Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Cartoonist Dik Bruynesteyn overleden
English

IN MEMORIAM


...Dik Bruynesteyn...
(1927 - 2012)

HOORN - De bekende cartoonist en striptekenaar Dik Bruynesteyn is op 28 april na een kort ziekbed op 84-jarige leeftijd overleden.

Bruynesteyn, die als Dick Bruijnesteijn op 7 juli 1927 in Rotterdam werd geboren, was bekend om zijn fameuze sporttekeningen en - karikaturen. Zijn eerste tekening werd in 1947 gepubliceerd in de krant Dagblad van het Noorden. Een jaar later werd Bruynesteyn, die zijn tekeningen altijd ondertekende met 'Dik', de sportcartoonist van de Haagsche Courant en Het Vrije Volk als opvolger van de net zo bekende cartoonist Bob Uschi. In de jaren zeventig en tachtig werd zijn meest bekende creatie Appie Happie, een strip over een voetbalteam, in verschillende landelijke kranten gepubliceerd.


...In 2008 was Dik Bruynesteyn...
...(rechts) aanwezig bij de...
...4 mei-herdenking bij het...
...Olympisch Stadion in Amsterdam...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Bruynesteyn was ook een regelmatige gast in het NOS Studio Sport waar hij dan cartoons maakte tijdens grote evenementen, zoals het EK of WK Voetbal.

Bruynesteyn maakte tekeningen van politici en bekende persoonlijkheden, maar de meeste van zijn cartoons gingen over sport en dan vooral voetbal en wielrennen. Maar hij maakte ook cartoons van andere sporten, waaronder honkbal. In de jaren vijftig maakte Bruynesteyn verschillende cartoons van Nederlandse honkballers, die toen uitkwamen voor het Nederlands Honkbal Team en deelnamen aan het Europees Kampioenschap in Rome.


...Cartoons die Dik Bruynesteyn maakte van Oranje-spelers...
...Han Urbanus en Frans Klooster...
Bruynesteyn maakte ook een speciale cartoon van het beroemde gedicht 'Casey at the Bat', dat te zien is in het Nederlands Honkbal- en Softbal Museum.

In 1993 verleende Dik Bruynesteyn speciale toestemming aan Marco Stoovelaar (de webmaster van Grand Slam * Stats & News) om zijn cartoons te mogen gebruiken als illustratie in de toen verschenen HonkbalGids.

(30 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.