Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers voert winning streak op naar 4 wedstrijden
English
AMSTERDAM / BUSSUM / HAARLEM / ROTTERDAM - AamigoO ADO Lakers won zondag met 6-5 vs. Sparta-Feyenoord om hun winning streak te verlengen naar vier wedstrijden en zich te nestelen in de top-vier van de Hoofdklasse. Corendon Kinheim nam de eerste plaats over door met 11-1 te winnen vs. UVV, dat vandaag verdedigend slordig speelde en zeven fouten maakte, waarvan vijf door één speler. Kinheim passeerde DOOR Neptunus, dat het tweede duel in twee dagen verloor van L&D Amsterdam Pirates, dat wederom dominerende pitching had en met 4-1 won. Vaessen Pioniers boekte de twee shutout in twee dagen vs. Mr. Cocker HCAW en won dit keer met 4-0.L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus
In Amsterdam had L&D Amsterdam Pirates zondag wederom dominerende pitching en hield DOOR Neptunus op slechts vijf honklsagen om met 4-1 te winnen. Drie van deze hits werden geslagen op starter Ben Grover, die zeven innings gooide en slechts vier slagmensen tot de honken toeliet. Naast de drie honkslagen bereikte de vierde op vier wijd het honk in de zesde inning.

...Winnende werper Ben Grover...
...slechts 3 hits tegen...
(© Foto: Henk Seppen)
Rafaël Jozefa, die op zaterdag drie van zijn team's vijf hits sloeg, tekende vandaag voor twee van de honkslagen van zijn ploeg. Hij sloeg zijn eerste met één uit in de eerste inning, maar toen volgde een dubbelspel. In de tweede inning sloeg Rien Vernooij een honkslag met twee uit, maar strandde op het eerste honk. Hierna schakelde Grover acht slagmensen op rij uit, voordat hij zijn tweede honkslag toestond aan Vernooij. Dit keer wist hij op te schuiven na een grounder van Benjamin Dille, maar werd toen door Grover op het tweede honk uitgeschakeld via een pick-off om de inning af te sluiten.

In de zesde gooide Grover vier wijd op lead-off hitter Mourik Huijser, die opschoof na een OSS van Shaldimar Daantji en een wilde worp, maar door twee vangballen bleef hij op het derde honk achter.

Linkshander Rik Geestman gooide hierna de achtste inning voor Amsterdam en zorgde voor drie nullen op rij. In de negende nam closer Jurrian Koks het over en kreeg Neptunus' enige punt tegen. Hij begon met vier wijd op lead-off hitter Shaldimar Daantji, die het tweede honk stal en het derde bereikte via een grounder van Dwayne Kemp. Neptunus voorkwam hierna de tweede shutout-nederlaag op rij toen Rafaël Jozefa zijn tweede honkslag sloeg en die stelde Daantji in staat te scoren. Raily Legito sloeg ook nog een honkslag, maar daarna maakte een dubbelspel een einde aan de wedstrijd.

Amsterdam opende de score met twee uit in de vierde inning op Bobby Carrington, die eerder in de week herstellende was van de griep, maar op zaterdag werd bevestigd dat hij vandaag gewoon zou starten. In de vierde begon hij met een strikeout en vangbal, maar toen kreeg hij een honkslag tegen van Kenny Berkenbosch, raakte Bas Nooij met een worp en gooide vier wijd op Jesse Aussems zodat de honken vol kwamen te staan. Carrington gaf toen ook een vrije loop weg aan Björn Hato en Wesley Connor en dat bezorgde Amsterdam een 2-0 voorsprong. Om te voorkomen dat Amsterdam meer punten zou scoren werd Carrington opgevolgd door Dushan Ruzic, de closer van Neptunus, die vandaag beduidend vroeger in de wedstrijd kwam dan de bedoeling zal zijn geweest. De Australische Kroaat sloot de Amsterdamse dreiging af met drie slag voor Roelie Henrique.

In de vijfde sloegen Percy Isenia en pinch-hitter Sidney de Jong honkslagen met twee uit, maar dit keer voorkwam Ruzic meer runs via drie slag voor Bas Nooij. Maar na drie nullen op rij in de zesde en te beginnen met twee nullen in de zevende moest Ruzic toch twee punten toestaan in de zevende. Bas de Jong sloeg toen een honkslag en scoorde toen Percy Isenia volgde met een tweehonkslag. De laatste scoorde hierna Amsterdam's vierde punt toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Sidney de Jong.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Neptunus-starter Bobby Carrington...


...Jos de Jong begroet Kenny Berkenbosch nadat...
...hij eerste punt scoorde in de 4e inning...
(© Foto's: Henk Seppen)Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers
In Bussum bereikte Mr. Cocker HCAW regelmatig de honken vs. Vaessen Pioniers, maar de Hoofddorpse tegenstander draaide drie dubbelspelen. En zo strandde HCAW acht lopers, waarvan vijf in scoringspositie, en verloor met 4-0. Hoewel men vaker het honk bereikte dan HCAW scoorde Pioniers slechts vier punten, want HCAW kwam tot twee dubbelspelen en twee spelers gingen uit bij een steelpoging. Maar één punt kreeg het predikaat verdiende, want vier van HCAW's zes fouten leidden tot de andre drie runs. Pioniers liet 10 lopers achter, waarvan vijf in scoringspositie.

Pioniers had een goede start toen Michael Duursma het duel begon met vier wijd en Michael Pluijmers volgde met een honkslag. Maar daarna volgden een binnenhoog en een dubbelspel.

...Linoy Croes lijkt te scoren, maar wordt na appèl uitgegeven...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de volgende inning opende Pioniers de score met twee uit. Kevin Dirksen (velderskeus plus fout) stond op het tweede honk met twee uit toen Zerzinho Croes een honkslag sloeg. Even later scoorde Dirksen via een wilde worp van de Amerikaanse starter Kyle Putnam.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning, maar Pioniers liet toen ook de honken vol achter, iets wat ze zaterdag vier keer deden. Lead-off hitter Michael Pluijmers bereikte het tweede honk via twee fouten op zijn grounder, waarna hij scoorde op een one-single van Jourick Blanco. De laatste ging daarna gedwongen uit op een grounder van Norbert Lokhorst, maar de honken kwamen vervolgens vol te staan toen Mark-Jan Moorman werd geraakt door een worp en Kevin Dirksen vier wijd kreeg. Maar een nieuwe gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

Twee runs werden hierna gescoord in de vierde. Opnieuw werd er een fout gemaakt op een lead-off grounder, dit keer van Jefferson Muzo, die het tweede honk stal en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Michael Duursma, die later zelf scoorde op een opofferingsslag van zijn broer Mark Duursma.

In de vijfde werd een Pionier-loper uitgeschakeld bij een steelpoging om de slagbeurt af te sluiten en in de zesde ging een andere loper uit bij stelen in een rundown na een pick-off. In de zevende draaide HCAW een dubbelspel om een einde te maken aan de laatste scoringskans van Pioniers.

Pionier-starter Kevin Miner, die vorig jaar voor HCAW gooide, hield zijn voormalige teamgenoten op drie honkslagen in de zes innings die hij gooide. In de tweede inning kreeg hij de honken vol toen hij Kevin Gerard met een worp raakte, vier wijd gooide op Glenn Romney en met één uit een vrije loop weggaf aan Jim Froberg, maar daarna draaide de Pionier-verdediging een dubbelspel. In de vierde gooide Miner vier wijd op Linoy Croes (die vorig jaar uitkwam voor Pioniers) en kreeg hij een tweehonkslag tegen van Kevin Gerard, maar werd toen opnieuw gesteund met een dubbelspel. Croes leek te scoren na een vangbal, maar werd even later na appèl op het derde honk uitgegeven. In de zesde begon Dylan de Mello voor HCAW met een honkslag, probeerde toen op te schuiven naar het derde honk op een honkslag van Croes, maar werd daar uitgegooid. In de zevende nam Shane Gnade het van Miner over, maakte een foute aangooi op een grounder van Seb Visser en werd weer vervangen. Nieuwe werper Dennis Buring zag Pioniers hierna hun derde dubbelspel van de middag in beweging zetten. In de achtste kreeg HCAW nog lopers op het eerste en derde honk met twee uit, maar beiden strandden en dus liepen de Bussumers tegen een shutout aan.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-PlayCorendon Kinheim vs. UVV
In Haarlem kwam Corendon Kinheim tot 13 honkslagen, maar werd ook geholpen door de verdediging van UVV, die zeven fouten maakte en bijdroeg in de 11-1 zege in dit duel, dat acht innings duurde.

UVV leek de score te openen in de eerste inning toen het de honken vol kreeg met één uit, maar uiteindelijk scoorde de ploeg hun enige punt in de achtste slagbeurt. Kinheim-starter Nick Veltkamp kreeg een lead-off single tegen van Norbert Jongerius, die in scoringspositie kwam na een opofferingsstootslag van Austin Weymouth. Een vrije loop voor Danny Rombley en een honkslag van Ryan Murphy zorgden hierna voor volle honken, maar Giovannie Samboe volgde met een 'double play-grounder' om de slagbeurt af te sluiten.

In de volgende zes innings sloeg UVV nog maar drie honkslagen en bereikte niet meer het tweede honk tot in de achtste.

Kinheim liet drie lopers achter in de eerste slagbeurt. Met één uit kreeg Mervin Gario vier wijd, maar die werd op het derde honk uitgegooid bij een poging op te schuiven na een honkslag van Dirk van 't Klooster. Fouten op grounders van Bryan Engelhardt en Ramiro Balentina zorgden voor volle honken, maar een gedwongen nul maakte een einde aan de inning.

Nadat UVV een dubbelspel had gemaakt in de derde opende Kinheim even later de score. Bryan Engelhardt kreeg toen vier wijd, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Ramiro Balentina en wist toen te scoren toen daar een fout in het outfield op volgde.

Kinheim brak het duel daarna open door vijf punten te scoren in de vierde slagbeurt op starter Duko Jansen, die de afgelopen jaren voor Kinheim gooide. Rachid Engelhardt begon met een tweehonkslag, waarna de honken vol kwamen toen Onno Jansen een honkslag sloeg en Remco Draijer vier wijd kreeg. Een fout op een 'force play-grounder' van René Cremer leidde hierna tot een punt. Nadat Duko Jansen de volgende slagman met drie slag had uitgeschakeld zorgde een honkslag van Dirk van 't Klooster voor het volgende punt en een werperswissel. Sedley Karel nam het over en begon met drie slag, maar daarna leidden twee fouten van korte stop Austin Weymouth tot nog eens drie punten. Voor Weymouth was het zijn derde fout in deze inning en vijfde in de wedstrijd, goed voor een record-evenaring.

In de vijfde scoorde Kinheim het volgende punt op een 2-out single van Mervin Gario om de stand op 7-0 te brengen. UVV scoorde even later het enige punt in de achtste op reliever Steven van Groningen. Met één uit werd Mitchel Koot (die Weymouth in de vijfde verving) met een worp geraakt. De honken kwamen vol toen Danny Rombley een honkslag sloeg en Ryan Murphy het honk bereikte via een fout. Van Groningen raakte vervolgens ook Giovannie Samboe met een worp om een punt binnen te brengen en werd opgevolgd door Jorn van Ingen, die hierna de slagbeurt afsloot met een strikeout en een vangbal.

In de 2e8 scoorde Kinheim vier punten op nieuwe werper Timo van Ancum om tot een verschil van 10 punten te komen en de wedstrijd te beëidigen. Met twee uit zorgde Björn Henrichs met een honkslag voor het eerste punt, waarna Rachid Engelhardt met een tweehonkslag de volgende twee punten binnenbracht en daarna zelf het laatste punt scoorde op een honkslag van Onno Jansen.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-Play


Sparta-Feyenoord vs. AamigoO ADO Lakers
In Rotterdam won AamigoO ADO Lakers met 6-5 vs. Sparta-Feyenoord om hun winning streak te verlengen naar vier wedstrijden. Het betekent de langste winning streak voor ADO in zes jaar! In 2006 won de Haagse ploeg acht wedstrijden op rij. Die streak begon op 29 april met een 1-0 zege vs. Sparta-Feyenoord. De volgende dag won ADO met 2-1 van de Rotterdammers, gevolgd door twee overwinningen vs. Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers en HCAW, voordat de streak ten einde kwam. 2006 was ook het laatste jaar waarin ADO zich plaatste voor de Play-Offs.

Opnieuw nam Sparta-Feyenoord aanvankelijk de leiding, maar werd uiteindelijk toch weer de verliezende ploeg. Sparta-Feyenoord's Hoofd Coach Dino Anasagasti had zijn startende opstelling gewijzigd en begon met twee verrassende starters, want hij plaatste twee werpers in een infield-positie. Gregory Gustina was de eerste honkman en Lenko Elisabeth speelde op het derde honk. Vorig jaar kreeg Gustina één slagbeurt als speler van Sparta-Feyenoord.

...Reggie Bomberg...
...winnende werper...
(© Foto: ADO Lakers)
Sparta-Feyenoord scoorde tweemaal in de eerste slagbeurt op starter Reggie Bomberg. Kevin van Nederpelt en Theodore van Heijningen openden met honkslagen, waarna twee fouten op een grounder van Churandy La Cruz de twee punten opleverden.

ADO Lakers pakte één punt terug in de vijfde inning. Startende werper Elton Koeiman had acht slagmensen op rij uitgeschakeld tussen de eerste en derde inning en kreeg slechts één honkslag tegen in vier innings, maar moest nu een lead-off triple incasseren van Jaïr Roseburg in de vijfde. Hij scoorde even later op een honkslag van Remco Seitzinger, maar die ging kort daarna uit via een pick-off.

Sparta-Feyenoord verhoogde de stand met twee runs in de vijfde. Gregory Gustina begon met vier wijd en schoof op na een OSS van Lenko Elisabeth, waarna ook Jochem Pronk vier wijd kreeg. Een honkslag van Van Heijningen en een wilde worp brachten de stand daarna op 4-1.

ADO Lakers kwam langszij in de zesde. Evan Porter en Ludwin Obispo openden met honkslagen en scoorden beiden toen Phil Ortez volgde met een tweehonkslag. Een one-out double van Rudy van Heydoorn bracht de stand daarna in balans. In de 2e6 begon Edison Bito met vier wijd, waarna Gregory Gustina een honkslag sloeg met één uit. Voor Gustina was het zijn eerste Hoofdklasse-hit sinds hij 2-uit-4 sloeg in 2010. Het was de zesde honkslag in zijn Hoofdklasse-loopbaan, want hij sloeg er ook één in 2009 wat toen zijn eerste honkslag was sinds hij er één had geslagen in 2002 en 2004 als speler van PSV. Maar Bito en Gustina bleven beiden op de honken achter.

ADO Lakers nam hierna een 5-4 voorsprong in de zevende. Irving Redan (velderskeus) scoorde toen op een 'force play-grounder' met volle honken van Phil Ortez. Een 'insurance run' werd hierna toegevoegd in de achtste op nieuwe werper Jurandy Girigori. Die zorgde voor volle honken via vier wijd voor Van Heydoorn (lead-off), Seitzinger (met één uit) en Redan (met twee uit), waarna hij volgende slagman Evan Porter met een worp raakte en de stand op 6-5 kwam.

Sparta-Feyenoord wist nog een punt te scoren in de negende. Martijn Riphagen nam de pitching over van Bomberg, maar gooide vier wijd op Siegert Flaneur, die opschoof na een fout en een 'double play-grounder'. Een nieuwe fout op een grounder van Theodore van Heijningen stelde Flaneur hierna in staat te scoren. Toen Atnhony Vrolijk met een honkslag volgde werd Riphagen nog afgelost door Rick van der Post, die drie slag gooide op Churandy La Cruz om een einde aan de wedstrijd te maken en een save te verdienen.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-Play

(15 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.