Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 januari 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Sidney de Jong geen Amsterdammer van het Jaar
English

...Sidney de Jong...
(© Foto: Henk Seppen)
AMSTERDAM - Mohamed Taha El Idrissi, die in februari een man en een vrouw uit het water redde, is op zondag 15 januari gekozen tot Amsterdammer van het Jaar. De Amsterdammer van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door Het Parool-newspaper, de Stadsschouwburg Amsterdam en de regionale radio- en TV-zender AT5. Tien gewone Amsterdamse burgers, die tijdens het jaar een positieve bijdrage leveren aan de stad, worden voor deze onderscheiding genomineerd. Het publiek kan daarna een keuze maken. De winnaar kreeg 18 procent van de meer dan 14.500 stemmen.

Sidney de Jong (die overigens woont in Almere), de aanvoerder van het Nederlands Honkbal Team, dat wereldkampioen werd, en van L&D Amsterdam Pirates, dat landskampioen werd, was dit jaar één van de genomineerden.

De andere genomineerden waren Pierre Ballings (directeur van muziektempel Paradiso), Jules Tielens (psychiater, rockgitarist), Anita Groenink (initiatiefneemster straatactie), Heleen Terwijn (oprichtster IMC Weekendschool), Eva de Klerk (kunstenares), Goli Abdurahman (arts), Fikret Beydogan (slager) en Robert Alberdingk Thijm & Norbert ter Hall (producers tv-serie A'dam-E.V.A.).

Sylvana Simons presenteerde het evenement in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Overigens waren slechts drie van de genomineerden geboren in Amsterdam: Sidney de Jong, Heleen Terwijn en Eva de Klerk.

(15 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.