Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Zes wedstrijden staan er per team in de boeken en zo begint het seizoen op donderdag 19 april aan de derde week met de derde 3-game series. Een interessante series is die tussen L&D Amsterdam Pirates en AamigoO ADO Lakers, die samen momenteel de tweede plaats delen. Ook DOOR Neptunus deelt die tweede plek en moet het in de komende reeks opnemen tegen UVV, dat dit seizoen nog maar eenmaal heeft gewonnen. Koploper Corendon Kinheim speelt tegen Mr. Cocker HCAW, dat afgelopen weekeinde werd 'gesweept' na een goede seizoensstart. Het puntloze Sparta-Feyenoord treft Vaessen Pioniers, dat drie van hun zes wedstrijden in winst omzette.

Vanwege de regen en kou werden vrijwel alle trainingen dinsdagavond geschrapt en had men dus een dagje vrij. Amsterdam Pirates trainde binnen in de eigen sporthal.Mr. Cocker HCAW (2-3-1) vs. Corendon Kinheim (5-1)
Corendon Kinheim kwam afgelopen weekeinde tot een 'sweep' tegen UVV, nadat ze twee van hun drie wedstrijden hadden gewonnen in hun Opening Series vs. Vaessen Pioniers. Kregen de reliever de winst (en het verlies) op hun naam in de Opening Series, de drie starters waren de winnaar in de series vs. UVV en gooiden alle zeven innings, waarna de bullpen het overnam. Met hun overwinningen nam Kinheim zondag bezit van de eerste plaats.

Dirk van 't Klooster, de Beste Slagman in de Hoofdklasse vorig jaar, is momenteel de beste slagman van de ploeg met een .480 (12-uit-25) gemiddelde en dat is het derde hoogste in de league. Met zijn 12 honklsagen is Van 't Klooster de beste in de Hoofdklasse, samen met Raily Legito (DOOR Neptunus). Mervin Gario voert de ploeh aan met acht punten en Bryan Engelhardt met zeven binnengeslagen punten en hij sloeg ook de twee homeruns van zijn ploeg.

Mr. Cocker HCAW verloor afgelopen weekeinde twee van hun drie wedstrijden vs. Vaessen Pioniers, na een 3-3 gelijkspel in de series' opener. In hun Opening Series won HCAW twee van de drie wedstrijden vs. AamigoO ADO Lakers en draaide een achterstand om in winst.

HCAW's beste slagman op het moment is Linoy Croes met .381 (8-uit21) en hij leidt de ploeg ook met vijf RBI's. Jorin van Amstel scoorde de meeste punten voor de Bussumers, vier.

Beide ploegen gaan met dezelfde rotatie als afgelopen weekeinde. Indien nodig zal LHP Nick Veltkamp, Kinheim's Game 3 starter, in relief worden ingezet in de eerste twee wedstrijden.

De Amerikaan Kody Hightower is in Bussum gearriveerd en hoewel hij voornamelijk actie zal zien als infielder, zal hij mogelijk ook worden ingezet als reliever.

Starting Pitchers
RHP Leon Elshof (1-0)
RHP Dennis Burgersdijk (0-0)
RHP Kyle Putnam (0-2)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (1-0)
LHP Luke Sommer (1-0)
LHP Nick Veltkamp (1-0)
Roster
HCAW
Donderdag in Bussum (19:30 uur), Zaterdag in Haarlem (14:00 uur), Zondag in Bussum (14:00 uur)
Stand, Programma & uitslagen
Roster
KinheimAamigoO ADO Lakers (4-2) vs. L&D Amsterdam Pirates (4-2)
AamigoO ADO Lakers kwam afgelopen weekeinde tot een sweep tegen Sparta-Feyenoord in drie wedstrijden, maar verloor twee van hun drie wedstrijden in hun Opening Series vs. Mr. Cocker HCAW. ADO Lakers had makkelijk nog ongeslagen kunnen zijn op dit moment, want het had de leiding in de eerste twee wedstrijden tegen HCAW, maar verzuimde die vast te houden. Na een ruime winst vs. Sparta-Feyenoord in de opener werden de volgende twee wedstrijden beslist met slechts twee punten en één punt verschil, respectievelijk. ADO's huidige 4-2 record is de beste seizoensstart sinds de ploeg 10-2 was in 2006.

Ludwin Obispo is ADO's beste slagman op het moment met een .524 (11-for-21) gemiddelde, het tweede hoogste in de Hoofdklasse. Obispo's gemiddelde is veruit het beste van de ploeg, want de Amerikaan Evan Porter volgt met .280. Obispo scoorde ook de meeste punten van het team met zes, net als Evan Porter en Enrique Tromp. Phil Ortez voert de ploeg aan met 11 binnengeslagen punten en sloeg ook één van de twee Haagse homeruns. De andere is geslagen door oud-prof Rudy van Heydoorn.

L&D Amsterdam Pirates sloot afgelopen weekeinde af met twee overwinningen vs. DOOR Neptunus na verlies in de opener van de 3-game series. Amsterdam diende Neptunus niet alleen het eerste verlies van het seizoen toe, maar ook de eerste shutout-nederlaag in een jaar. Amsterdam begon het seizoen met twee overwinningen vs. UVV en verloor daarna het derde duel.

Hoewel er vier wedstrijden zijn gewonnen was Amsterdam's honkslagen-productie niet erg hoog in de eerste zes wedstrijden. De ploeg slaat slechts .192 en dat is het minste van de acht Hoofdklasse-ploegen. Het team sloeg tot nu toe 37 honkslagen, goed voor een zesde plaats. Wesley Connor en Kenny Berkenbosch voeren de ploeg aan met een gemiddelde van .227 en slaan beiden 5-uit-22. Ze scoorden beiden ook de meeste runs met drie en tekende ook voor de twee homeruns van de ploeg. Het team krijgt sterke pitching van hun starters, want Rob Cordemans, Jos de Jong en Ben Grover kwamen samen tot 28 strikeouts en stonden slechts drie punten toe. Amsterdam kan ook rekenen op een solide verdediging, die tot nu toe slechts vier fouten maakte en de ploeg heeft dan ook het beste veldgemiddelde in de Hoofdklasse.

Beide ploegen gebruiken dezelfde rotatie als afgelopen weekeinde en dat betekent dat RHP Jos de Jong weer de opener gooit voor Amsterdam, terwijl RHP Rob Cordemans op zaterdag start. ADO Lakers draait mogelijk de staters voor Game 2 en Game 3 om, zodat RHP Thomas Macy zondag op eigen veld start. Macy startte ook zijn vorige twee wedstrijden voor eigen publiek.

Starting Pitchers
RHP Ibrahim Redan (1-0)
RHP Thomas Macy (1-0)
RHP Reggie Bomberg (1-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Jos de Jong (1-1)
RHP Rob Cordemans (2-0)
RHP Ben Grover (1-0)
Roster
ADO Lakers
Donderdag in Den Haag (19:30 uur), Zaterdag in Amsterdam (14:00 uur), Zondag in Den Haag (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
PiratesDOOR Neptunus (4-2) vs. UVV (1-5)
DOOR Neptunus won de eerste vier wedstrijden op rij, maar liep toen tegen de eerste twee nederlagen aan tegen L&D Amsterdam Pirates, nadat de opener van die series was gewonnen. Neptunus opende het seizoen met drie ruime overwinningen vs. Sparta-Feyenoord, maar moest zondag afstand doen van de koppositie door het verlies tegen Amsterdam.

Shaldimar Daantji voert de ploeg en de Hoofdklasse aan met een .526 slaggemiddelde (10-uit-19). Nieuwkomer Rafaël Jozefa maakte een goed debuut voor Neptunus en leidt de ploeg met 10 runs. Hij sloeg ook de enige homerun van de ploeg. Jeffrey Arends is het beste met 11 binnengeslagen punten.

Verdedigend maakte Neptunus slechts vijf fouten tot nu toe en dat heeft hen het tweede beste veldgemiddelde in de league.

UVV sloot de Opening Series vs. L&D Amsterdam Pirates af met een overwinning in 10 innings, nadat de eerste twee wedstrijden werden verloren. Afgelopen weekeinde liep UVV tegen een sweep aan tegen Corendon Kinheim en dat betekent dat de ploeg nu op de zevende plaats staat met een 1-5 record.

Danny Rombley is hun beste slagman met .348 (8-uit-23), maar de meeste punten door een UVV-speler is twee en dat werd gedaan door vijf spelers. Rombley heeft ook de meeste RBI's met slechts drie en dat is ook het totaal van Giovannie Samboe en Austin Weymouth.

Verdedigend maakte UVV 17 fouten in hun zes wedstrijden en dat is het tweede hoogste aantal in de Hoofdklasse.

Neptunus gebruikt dezelfde rotatie voor de derde week op rij. UVV het dezelfde twee starters aangewezen voor Game 1 en 3, maar er is nog geen beslissing genomen wie Game 2 op zaterdag zal starten.

Starting Pitchers
LHP Diegomark Markwell (2-0)
RHP Kevin Heijstek (1-1)
RHP Bobby Carrington (0-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Orlando Yntema (0-2)
nog niet bekend
RHP Duko Jansen (0-1)
Roster
Neptunus
Donderdag in Rotterdam (19:30 uur), Zaterdag in Vleuten (14:00 uur), Zondag in Rotterdam (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
UVVVaessen Pioniers (3-2-1) vs. Sparta-Feyenoord (0-6)
Vaessen Pioniers won twee van de eerste drie wedstrijden vs. Mr. Cocker HCAW afgelopen weekeinde na een gelijkspel in hun eerste ontmoeting. In de Opening Series won Pioniers één van hun drie wedstrijden vs. Corendon Kinheim en dus staat Pioniers momenteel op de vijfde plek.

Zerzinho Croes leidt de ploeg met een .350 gemiddelde (7-uit-20), terwijl Michael Pluijmers en Kevin Dirksen de meeste punten scoorden, vier. Michael Duursma, de lead-off hitter (!) van de ploeg heeft de meeste RBI's met zes.

Sparta-Feyenoord is op het moment de enige ploeg zonder winst. De ploeg liep tegen een sweep met drie ruime nederlagen aan in hun Opening Series tegen DOOR Neptunus, waarna de volgende 3-game series werd verloren vs. AamigoO ADO Lakers. Een opmerkelijk feit is dat Sparta-Feyenoord in de laatste vier wedstrijden de leiding had, maar verzuimde die vast te houden of uit te breiden. Was de voorsprong in het derde en vierde duel slechts één punt, ze waren ruimer in de volgende twee.

Oorzaak van de resultaten is ondermeer het achterwege blijven van de slagkracht, want de ploeg staat op de laatste plek met 34 honkslagen en is tweede-laatste met een .201 slaggemiddelde. Hun 21 veldfouten voeren de Hoofdklasse aan.

Anthony Vrolijk is de beste slagman van de ploeg met .391 (9-uit-23), dicht gevolgd door rookie Theodore van Heijningen met .368, die de ploeg aanvoert met vier runs. Samen tekenen ze voor bijna de helf van het aantal honkslagen van hun ploeg, 16. Churandy La Cruz heeft met zes de meeste RBI's van het team en sloeg ook de enige homerun.

Pioniers begint met dezelfde rotatie als in de voorgaande twee weken. Sparta-Feyenoord wijzigde de rotatie ietwat en wees RHP Reynaldo Sarmiento Claro aan als starter voor Game 1 in plaats van RHP Quinn Tramm. Afgelopen zondag werden twee werpers ingezet in een infieldpositie en dus ook aanvallend. Hoofd Coach Dino Anasagasti stelt dat hij nog zoekende is naar de juiste formule en daar hoort, vanwege de kleine selectie, ook het inzetten van werpers in een andere capaciteit in de hoop de runproductie te verhogen.

Starting Pitchers
LHP Mika de Lincel (0-0)
RHP Joey Evans (1-0)
RHP Kevin Miner (1-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Reynaldo Sarmiento Claro (0-1)
LHP Gregory Gustina (0-1)
RHP Elton Koeiman (0-2)
Roster
Pioniers
Donderdag in Hoofddorp (19:30 uur), Zaterdag in Rotterdam (14:00 uur), Zondag in Hoofddorp (14:00 uur)
Stand, Schedule & Uitslagen
Roster
Sparta-Feyenoord

(17 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.