Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers voegt oud-prof aan roster toe
English
DEN HAAG - AamigoO ADO Lakers heeft een voormalige profspeler aan hun roster toegevoegd.

De Haagse ploeg heeft de selectie uitgebreid met Rudy van Heydoorn, een catcher/outfielder, die onlangs werd released door de Seattle Mariners-organisatie. De op de Dominicaanse Republiek geboren Van Heydoorn heeft een Nederlands paspoort en voegde zich dinsdag bij zijn nieuwe ploeg, met wie hij deelnam aan de training. De oud-prof is inmiddels aangemeld bij de bond, maar het is nog onduidelijk of hij als gerechtigd is deel te nemen aan de wedstrijd van donderdagavond, maar zal dat vrijwel zeker in het weekeinde wel zijn.

Rudy van Heydoorn, geboren in Santo Domingo, wordt komende week (17 april) 23 jaar en maakte zijn profdebuut in 2007 toen hij in 45 wedstrijden speelde voor het Rookie League-team van de Seattle Mariners in de Dominican Summer League. In zijn eerste seizoen sloeg hij .194 met 15 gescoorde en 15 binnengeslagen punten.

Een jaar later speelde Van Heydoorn opnieuw in de Dominican Summer League en sloeg dit keer .266 in 53 wedstrijden met 37 gescoorde punten, zeven homeruns en 35 RBI's.

In 2009 speelde hij voor twee andere Rookie League-teams van de Mariners, één in de Arizona League, de andere in de Appalachian League. Samen speelde hij dat jaar in 41 wedstrijden en sloeg slechts .123.

Het volgende jaar was hij weer terug in de Dominicaanse Republiek, speelde in 61 wedstrijden en sloeg .305 met 31 punten, 26 RBI's en zeven homeruns.

Vorig jaar promoveerde hij naar Short Season Single-A en Single-A Advanced speelde dus voor twee ploegen. Maar hij kwam in slechts 27 wedstrijden uit en sloeg .212.

In zijn vijf minor league-seizoenen speelde Van Heydoorn voornamelijk als derde honkman, maar werd ook ingezet als eerste honkman, korte stop en catcher.

(11 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.