore van Heijningen is de beste slagman van de ploeg met een .333 gemiddelde.

Kinheim, dat de Hoofdklasse aanvoert met een slaggemiddelde van .305, was in staat de compete 3-game series vs. DOOR Neptunus te spelen, maar verloor twee van deze wedstrijden. Een enorme domper voor Kinheim is de ernstige blessure van catcher Ramiro Balentina, één van de beste slagmensen van de ploeg. Afgelopen zondag werd hij in zijn gezicht geraakt door een worp en liep meerdere breuken op in zijn jukbeen- en neusgebied. Balentina zal mogelijk zo'n zes weken zijn uitgeschakeld, maar er was ook positief nieuws, want de breuken zagen er 'goed' uit, zodat een operatie niet nodig is. Quintin de Cuba en Rachid Engelhardt zullen de komende weken de catching-positie delen. Bryan Engelhardt is de beste slagman van de ploeg met .422, maar is komend weekeinde mogelijk niet inzetbaar. Afgelopen zondag werd de powerhitter uit het veld gestuurd en zijn zaak wordt waarschijnlijk donderdagavond in behandeling genomen en mogelijk resulteren in een schorsing.

Starting Pitchers
RHP Reynaldo Sarmiento Claro (0-2)
LHP Gregory Gustina (0-2)
RHP Elton Koeiman (0-3)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (2-1)
LHP Luke Sommer (3-0)
LHP Nick Veltkamp (2-1)
Roster
Sparta-Feyenoord
Donderdag in Rotterdam (19:30 uur), Zaterdag in Haarlem (14:00 uur), Zondag in Rotterdam (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
KinheimMr. Cocker HCAW (3-6-1) vs. L&D Amsterdam Pirates (8-4)
De huidige nummer 2 L&D Amsterdam Pirates ontmoet de huidige nummer 7 Mr. Cocker HCAW in een reeks, die door de jaren altijd interessant is geweest.

In hun laatste series won Pirates eenmaal en verloor eenmaal vs. Vaessen Pioniers, terwijl het derde duel verregende. Op dinsdag stond Amsterdam met lege handen vs. DOOR Neptunus in de eerste van een serie van drie wedstrijden die vooruit worden gespeeld vanwege deelname aan de Europa Cup later deze maand. Werpers Ben Grover en Rob Cordemans voeren de Hoofdklasse aan met hun lage ERA's van respectievelijk 0.33 en 0.72. Het duo stond samen slechts vijf punten (drie verdiend) toe in 52 innings. De ploeg heeft ook de beste verdediging en leidt de competitie met een .976 veldgemiddelde. Afgelopen dinsdag kwam Grover's streak van puntloze innings ten einde na 20 1/3. Maar Amsterdam moet het momenteel wel doen zonder hun beste slagman Bas de Jong (.333), die een lichte rib-blessure heeft. Amsterdam moet het ook nog doen zonder werper Frank van Heijst, die herstellende is van een armblessure.

HCAW zag hun wedstrijd vs. Sparta-Feyenoord op zondag worden gestaakt door de umpires met een voorsprong van 6-3. De eerste twee wedstrijden van deze reeks verregende. Dinsdag werd één van deze wedstrijden ingehaald en dat resulteerde in een 10-8 zege. Linoy Croes is HCAW's beste slagman met een .290 gemiddelde. De ploeg hoopt binnenkort weer de beschikking te hebben over outfielder Jasper Keijzer, die al enige tijd is uitgeschakeld met een enkelblessure.

Starting Pitchers
RHP Leon Elshof (1-1)
LHP Robin Schel (0-0)
nog niet bekend
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Rob Cordemans (4-0)
RHP Jos de Jong (2-2)
RHP Ben Grover (2-0)
Roster
HCAW
Donderdag in Bussum (19:30 uur), Zaterdag in Amsterdam (14:00 uur), Zondag in Bussum (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
PiratesVaessen Pioniers (7-3-1) vs. UVV (4-7)
Het op de derde plaats staande Vaessen Pioniers ontmoet UVV, dat de vijfde plaats deelt. En zo staat UVV's Hoofd Coach Frank Koene voor het eerst dit seizoen tegenover zijn voormalige ploeg. Koene was van 2007-2009 de Hoofd Coach van Pioniers.

In hun laatste series won Pioniers één van de twee wedstrijden vs. L&D Amsterdam Pirates, terwijl het derde duel werd afgelast. Lead-off hitter Michael Duursma is nog altijd de beste slagman van de Hoofddorpers met een gemiddelde van .406 en hij is ook de koploper met 13 binnengeslagen punten, veruit het hoogste aantal van het team.

UVV heeft de laatste drie wedstrijden in winst omgezet. Die streak begon met een 9-6 winst vs. DOOR Neptunus, waarna twee overwinningen volgden in hun recente reeks tegen AamigoO ADO Lakers. Twee wedstrijden van die reeks verregenden, maar één daarvan werd dinsdag ingehaald. Danny Rombley en rookie Stijn van der Meer zijn de beste slagmensen van de ploeg met een gemiddelde van .341.

Starting Pitchers
RHP Kevin Miner (2-1)
RHP Joey Evans (3-0)
LHP Mika de Lincel (1-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Jurjen van Zijl (0-2)
RHP Orlando Yntema (1-3)
RHP Duko Jansen (0-2)
Roster
Pioniers
Donderdag in Hoofddorp (19:30 uur), Zaterdag in Vleuten (14:00 uur), Zondag in Hoofddorp (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
UVVAamigoO ADO Lakers (4-7) vs. DOOR Neptunus (8-4)
Het op de vierde plaats staande DOOR Neptunus treft ADO AamigoO ADO Lakers, dat de vijfde plaats deelt.

In hun laatste series won Neptunus twee van de drie wedstrijden vs. Corendon Kinheim en voegde een come-from-behind zege toe op dinsdagavond vs. L&D Amsterdam Pirates. Veteraan Raily Legito is de beste slagman van de ploeg met een .362 gemiddelde. De Rotterdamse ploeg moet het deze reeks vrijwel zeker doen zonder hun tweede beste slagman Benjamin Dille (.333), omdat de tweede honkman zes hechtingen nodig had in zijn been na dinsdagavond geblesseerd te zijn geraakt tijdens het maken van een dubbelspe.

ADO Lakers verdween uit de top-4 en heeft nu een losing streak van vijf wedstrijden. In hun laatste reeks vs. UVV verregenden de eerste twee wedstrijden, waarna zondag een nederlaag volgde en een volgend verlies dinsdag in een inhaalduel. In beide wedstrijden had ADO meer honkslagen dan de tegenstander, maar stond met lege handen. Ludwin Obispo is de beste slagman van de ploeg, maar ook nog altijd in de Hoofdklasse. Dinsdagavond voegde hij een honkslag toe om zijn hitting streak intact te houden en op te voeren naar elf wedstrijden. Met zijn honkslag kwam zijn slaggemiddelde op .500 (20-uit-40) en hij voert de Hoofdklasse ook aan in On Base Percentage (.583) en Honkslagen (20). ADO hoopt binnenkort weer de beschikking te hebben over outfielder Quensley Bazoer. Die verdraaide zijn enkel in de openingswedstrijd op 5 april en zit sindsdien aan de kant.

Starting Pitchers
RHP Reggie Bomberg (1-2)
RHP Ibrahim Redan (1-1)
RHP Thomas Macy (1-1)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (4-0)
RHP Kevin Heijstek (2-2)
RHP Bobby Carrington (0-1)
Roster
ADO Lakers
Donderdag in Den Haag (19:30 uur), Zaterdag in Rotterdam (14:00 uur), Zondag in Den Haag (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
Neptunus

(2 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.