Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


San Marino, Bologna openen Italiaans seizoen met 4x winst
English
BOLOGNA / GODO DI RUSSI / GROSSETO / NETTUNO / NOVARA / PARMA / RIMINI (Italië) / SERRAVALLE (San Marino) - Het nieuwe seizoen in de Italian Baseball League in vrijdagavond 6 april het tweede weekeinde ingegaan, nadat de competitie een week geleden van start ging.

Vanavond won Unipol Bologna nipt met 3-2 van Danesi Caffè Nettuno in hun series-opener om ongeslagen te blijven in vier wedstrijden. Bologna scoorde tweemaal in de vierde inning, waarna Nettuno een punt terugpakte in hun vierde beurt. Bologna voegde hierna een punt toe in de vijfde via een homerun van veteran Claudio Liverziani, die vorige maand zijn 37e verjaardag vierde.

Op eigen veld bleef ook T&A San Marino ongeslagen, maar had wel een verlenging nodig om hun vierde overwinning veilig te stellen en met 3-2 te winnen vs. Grosseto in elf innings. San Marino had een 2-0 voorsprong genomen in de tweede inning na een opofferingsslag van Simone Albanese en een driehonkslag van Daniel Bittar. Grosseto kwam daarna langszij door te scoren in de vijfde en zesde inning dankzij een grounde rvan Leonardo Aprili en een honkslag van de Cubaan Rolexis Molina. Nadat Grosseto de honken vol had achtergelaten in de elfde inning kreeg ook San Marino lopers op alle honken in de 2e11 en won op een honkslag van de Venezolaan Marco Yepez.

Cariparma Parma won met 7-2 vs. Elettra Energia Novara, dat een 2-0 voorsprong had genomen in de eerste slagbeurt. Parma antwoordde met een punt en nam vervolgens de leiding door tweemaal te scoren in de tweede inning op een fout en een honkslag van Matteo Ugolotti. Parma-starter Angel Salazar hield Novara daarna puntloos en kwam tot zeven strikeouts in zeven innings. Voor Parma was dit de eerste zege van het seizoen, nadat de ploeg een week geleden was 'gesweept'.

De Angelis Godo Knights opende hun 3-game series vs. Telemarket Rimini vrijdag met een 1-0 zege. Het enige punt werd gescoord in de zesde inning toen Erick Epifano opende met een tweehonkslag, opschoof na een opofferingsstootslag en scoorde op een honkslag van Francesco Fuzzi.Vorige week, in de openings series van het seizoen, speelden de ploegen als volgt:

In Novara opende T&D San Marino met drie overwinningen vs. Elettra Energia Novara. Op vrijdag 30 maart won San Marino met 2-0, waarna de ploeg de volgende dag hun double-header met ruim verschil won, 14-4 en 20-0.

In de opener scoorde San Marino de punten in de eerste en derde inning, terwijl startende werper Rodney Rodriguez elf strikeouts had in zes innings. De volgende dag kwam San Marino tot 17 honkslagen in de eerste wedstrijd van de double-header, waaronder drie van Daniel Bittar, die vijf RBI's had en Francesco Imperiali.

In de laatste wedstrijd van de series kwam San Marino tot 22 honkslagen in een 7-inning zege. Na niet te hebben gescoord in de eerste inning scoorde San Marino in elke volgende slagbeurt, waaronder een 9-run rally in de zevende. Joseph Mazzuca sloeg 5-uit-6, scoorde viermaal en had vijf RBI's.

Novara staat voor het eerst onder leiding van Manager Mike Romano. De overbekende voormalige speler en later manager debuteerde in 1973 in het Italiaanse honkbal bij Rimini. Na vorig seizoen, zijn 39ste bij de club, kwam het echter tot een breuk met Rimini, maar begin dit jaar ging Romano in op een aanbod om Novara dit seizoen te coachen.

Unipol Bologna won hun 3-game series tegen Cariparma Parma. In Parma, in de opener op donderdag 29 maart, won Bologna met 7-2 na een 1-0 achterstand in de eerste inning. De ploeg scoorde driemaal in de tweede slagbeurt en verhoogde de voorsprong in de volgende twee innings. Drie werpers hielden Parma op slechts drie hits, terwijl Bologna er acht sloeg.

De volgende dag, op eigen veld, won Bologna met 4-3. Parma nam opnieuw een voorsprong, dit keer 2-0 in de tweede inning, maar Bologna kwam langszij in de derde. Nadat beide ploegen een punt hadden gescoord in de vijfde brak Bologna de 3-3 stand in de achtste op een opofferingsslag van de Japanner Takahiko Sato.

Op zaterdag 31 maart verpletterde Bologna Parma met een 20-2 uitslag. Parma had aanvankelijk voor de derde keer de leiding genomen via twee punten in de eerste inning, maar Bologna scoorde daarna viermaal in de tweede, zesmaal in de derde en tienmaal in de zesde slagbeurt om ruim te winnen.


...Grand Slam Webmaster Marco Stoovelaar...
...met Nettuno Manager Ruggero Bagialemani...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
(foto gemaakt door Peter Bjarkman)
Spelend in het eigen stadion won Telemarket Rimini twee van de drie wedstrijden tegen Danesi Caffè Nettuno. Rimini opende vrijdags met een 4-2 zege, waarna een dag later de double-header werd gedeeld. Nettuno win eerst met 7-6, waarna Rimini het volgende duel met 7-1 won.

In de opener op vrijdag sloeg Mario Chiarini een 2-run homerun in de derde inning en Maximiliano De Biase een solo-klap in de zesde slagbeurt.

Op zaterdag stond Rimini met 3-1 voor na drie innings dankzij een 3-run homerun van Venezolaan Luis Maza, maar Nettuno kwam daarna tot een rally van vijf runs in de vijfde inning. Een 2-run single van Enno Retrosi bracht de stand eerst in balans, waarna een honkslag van de Amerikaan Raymond Sadler en een 2-run single van Renato Imperiali Nettuno op voorsprong brachten. Rimini antwoordde met twee runs, maar Nettuno wist de voorsprong vast te houden.

In de derde wedstrijd gooide de 43-jarige veteraan linkshander Massimiliano Masin de laatste twee innigs in relief voor Nettuno, dat onder leiding staat van de bekende oud-international Ruggero Bagialemani, die de Manager van de ploeg is.

In Grosseto won De Angelis Godo Knights tweemaal vs. Grosseto. Op vrijdag scoorde de ploeg vier punten in de derde en vierde slagbeurt en won uiteindelijk met 10-7 in een duel, waarin beide ploegen 15 honkslagen lieten noteren, waaronder vier van de Amerikaanse catcher Christopher Grossman van Grosseto.

Op zaterdag won Grosseto met 11-3 na een 3-0 achterstand in de eerste inning. De ploeg kwam tot een rally van vijf punten in de derde en verhoogde vanaf dat moment de voorsprong. Startende werper voor Godo was rechtshander Ruderly Manuel, die vorig seizoen in de Nederlandse Hoofdklasse uitkwam voor Sparta-Feyenoord. In drie innings kwam Manuel tot drie strikeouts, gooide vijfmaal vier wijd en kreeg vijf hits en vijf (verdiende) punten tegen. In de volgende wedstrijd won Godo met 10-9 in 10 innings. De Venezolaan Juan Miguel Gonzalez, die vorig seizoen in de Hoofdklasse speelde bij Mr. Cocker HCAW, sloeg 5-uit-12 (.417), scoorde tweemaal en had vijf RBI's in de eerste drie wedstrijden voor Godo.

(6 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.