Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pittsburgh naar NLDS na winst Wild Card Play-Off
English
PITTSBURGH, Pennsylvania (USA) - Pittsburgh Pirates versloeg Cincinnati Reds met 6-2 op dinsdagavond 1 oktober in de National League Wild Card Play-Off om zich te plaatsen voor de National League Division Series (NLDS). Pittsburgh 'outhit' Cincinnati met 13-6, waaronder drie hits van Russell Martin, die tweemaal homerde.

Als winnaar van de Wild Card ontmoet Pittsburgh nu St. Louis Cardinals in de best-of-five NLDS en moet het opnemen tegen de ploeg met het beste 'overall' winst-verlies 'record' in de National League. De best-of-five begint op donderdag in Busch Stadium in St. Louis.

Op woensdag wordt de Wild Card Play-Off in de American League gespeeld tussen Cleveland Indians en Tampa Bay Rays.

Pittsburgh opende de score dinsdag in de tweede inning via twee homeruns. Marlon Byrd opende eerst met een homerun, waarna Russell Martin er één sloeg met één uit.

Een derde punt werd toegevoegd in de tweede helft van de derde inning. Andrew McCutchen opende met een honkslag en schoof op toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder'. Hij scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Pedro Alvarez.

In de vierde inning pakte Cincinnati een punt terug toen lead-off hitter Shin-soo Choo werd geraakt door een worp. De Korean schoof op na een honkslag van Ryan Ludwick en scoorde met twee uit op een honkslag van Jay Bruce.

Pittsburgh antwoordde met twee runs in de 2e4. Met één uit sloeg Starling Marte een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Nieuwe werper Sean Marshall werd begroet met een RBI-double van Neil Walker. Hierna kreeg Andrew McClutchen opzettelijk vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan toen Justin Morneau een 'gewone' vrije loop kreeg. Morneau kwam op 31 augustus naar de Pirates na geruild te zijn door Minnesota Twins, waar hij sinds 2003 had gespeeld. Omdat hij op 31 augustus op het roster stond werd hij gerechtigd voor de Pirates uit te komen in het postseason. Na Morneau's vrije loop werd Marshall vervangen door J.J. Hoover, die een 'force play-grounder' tegen kreeg van Marlon Byrd, maar daardoor kon Walker wel tot scoren komen.

Pittsburgh voegde nog een punt toe in de zevende slagbeurt toen nieuwe werper Logan Ondrusek een lead-off homerun moest incasseren van Russell Martin, zijn tweede in het duel.

Een volgende homerun werd geslagen in de achtste inning, maar dit keer door Cincinnati. Nieuwe werper Tony Watson had één uit toen Shin-soo Choo homerde in het rechtsveld. Maar omdat een toeschouwer over de railing reikte en de bal aanraakte bekeken de umpires een herhaling van de situatie, maar het bleef een homerun en dus kwam de stand op 6-2.

Twee Dominicaanse werpers begonnen de wedstrijd, linkshander Francisco Liriano voor Pittsburgh en rechtshander Johnny Cueto voor Cincinnati. Liriano gooide zeven sterke innings, schakelde vijf slagmensen met drie slag uit en stond maar vier hits toe om winnende werper te worden. Cueto kreeg zeven hits en vier runs tegen in de 3 1/3 inning die hij gooide.

(1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.