Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Na de drie inhaalwedstrijden van dinsdag is het tijd om de aandacht weer te richten op de komende 3-game series, die donderdagavond van start gaat, als het tenminste niet regent.

Dit wordt een interessante reeks, want de huidige top-4 ontmoet elkaar, net als de ploegen die de onderste vier plaatsen innemen. Koploper Corendon Kinheim ontmoet DOOR Neptunus, dat op de vierde plaats staat. L&D Amsterdam Pirates, dat dinsdag naar de tweede plaats klom, speelt tegen de voormalige nummer 2 op de ranglijst Vaessen Pioniers, dat nu de derde plaats inneemt.

AamigoO ADO Lakers, dat vijfde is, ontmoet UVV, dat op de zevende plaats staat. Het op de laatste plaats staande en nog altijd puntloze Sparta-Feyenoord treft Mr. Cocker HCAW, dat momenteel zesde is.

En zo hebben we niet alleen een interessante serie wedstrijden, maar uiteraard ook een aantal interessante pitching match-ups, want de startende werpers voor deze reeks zijn bekend gemaakt. Uiteraard kunnen die altijd op een wedstrijddag nog wijzigen.Corendon Kinheim (8-1) vs. DOOR Neptunus (5-3)
Corendon Kinheim voert de Hoofdklasse aan met een 8-1 record en dat is het tweede beste record in 12 jaar voor de ploeg na het spelen van negen wedstrijden. Na sinds 2001 een aantal keer te zijn begonnen met 7-2 en 6-3 records was de ploeg ook 8-1 in 2010 en verhoogde dat toen zelfs naar 11-1, waarna de volgende vier wedstrijden werden verloren.

In hun laatste series kwam Kinheim niet alleen tot een sweep tegen Mr. Cocker HCAW in drie wedstrijden, er werd zelfs geen tegenpunt toegestaan, want de Haarlemmers wonnen met 12-0, 8-0 en 15-0.

Dinsdagavond sloeg Bryan Engelhardt weer twee homeruns en voert de Hoodfklasse nu aan met vijf. In de reeks vs. HCAW sloeg Dirk van 't Klooster 7-uit-12 en is nu de beste slagman van Kinheim met een .514 gemiddelde, het tweede hoogste in de Hoofdklasse achter Ludwin Obispo (AamigoO ADO Lakers), die op .531 staat. Van 't Klooster voert de Hoofdklasse wel aan met 19 honkslagen en 13 gescoorde punten. De laatste plek deelt hij met teamgenoot Mervin Gario.

DOOR Neptunus verloor dinsdagavond van UVV na de eerste twee wedstrijden van die reeks te hebben gewonnen. Neptunus staat nu op 5-3 (exclusief de openingswedstrijd, de ongeldig werd verklaard, maar nog in behandeling is bij de beroepscommissie). Het is niet het slechte record om te starten voor Neptunus, want vorig seizoen waren de Rotterdammers 5-4 in hun eerste negen wedstrijden. Raily Legito voert de ploeg aan met een .406 slaggemiddelde.

Beide ploegen hielden hun startende rotatie intact, maar Neptunus wees nog geen starter aan voor Game 3 op zondag. Omdat Neptunus aanstaande dinsdag L&D Amsterdam Pirates ontmoet is nog geen beslissing genomen wie op zondag en dinsdag de heuvel zal beklimmen.

Starting Pitchers
RHP David Bergman (2-0)
LHP Luke Sommer (2-0)
LHP Nick Veltkamp (2-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (2-0)
RHP Kevin Heijstek (2-1)
to be decided
Roster
Kinheim
Donderdag in Haarlem (19:30 uur), Zaterdag in Rotterdam (14:00 uur), Zondag in Haarlem (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
NeptunusL&D Amsterdam Pirates (7-2) vs. Vaessen Pioniers (6-2-1)
L&D Amsterdam Pirates completeerde dinsdagavond een 3-game sweep vs. AamigoO ADO Lakers, terwijl Vaessen Pioniers tot een sweep kwam tegen Sparta-Feyenoord in hun laatste reeks. Met de winst nam Amsterdam de tweede plaats over van Pioniers, dat een week eerder terugkeerde in de top-4.

Hoewel beide ploegen momenteel solide op de tweede en derde plek staan blijft de aanval soms achterwege en worden veel lopers achtergelaten. Pioniers en Pirates voeren de Hoofdklasse aan met achtergelaten lopers, respectievelijk 89 en 84. Met lopers op het honk is Pirates vierde met een .274 slaggemiddelde, terwijl Pioniers zesde is met .253. Met de honken vol slaat Pioniers .217 (zesde plaats) en Pirates .125 (zevende plaats).

Maar in de recente wedstrijden klommen beide ploegen op de ranglijst met hun teamslaggemiddelde. Pioniers is vierde met een .266 gemiddelde en Pirates klom van de achtste naar de vijfde plek met hun huidige gemiddelde van .244. Pirates voert wel de Hoofdklasse aan met zeven homeruns.

Bas de Jong is de beste slagman van Amsterdam en slaat .333, terwijl Michael Duursma nog altijd de aanvoerder is van Pioniers met een gemiddelde van .400 als lead-off hitter van het team.

Beide ploegen gaan met dezelfde rotaties als in voorgaande wedstrijden. Amsterdam heeft nog geen beslissing genomen wie er aanstaande dinsdag zal starten in de eerste van drie dinsdagavond-wedstrijden tegen DOOR Neptunus.

Starting Pitchers
RHP Rob Cordemans (3-0)
RHP Jos de Jong (2-1)
RHP Ben Grover (2-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Mika de Lincel (1-0)
RHP Joey Evans (2-0)
RHP Kevin Miner (2-1)
Roster
Pirates
Donderdag in Amsterdam (19:30 uur), Zaterdag in Hoofddorp (14:00 uur), Zondag in Amsterdam (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
PioniersUVV (2-7) vs. AamigoO ADO Lakers (4-5)
UVV voorkwam een 3-game sweep tegen DOOR Neptunus door dinsdagavond met 9-6 te winnen en maakte zo een einde aan een 5-game losing streak. Aan de andere kant liep AamigoO ADO Lakers tegen een 3-game sweep aan tegen L&D Amsterdam Pirates.

ADO Lakers, dat de Hoofdklasse aanvoert met 19 (!) geraakt slagmensen, kan weer beschikken over Ibrahim Redan, die een schorsing van drie wedstrijden uitzat, en dus keert hij weer terug in de startende rotatie. ADO's derde honkman Ludwin Obispo, die vijfmaal geraakt werper kreeg, is de beste slagman in de Hoofdklasse met een .531 slaggemiddelde.

Aan de kant van UVV keren de Game 1 en 3 starters weer terug voor hun respectievelijke start, maar voor Game 2 wees Hoofd Coach Frank Koene linkshander Kyle Ward aan, die zijn eerste start van het seizoen zal maken. Danny Rombley is nu beste slagman van de ploeg met een .343 gemiddelde.

Starting Pitchers
RHP Orlando Yntema (0-3)
LHP Kyle Ward (0-0)
RHP Duko Jansen (0-2)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Ibrahim Redan (1-0)
RHP Thomas Macy (1-1)
RHP Reggie Bomberg (1-2)
Roster
UVV
Donderdag in Vleuten (19:30 uur), Zaterdag in Den Haag (14:00 uur), Zondag in Vleuten (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
ADO LakersMr. Cocker HCAW (2-6-1 vs. Sparta-Feyenoord (0-8)
Mr. Cocker HCAW en Sparta-Feyenoord werden beide 'gesweept' in hun laatste series, HCAW wist zelfs niet te scoren in drie wedsrijden tegen Corendon Kinheim en Sparta-Feyenoord verloor van Vaessen Pioniers. Sparta-Feyenoord is nog altijd puntloos dit seizoen na acht wedstrijden (exclusief de ongeldig verklaarde openingswedstrijd tegen DOOR Neptunus).

Deze reeks wordt mogelijk ook de 'battle of the defense', want beide ploegen staan in de kelder wat het veldwerk betreft. Sparta-Feyenoord staat op de laatste plek met een .912 veldgemiddelde, terwijl HCAW een-na-laatste is met .940. Wat veldfouten betreft voert Sparta-Feyenoord de Hoofdklasse aan met 26, gevolgd door HCAW met 20. Sparta-Feyenoord heeft ook het hoogste pitching ERA met 8.22, terwijl HCAW's ERA op 4.81 staat (zesde plaats).

Aanvallend zijn de twee ploegen ook aan elkaar gewaagd. HCAW is laatste met een .182 team-slaggemiddelde, Sparta-Feyenoord staat er net boven met .196.

Sparta-Feyenoord begint met dezelfde rotatie als in hun laatste reeks. HCAW wijzigde de rotatie. De Amerikaan Kyle Putnam, die afgelopen weekeinde zijn start miste vanwege een afgelasting, begint nu in Game 1. Dennis Burgersdijk, die was weggestreept voor zijn laatste twee starts op zaterdag en dinsdag, is nu aangewezen voor Game 3.

Starting Pitchers
RKP Kyle Putnam (0-2)
RHP Leon Elshof (1-1)
RHP Dennis Burgersdijk (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Reynaldo Sarmiento Claro (0-2)
LHP Gregory Gustina (0-2)
RHP Elton Koeiman (0-3)
Roster
HCAW
Donderdag in Bussum (19:30 uur), Zaterdag in Rotterdam (14:00 uur), Zondag in Bussum (14:00 uu)
Stand, Programma & Uitslagen
Roster
Sparta-Feyenoord

(25 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.