Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Neptunus krijgt 2 punten in mindering; in beroep
English
NIEUWEGEIN / ROTTERDAM - Op dinsdag 17 april heeft de KNBSB de seizoens-openingswedstrijd tussen DOOR Neptunus en Sparta-Feyenoord ongeldig verklaard. Neptunus, dat het duel met 20-0 won, kreeg ook twee punten in mindering (zoals bekend krijg je bij een overwinning twee punten) plus een boete van 25 Euro. Neptunus is inmiddels in beroep gegaan tegen de beslissing.

Reden voor de straf is het feit dat Neptunus' 1B Coach Adonis Kemp in de openingswedstrijd zijn vertrouwde positie innam in de eerste honk coach-box, terwijl hij eigenlijk een schorsing van twee wedstrijden moest uitzitten, een overblijfsel van vorig seizoen. Tegen het einde van het seizoen werd Kemp uit het veld gestuurd en kreeg een schorsing van twee wedstrijden. Neptunus ging daar toen tegen in beroep, maar de schorsing bleef staan en dat betekende dat hij niet gerechtigd was als coach deel te nemen aan de eerste twee wedstrijden van dit seizoen.

Op hun website geeft Neptunus toe dat niemand hier aan had gedacht bij de start van de eerste wedstrijd en dus nam Kemp op 5 april zijn plaats in het coachvak in. Na afloop van de wedstrijd werd men hier door Neptunus-leden op geattendeerd. Het bestuur van Neptunus besloot de KNBSB erop te wijzen dat er een fout was gemaakt. In het schrijven een dag later (6 april) gaf Neptunus de fout toe en zou er op toezien dat Kemp zijn schorsing zou uitzitten in de volgende twee wedstrijden op 7 en 8 april, eveneens vs. Sparta-Feyenoord.

In hun reactie op de website stelt Neptunus dat het enorm is geschrokken van de naar hun mening buiten proportionele straf die de KNBSB heeft opgelegd. De straf bestaat uit het ongeldig verklaren van de wedstrijd, twee punten in mindering, een boete van 25 Euro en het overspelen van de wedstrijd op het complex van Sparta-Feyenoord op een latere datum, die binnen een week door de bond bekend gemaakt zal worden. Neptunus heeft inmiddels bevestigd dat het in beroep is gegaan tegen de beslissing.

Door de straf staat Neptunus nu op de zesde plaats.

(19 april)

nieuwe stand


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.