Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk van Cleveland-roster af
English
GOODYEAR, Arizona (USA) - Rick van den Hurk's verblijf in het Major League-team van de Cleveland Indians duurde slechts acht dagen. Tot nu toe. Nadat hij door de Indians op 21 maart via 'waivers' was overgenomen door de Toronto Blue Jays, wees zijn nieuwe club hem op donderdag 29 maart aan voor 'assignment'. Deze beslissing kwam twee dagen nadat hij zijn tweede heuveloptreden had voor Cleveland en kwam ook nadat de Indians eerder op de dag RHP Jairo Asencio aantrokken van de Atlanta Braves.

'Designated for assignment' is een contractuele term. Wanneer een speler is aangewezen voor 'assignment' wordt hij onmiddellijk van het 40-man roster van de club afgehaald. Dit geeft de club 10 dagen de tijd om te beslissen wat ze met de speler gaan doen, terwijl er een plek op het roster vrijkomt voor een nieuwe transfer, indien nodig (wat Cleveland deed met Asencio). Nadat een speler voor 'assignment' is aangewezen moet een club:
- de speler binnen 10 dagen na de datum van beslissing weer opnemen op het 40-man roster, of één van de volgende contractuele beslissingen nemen:
- de speler op 'waivers' plaatsen (wat alleen kan worden gedaan binnen de eerste 7 dagen van de periode van 10-dagen)
- de speler ruilen
- de speler ontslaan ('release')

Nadat hij op 24 maart zijn debuut maakte in een Cleveland-uniform had Van den Hurk zijn volgende optreden afgelopen dinsdag. In Glendale gooide hij de zesde inning in een 7-1 nederlaag tegen de Chicago White Sox. Cleveland stond met 3-1 achter toen Van den Hurk de pitching in de zesde inning overnam van Ubaldo Jimenez. Van den Hurk begon met vier wijd voor Paul Konerko en volgde met een strikeout voor Kosuke Fukudome, maar kreeg toen een 2-run homerun tegen van Brent Morel. Hierna werd A.J. Pierzynski uitgevangen en ging Eduardo Escobar uit na een line drive.

In de komende dagen zal duidelijk worden of Van den Hurk weer terugkeert op het Cleveland-roster of dat hij zijn loopbaan ergens anders moet vervolgen.

(30 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.