Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Eerste Cleveland-optreden Rick van den Hurk
English
GLENDALE, Arizona (USA) - Rick van den Hurk heeft zijn eerste (korte) optreden gemaakt in een uniform van de Cleveland Indians. De rechtshander gooide op zaterdag 24 maart 2/3 inning in een 5-4 nederlaag tegen de Los Angeles Dodgers.


...Rick van den Hurk tijdens een duel van de Blue Jays...
(Foto: Henk Seppen)
In Camelback Ranch, sinds 2009 het nieuwe Spring Training-thuisveld van de Dodgers (na 60 jaar in Vero Breach, Florida), nam Van den Hurk de pitching over in de zevende inning. Van den Hurk verving starter Derek Lowe, die dus zes innings had gegooid. In de 1e7 scoorden de Indians tweemaal dankzij een honkslag van Shelley Duncan en een opofferingsslag van Felix Pie om een 2-2 stand te doorbreken. Dus toen Van den Hurk het overnam stonden de Indians met 4-2 voor, zodat hij in een save-situatie in het duel kwam. De rechtshander werd begroet met een tweehonkslag van Juan Uribe, maar volgde met drie slag voor A.J. Ellis en Adam Kennedy. Hierna raakte Van den Hurk de AustraliŽr Trent Oeltjen met een worp en werd vervangen door Frank Herrmann. Omdat Van den Hurk de voorsprong vasthield tijdens zijn pitching kreeg hij een 'Hold' op zijn naam. Een 'Hold' wordt gegeven aan een werper, die in een save-situatie in de wedstrijd komt en wordt vervangen met zijn ploeg op voorsprong.

Maar de stand wijzigde toen Herrmann het overnam. Hij kreeg een driehonkslag tegen van Luis Cruz, waardoor beide lopers scoorden en de stand dus op 4-4 kwam. Omdat ook Herrmann in een save-situatie werd inegzet, maar verzuimde de voorsprong vast te houden, kreeg hij een 'Blown Save' op zijn naam. Hierna volgde Cory Sullivan met een opofferingsslag waardoor Cruz scoorde en dat betekende dat Herrmann ook nog de verliezende werper werd.

Van den Hurk werd afgelopen woensdag door Cleveland aangetrokken, nadat hij door de Toronto Blue Jays op 'waivers' was geplaatst.

(24 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.