Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk begint seizoen in Triple-A
English
CLEVELAND, Ohio (USA) - Cleveland Indians heeft werper Rick van den Hurk 'outrighted' naar de Columbus Clippers, het Triple-A team van de organisatie. De transfer werd op woensdag 4 april bekend gemaakt.

Op 30 maart haalden de Indians Van den Hurk van het 40-man roster af ('designated for assignment') en dat gaf de club 10 dagen de tijd om te beslissen wat ze met de rechtshander gingen doen. De opties waren hem terughalen naar het 40-man roster, hem op 'waivers' te plaatsen, hem te ruilen of hem te ontslaan ('release'). Omdat Van den Hurk nu naar de minor leagues wordt gestuurd betekent het dat de Indians hem eerst op 'waivers' heeft geplaatst (waardoor hij beschikbaar kwam voor andere clubs) en er geen andere organisaties zijn geweest die interesse hadden om hem over te nemen. Hiermee was hij door de 'waiver'-periode gekomen ('cleared waivers'), waardoor de Indians weer de mogelijkheid kregen hem in te delen in een minor league-team.

De definitie van een speler naar minors sturen, nadat hij door 'waivers' is gegaan wordt 'outrighted' genoemd. Wanneer een speler meer dan drie jaar Major League-ervaring heeft kan hij een 'outright'-indeling weigeren en free agent worden. Hij kan een dergelijke transfer ook accepteren en zijn free agency uitstellen tot na het seizoen. Met het accepteren van een 'outright'-transfer gaat de speler er meestal vanuit dat hij voor het einde van het seizoen weer wordt toegevoegd aan het 40-man roster (wat tot de mogelijkheden behoort). Wanneer hij inderdaad weer aan het roster wordt toegevoegd kan hij niet langer free agent worden.

En zo begint Rick van den Hurk het seizoen dus bij de Columbus Clippers, dat de afgelopen twee jaar het algeheel Triple-A kampioenschap veroverde. Op donderdag 5 april openen de Clippers het nieuwe seizoen in het eigen stadion met de eerste wedstrijd van een 4-game series tegen de Louisville Bats, het Triple-A team van de Cincinnati Reds.

(4 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.