Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Koude opening toernooien
English
BUSSUM / ROTTERDAM / VLEUTEN - De drie toernooien waaraan wordt deelgenomen door Hoofdklasse-ploegen beleefden vrijdagavond een koude opening. Na een paar aantrekkelijke en warme dagen zakte de temperatuur aanzienlijk, want het was maar 8 graden op een bewolkte vrijdagavond.In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
In Bussum stond organisator Mr. Cocker HCAW met 2-0 achter in de vijfde inning, maar scoorde toen driemaal om met 3-2 te winnen van landskampioen L&D Amsterdam Pirates. De thuisploeg sloeg slechts twee honkslagen op starter Rob Cordemans in vier innings, maar kwam daarna tot een rally van drie runs op reliever Jurrian Koks.

Amsterdam had een 2-0 voorsprong genomen in de vierde inning op rookie Sander Helmendach, die slechts drie honkslagen toestond in vier innings. Reliever Leon Elshof stond hierna nog één hit toe in de eerste helft van de vijfde inning en werd de winnende werper.

...Jasper Keijzer scoort het derde punt voor HCAW...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Amsterdam dreigde de score gelijk in de eerste inning te openen, maar liet toen drie lopers op de honken achter. HCAW-starter Sander Helmendach raakte openingsslagman Wesley Connor met een worp en gooide met één uit vier wijd op Sidney de Jong, waarna de honken vol kwamen toen hij, met twee uit, ook Bas de Jong met een worp raakte. Maar de inning kwam ten einde toen Percy Isenia werd uitgevangen.

Helmendach schakelde hierna zes van de volgende zeven slagmensen uit, maar kwam in de vierde slagbeurt in de problemen. Bas de Jong en Percy Isenia begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen Kenny Berkenbosch werd geraakt door een worp. Hierna zorgde Bas Nooij met een honkslag voor twee punten en bezorgde Amsterdam een 2-0 voorsprong. Maar drie vangballen maakten een einde aan deze inning.

In de vijfde inning nam Leon Elshof de pitching bij HCAW over en kreeg een lead-off single tegen van Sidney de Jong, maar dit keer volgden een vangbal en een dubbelspel.

HCAW, dat een aantal jonge spelers (en rookies) op het roster heeft staan, had aanvankelijk geen antwoord op de worpen van Amsterdam-starter Rob Cordemans. De ervaren rechtshander schakelde de eerste elf slagmensen op rij uit, waarvan zes met een strikeout. Met twee uit in de vierde inning kreeg Cordemans honkslagen tegen van Juriën Overman en Randy Reiph, maar het duo bleef achter op de honken.

In de tweede helft van de vijfde inning nam Jurrian Koks het werpen van Cordemans over en begon met twee nullen. Dylan de Mello sloeg hierna een honkslag en Barry Mastenbroek werd geraakt door een worp. Vervolgens bracht Jasper Keijzer De Mello binnen met een honkslag en verkleinde de achterstand tot 2-1. Een grounder van Linoy Croes eindigde vervolgens in een fout, die Mastenbroek en Keijzer beiden in staat stelde te scoren en HCAW een 3-2 voorsprong opleverde.Hudson John Toernooi
In Rotterdam begon ook gastheer Sparta-Feyenoord met een overwinning en versloeg Orioles met 6-3 in een 6-inning duel. Sparta-Feyenoord keek in de vierde inning tegen een 3-1 achterstand aan, maar kwam toen langszij dankzij een fout en een honkslag van Jarred Duin.

De thuisploeg nam vervolgens een 4-3 voorsprong in de vijfde slagbeurt via een velderskeus-grounder van Jochem Pronk en voegde twee runs toe in de zesde op een honkslag van Klaas Baldee en een grounder van Churandy La Cruz. Winnende werper Quinn Tramm stond drie hits toe in vijf innings.

(later meer)Jersey53 Cup
In Vleuten trof organisator UVV het Tsjechische Kotlarka Praha en stond met lege handen, want er werd met 7-6 verloren. De thuisploeg had aanvankelijk de leiding, dankzij ondermeer een goed optreden van starter Orlando Yntema, maar na een werperswissel kwamen de Tjsechen plotseling tot een rally van zeven punten in één inning om het duel in eigen voordeel om te draaien.

(later meer)

(30 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.