Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


ADO, Sparta-Feyenoord, Neptunus koplopers in toernooien
English
BUSSUM / ROTTERDAM / VLEUTEN - AamigoO ADO Lakers, Sparta-Feyenoord en DOOR Neptunus zijn de koplopers na Dag 2 van de drie toernooien dit weekeinde, waaraan wordt deelgenomen door Hoofdklasse-ploegen. De wedstrijden die zondag worden gespeeld zijn bepalend voor de eindstand op alle drie de evenementen.In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
In Bussum eindigden drie van de vijf gespeelde wedstrijden vandaag in een gelijke stand, waaronder beide wedstrijden gespeeld door Vaessen Pioniers.

Organisator Mr. Cocker HCAW, dat het toernooi vrijdagavond opende met een 3-2 'come-from-behind'-zege vs. L&D Amsterdam Pirates, begon Dag 2 met een puntloos gelijkspel tegen Overgangsklasser Robur '58, dat voor het eerst aan het evenement deelneemt.

Robur kreeg in dit duel de meeste scoringskansen, maar verzuimde te scoren. De Apeldoornse ploeg kreeg 11 honklopers, maar strandde er zes in scoringspositie. HCAW kreeg slechts drie honklopers en kwam maar tweemaal in scoringspositie.

HCAW-starter Robin Schel stond een one-out single toe aan Jildert Gaastra in de eerste inning. De loper schoof vervolgens op na een mislukte pick-off en een grounder, maar bleef op het derde honk achter. In de tweede slagbeurt gooide Schel vier wijd op lead-off hitter Benjamin Jansen. Na een strikeout en gestolen honk bracht een honkslag van Dion Comenencia lopers op de hoeken. Maar even later ging Comenencia uit bij een steelpoging. Schel volgde met een nieuwe vrije loop voor Mitch Vis, maar sloot af met een strikeout.

In de derde inning gooide nieuwe werper Bob Klaarenbeek tweemaal vier wijd, maar schakelde er n af met een pick-off, terwijl de tweede achterbleef. Robur kreeg vervolgens de honken vol met nul uit in de vierde inning. Een honkslag, vrije loop en een fout op een OSS zorgde voor drie honklopers, maar hierna schakelde Klaarenbeek de volgende twee slagmensen met drie slag uit, waarna een grounder de beurt afsloot.

In de vijfde dreigde Robur opnieuw toen het de eerste twee slagmensen op de honken kreeg. Jildert Gaastra begon met vier wijd en Thijs Brand volgde met een honkslag. Maar nadat de twee waren opgeschoven na een OSS volgden twee nullen.

Mathijs Naujoks gooide het hele duel voor Robur en stond slechts twee honkslagen toe. Na de eerste acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Naujoks een infield-hit tegen van Barry Mastenbroek, die opschoof na een fout, maar achterbleef op het tweede honk, omdat een strikeout de slagbeurt afsloot. In de vierde inning opende Rick Kuipers met een tweehonkslag voor HCAW, maar een strikeout en twee vangballen volgden. In de vijfde inning begon Seb Visser met vier wijd, maar zijn pinch-runner Linoy Croes ging uit bij stelen en een strikeout en grounder maakten daarna een einde aan de wedstrijd.

Hierna boekte L&D Amsterdam Pirates een 5-0 shutout tegen Robur '58 5-0, maar kwam vervolgens tot een puntloos gelijkspel vs. Vaessen Pioniers.
Meer details van deze wedstrijden volgen wanneer beschikbaar

AamigoO ADO Lakers won hierna met 6-4 vs. Mr. Cocker HCAW en sloot de dag af met een 2-2 gelijkspel vs. Vaessen Pioniers.

...Catcher Jurin Overman kan niet voorkomen dat Gregory Hassell scoort...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de wedstrijd tegen HCAW stond ADO Lakers met 4-2 achter toen de tweede helft van de vierde (en laatste) inning begon, maar kwam toen tot een rally van vier runs om met 6-4 te winnen. HCAW opende de score in de tweede inning op Reggie Bomberg, die het hele duel gooide voor ADO. In de tweede begon Randy Reiph met vier wijd, kreeg het tweede honk via schijn en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Kevin Gerard. Maar daarna volgden een strikeout en een dubbelspel.

ADO, dat twee lopers achterliet in de tweede inning, scoorde tweemaal in de derde om een 2-1 voorsprong te nemen. Aldrich Isenia opende met een honkslag en schoof op na een fout. Hierna volgde een fout op een OSS van Gregory Hassell, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Maar Isenia ging even later uit op een grounder richting derde honk van Jar Roseburg. Een honkslag van Phil Ortez bracht de stand hierna in evenwicht en een opofferingsslag van Enrique Tromp zette ADO op een 2-1 voorsprong.

De voorsprong was van korte duur, want HCAW antwoordde met drie runs in de vierde inning. Randy Reiph begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde Reiph de gelijkmaker na een honkslag van Seb Visser, die opschoof na een fout. Honkslagen van rookies Dylan de Mello en Barry Mastenbroek bezorgde HCAW hierna een 4-2 voorsprong.

Maar de zaak veranderde in de 2e4 toen de HCAW-verdediging viermaal in de fout ging om hun totaal in dit duel op zeven te brengen. Met n uit en Glennton Poulo op het tweede honk volgde een honkslag van Ludwin Obispo. Hierna leidde een grounder van Aldrich Isenia tot een nul, maar stelde ook Poulo in staat te scoren. Isenia scoorde even later de gelijkmaker toen er twee fouten volgden op klappen van Gregory Hassell en Jar Roseburg. Een honkslag, plus een hierop volgende foute aangooi, van Phil Ortez leidde vervolgens tot twee runs en een overwinning voor ADO.

Stand na Dag 2
#TeamGWLTP
1AamigoO ADO Lakers21-13
2Mr. Cocker HCAW31113
3L&D Amsterdam Pirates31113
4Vaessen Pioniers2--22
5Robur '582--11

Programma zondag
L&D Amsterdam Pirates vs.AamigoO ADO Lakers 10:00 uur
Robur '58 vs.AamigoO ADO Lakers 11:45 uur
Vaessen Pioniers vs.Robur '58 13:30 uur
Vaessen Pioniers vs.Mr. Cocker HCAW 15:15 uurHudson John Toernooi
In Rotterdam werden vandaag drie wedstrijden gespeeld.

Organisator Sparta-Feyenoord, dat vrijdagavond opende met een 6-3 zege vs. Orioles won ook op Dag 2 en versloeg The Hawks met 6-1 om koploper van het toernooi te worden. In het duel van vandaag opende Sparta-Feyenoord de score in de eerste inning toen Kevin van Nederpelt een honkslag sloeg, opschoof na een fout en een gestolen honk, waarna hij scoorde terwijl loper Anthony Vrolijk uitging bij een steelpoging. Na twee puntloze innings werden twee runs toegevoegd in de vierde slagbeurt. Michiel Ruiter kreeg vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Churandy La Cruz, die daarna zelf scoorde via een honkslag van Jarred Duin. In de zevende inning, nadat men in de vijfde een punt had tegen gekregen, scoorde Sparta-Feyenoord nog eens drie punten. Kevin van Nederpelt begon met een honkslag en scoorde even later op een one-out single van Brian Raap. Met twee uit verhoogden honkslagen van Churandy La Cruz en Jochem Pronk de stand naar 6-1.

Eerder op de dag speelde het Belgische Brasschaat Braves twee wedstrijden. De ploeg won met 8-4 vs. The Hawks, maar kwam tekort vs. Orioles, 5-2.

Meer details volgen wanneer beschikbaar

Stand na Dag 2
#TeamGWLTP
1Sparta-Feyenoord22--4
2Orioles211-2
3Brasschaat Braves211-2
4The Hawks2-2-0

Programma zondag
Orioles vs.The Hawks 11:00 uur
Sparta-Feyenoord vs.Brasschaat Braves (Bel.) 14:00 uurJersey53 Cup
In Vleuten speelde DOOR Neptunus twee wedstrijden op Dag 2 van dit toernooi en kwam tot twee shutouts. De Rotterdammers boekten een 2-0 shutout tegen Mannheim Tornados (Duitsland) en volgden met een 7-0 winst vs. Kotlarka Praha (Tsjechi).

Dag 2 werd afgesloten met een 8-0 shutout-winst van gastheer UVV vs. Mannheim Tornados.

Meer details volgen wanneer beschikbaar

Stand na Dag 2
#TeamGWLTP
1DOOR Neptunus22--4
2Kotlarka Praha211-2
3UVV211-2
4Mannheim Tornados2-2-0

Programma zondag
Mannheim Tornados (Ger.) vs.Kotlarka Praha (Cze.) 10:00 uur
UVV vs.DOOR Neptunus 14:00 uur

(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.