Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 december 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Groen licht voor fusie IBAF en ISF
English
LAUSANNE (Zwitserland) - Op woensdag heeft de International Baseball Federation (IBAF) de resultaten bekend gemaakt van een stemming via mail, een unanieme goedkeuring van de bij de IBAF aangesloten landen om te fuseren met de International Softball Federation (ISF), resulterend in de creatie van een nieuwe en gezamelijke wereldbond, die zowel het honkbal als het softbal overziet op het internationale niveau.

Op 30 oktober, in Houston, Texas (USA), gingen de leden van de ISF al formeel akkoord met de realisering van een enkele internationale honkbal- en softbal-organisatie die de twee sporten overziet.

,,DIt is wederom een cruciale stap voor de lange termijn voorspoed en ontwikkeling van softbal en honkbal wereldwijd'', stelde IBAF-President Riccardo Fraccari na de bekendmaking van de resultaten.

,,We gaan voorwaarts met onze collega's van het softbal in onze inspanning om te komen tot een gestroomlijnde organisatie, met de toevoeging van belangrijke ondersteuning van onze atleten en nationale bonden en de verdere ontwikkeling van onze sporten. En we kijken vooruit om een uitzonderlijk waardevol voorstel te presenteren aan de Olympische Beweging voor de 2020 en verder'', voegde Fraccari toe.

ISF-President Don Porter ontving het positieve nieuws tijdens zijn laatste bespreking met Fraccari in Rome (ItaliŽ). ,,We feliciteren en bejubelen onze partners van de IBAF met deze historische beslissing die de belangen van al onze atleten en onze sporten op de eerste plaats zet'', reageerde Porter. ,,Omdat we over een paar dagen onze eerste belangrijke presentatie zullen hebben voor de IOC Programme Commission geeft deze bevestiging van de IBAF ons extra inspiratie en momentum'', aldus Porter.

(13 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.