Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Red Sox ontslaan Swen Huijer
English

...Swen Huijer...
(Foto: Marco Stoovelaar)
HOOFDDORP - Rechtshandige werper Swen Huijer is 'released' (oftewel ontslagen) door de Boston Red Sox, kort voor aanvang van wat zijn vijfde profseizoen zou worden. De ruim 2 meter lange werper, die in november 21 werd, zal dit seizoen debuteren in de Hoofdklasse, want hij voegt zich na komend weekeinde bij de hoofdmacht van zijn voormalige club Vaessen Pioniers. Hij staat reeds op het roster voor komend seizoen.

Huijer tekende in april 2008 een contract en maakte hetzelfde jaar zijn profdebuut toen hij in acht wedstrijden gooide voor het Rookie League-team van de Red Sox in de Gulf Coast League. In zijn eerste seizoen gooide Huijer zevenmaal in relief en was 3-1, had vier strikeouts in 16 innings en stond 15 honkslagen en vijf runs toe.

In het volgende seizoen gooide Huijer in 13 wedstrijden als reliever voor de Gulf Coast Red Sox en was 1-1, terwijl hij in zes wedstrijden werd ingezet als closer. In 27 innings kwam hij tot 20 strikeouts, gaf slechts één vrije loop weg (hij gooide geen vier wijd in zijn eerste seizoen) en stond 24 hits en 14 punten toe.

In 2010 bracht Huijer zijn derde seizoen door in het Rookie League-team en gooide dit keer in 16 wedstrijden in relief. Hij was 5-2 en had 26 strikeouts in 33 1/3 inning, waarin hij 41 honkslagen en 22 punten tegenkreeg, terwijl hij tienmaal vier wijd gooide.


...Swen Huijer in de Holland Series 2011...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Vorig seizoen promoveerde Huijer naar de Lowel Spinners, het Short-Season Single-A team van de BoSox. Hij gooide in 14 wedstrijden en was 2-2. In 40 2/3 inning had Huijer 34 strikeouts, gooide 17 keer vier wijd en stond 32 honkslagen en 15 punten toe.

Na afloop van zijn profseizoen vorig jaar gooide Huijer in twee wedstrijden voor Pioniers in de Holland Series tegen L&D Amsterdam Pirates. In 2 1/3 inning had hij twee strikeouts, tweemaal vier wijd, kreeg een honkslag tegen, maar ook drie punten.

Huijer gooide nooit in een competitiewedstrijd voor Pioniers en dus zal hij dit seizoen een rookie zijn in de Nederlandse Hoofdklasse. Zijn broer Lars Huijer maakte vorig jaar zijn profdebuut en gooide in vijf wedstrijden in het Rookie League-team van de Seattle Mariners.

In maart nam Huijer deel aan Minor League Spring Training Camp van de Red Sox in Fort Myers (Florida). Eerder deze week kreeg Huijer te horen dat hij was released.

(4 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.